»

Največkrat uporabljena gesla

BBC - Pri BBC News so ugotovili, da uporabinki (predvsem za pošto in forume) [uporaBinki? Očitno je res nekaj na tem [>:D] --Ziggga] prepogosto uporabljamo enostavna in hitro razpoznavna gesla. Priporočajo tudi, da vedno uporabimo vedno druga gesla. Stanje v ZDA, kar se tiče gesel, je po tisočih pregledanih, táko:
  • 23% - otrokovo ime
  • 19% - partnerjevo ime
  • 12% - rojstni datum
  • 9% - najbojl priljubljena nogometna ekipa
  • 9% - najljubša skupina/band
  • 9% - najbojl priljubljen prostor
  • 8% - lastno ime
  • 8% - ime hišnega ljubljenčka
Kot vidimo, je stanje precej kritično. Potem pa se nekateri jezijo, ko jim drugi berejo pošto [:D].

14 komentarjev

Ti nori Japonci

Vnunet - To novico sem na raznih spletnih straneh zasledil že pred časom, a se mi je zdela enostavno preveč bosa, da bi jo objavil. Namreč, po tem, ko so Rusi ne preveč klavrno pogoreli proti Japoncem, je njihov ponos, zelo očitno, trpel. Če ne zaradi zgodovinskih nesporazumov med tema državama, pa zaradi tega, ker Rusi enostavno igrajo boljši nogomet (tako pravijo Rusi, ne jaz [:D]). No, tekma se je odigrala na stadionu v Yokohami, taistem, na katerem bo odigrano finale svetovnega prvenstva, na katerem bo sodil dobri stari Pierluigi Collina, katerega moramo vsi imeti radi [:D]. Da preidem k bistvu: Ruski hekerji so vdrli v računalniški sistem yokohamskega štadiona ter imeli možnost upravljati z osvetlitvijo štadiona, zalivanjem le-tega, in tako dalje. Naleteli so tudi na nek čuden skupek lastnosti, za katerega so inicialno mislili, da gre za gretje objekta. Ker se jim je pa zdelo čudno, zakaj vraga rabi ta štadion sistem za ogrevanje, so se poglobili malo dlje ter nato (ne vem kako)...

5 komentarjev

Zalmanov hladilnik za čipovja

The Hardwire - Že pred časom smo na Slo-Techu poročali o človeku, ki ga je zanimalo, kaj bi dosegel, če bi namesto starega aktivnega hladilnika na čipovje namestil veliko pasivno izmenjevalno površino. Izmeril je temperature ter bil izjemno prijetno presenečen, saj se je, gledano s stališča temperature, pasivni hladilnik obnesel bolje. Kaj še hočemo lepšega? I, komercialno izvedenko, namreč! Zalman ni sedel na lovorikah ter (že pred časom) izdal "Northbridge Heatsink", zlato obarvano veliko izmenjevalno površino, z vsemi zatiči in ostalimi pritiklinami, ki nam olajšajo pritrditev zadeve na osnovno ploščo. Rezultati so bili zgledni, celoten test si pa preberite tukajle.

5 komentarjev

Biti ožičen na morju

PinkPonk - Ko seštevam pluse in minuse poletnih počitnic, nepreživetih v bližini luknje (stenske, za telefon ali kabel!), me večkrat spravi v depresijo dejstvo, da nekaj časa ne bom sposoben odgovarjati, niti prejemati emailov svojih premnogih oboževalk.

Tega se zavedajo tudi pri Mobitelovem portalu PinkPonk, kjer so na temo povezovanja prenosnih računal na internet preko gsm telefonov spisali sicer zelo splošen, a marsikomu koristen članek. Klink! Evo, samo še kabel mi manjka...

1 komentar

Sliko mojemoje ljubice, prosim, pa kar na čelo...

Večer - Imate mlajšega brata/sestro/sina/hčerko? So vaši nadobudni najstniki od vas kdaj zahtevali nemogočega, v stilu: "Ej, bratec, men je pa Claudia Shiffer tok fletna, pa kakšne žnabelne ma, jst jo hočem met natisnjeno kar na čelu!" In, kakopak, niste vedeli, kako tej nemogoči želji ustreči? Od zdaj naprej tudi to ni več problem. Podjetje Print Dreams ima za takšne probleme ustrezno rešitev. Reče se ji tiskalnik, s katerim lahko tiskamo na zid, blago, spodnjice, glave (hehe [:D]), mize in še kam. Klik!

6 komentarjev

P2P anti-spam vtičnik za Outlook

SiOL - Danes sem na SiOLovi domači strani zapazil zanimivo novičko. Neki friki so se namreč odločili lastnosti P2P omrežji izrabiti za boj proti spamu (masovnemu pošiljanju elektronske pošte proti želji prejemnika) in tako smo dobili prvi P2P vtičnik za Outlook2000/XP. Vsak uporabnik ima namreč možnost določiti pošiljatelja za spammerja in ga s tem dodati na seznam teh zlobnih ljudi. To počnejo seveda tudi ostali uporabniki vtičnika in tako gradijo veliko bazo podatkov neželenih elektronskih naslovov. Pa kaj bi klobasali, najbolje je da si zadevo preberete sami in naložite dotični vtičnik. Če seveda sploh še uporabljate Outlook [:D].

3 komentarji

Adria Airways in Microsoft Flight Simulator

Slo-Tech - Ste zaprisežen ljubitelj letenja? Vaš mlinček redno švica ob poganjanju igre Flight Simulator? Potem morate obiskati tudi tole slovensko stran, kjer se je avtor lepo potrudil in naredil modele letal Slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways. Kako letalo dodati, da boste z njim lahko leteli v igri Microsoft Flight Simulator si preberite na avtorjevi strani, kjer boste našli vsa potrebna navodila. Pajlota™(beri: Boeinga), našega zapriseženega letalca pa naprošam da zadevo preizkusi in poroča [;)] . Ne boste verjeli, ampak avtor je dodal tudi vladni, tako opevani FALCON 900EX [:D] .

5 komentarjev