»

Mt.Gox prenehal izplačevati dolarje

vir: Mt. Gox
Mt. Gox - Največja svetovna borza bitcoinov Mt.Gox je prenehala izplačevati dolarje, so sporočili iz Japonske. Uradno je razlog povečano število dvigov in pologov dolarjev na trgovalne račune, ki jih izvajajo stranke v zadnjih dneh. Težave imajo zlasti ameriške stranke, ki zahtevajo elektronska nakazila (wire transfer) v ameriške banke. Dokler postopka ne izboljšajo, bodo plačila onemogočena. Še vedno je možno dolarje polagati in dvigovati druge valute.

Toda jasno postaja, da se pritisk na bitcoin krepi. Pred mesecem dni je Oddelek za domovinsko varnost (DHS) zaprl račun pri Wells Fargo, ki ga je Mt.Gox uporabljal za poslovanje prek Dwolle, ker Mt.Gox ni pridobil dovoljenj za opravljanje plačilnega prometa v ZDA. Od tedaj se ameriške banke bitcoina oziroma Mt.Gox...

15 komentarjev

Valve bi znal v kratkem dovoliti posojanje iger

TechSpot - Minulo sredo izdan popravek za Valvovo distribucijsko platformo Steam vsebuje nekaj zelo zanimivih nizov:


“SteamUI_JoinDialog_SharedLicense_Title” “Shared game library”

“SteamUI_JoinDialog_SharedLicenseLocked_OwnerText” “Just so you know, your games are currently in use by %borrower%. Playing now will send %borrower% a notice that it’s time to quit.”

“SteamUI_JoinDialog_SharedLicenseLocked_BorrowerText” “This shared game is currently unavailable. Please try again later or buy this game for your own library.”


Ti nizi še niso v rabi, vendar bi (kot je za Valve že običajno) lahko namigovali na skorajšnjo izvedbo posojanja iger znotraj Steama. Kot kaže, iger ne bo mogoče prodati, jih bo pa mogoče "posoditi" prijatelju, podobno kot je to že mogoče na Kindlih.

Posojen naslov se bo - ko in če Valve to dokončno omogoči - začasno prenesel v prijateljevo knjižnico (Steam library), ter mu bo tam na voljo, dokler ne bo izvorni lastnik zahteval vrnitve (tako, da bo spet sam začel igrati...

11 komentarjev

Snowden razkriva ameriške hekerske napade na Kitajsko

Guardian - Pri poročanju o hekerskih napadih so bile doslej ZDA večinoma prikazane kot žrtev, kitajski vladni hekerji pa kot napadalci, čeprav so trdili nasprotno. Čeprav je vsem jasno, da ZDA niso nedolžne, kar dokazuje tudi Stuxnet, so bili Kitajci videti slabi fantje. Dokumenti, ki jih je Edward Snowden razkril, kažejo drugačno sliko. NSA je redno napadala kitajske univerze, interneta vozlišča in druge kritične sisteme, hkrati pa so prestrezali kratka sporočila na kitajskih mobilnih omrežjih.

Kot je Snowden razkril za South China Morning Post, je bila elitna pekinška univerza Tsinghua tarča organiziranih in dlje časa trajajočih napadov. V enem samem dnevu januarja so napadalci pridobili...

28 komentarjev