»

Nova verzija Yahoo Maila z novostmi

CNet - Yahoo je pobrisal značko beta s svoje storitve brezplačne elektronske pošte Yahoo Mail, s čimer je pospremil izdajo nove verzije Yahoo Mail za 284 milijonov svojih uporabnikov.

V novi verziji najdemo tesno integracijo s Facebookom, tako da se bo sedaj na dogajanje na tem socialnem omrežju mogoče odzivati neposredne iz spletnega vmesnika za elektronsko pošto, ne da bi obiskali Facebookove strani, pošiljanje tekstovnih in hipnih (IM) sporočil direktno iz Yahoo Maila, YouSendIt za pošiljanje datotek in Evite, in še nekaj drugih aplikacij. Yahoo ponuja tudi 50 tem in možnost prilagoditve videza in obljublja tudi izboljšano iskanje ter hitrejše nalaganje.

Yahoo želi sodeči isto kot vsi...

29 komentarjev

Oktobra izstreljena prva satelita za Galileo

ESA - Evropska vesoljska agencija (ESA), Evropska komisija in Arianespace so objavili, da se bo letos oktobra končno začelo sestavljanje evropskega navigacijskega sistema Galileo. Prva satelita bosta v orbito izstreljena 20. oktobra letos, do konca leta 2015, ko bo Galileo popolnoma funkcionalen, pa se jima jih bo pridružilo še 28. Doslej so že izstrelili dva testna satelita, končni sistem pa bo sestavljen iz 27 delujočih satelitov in treh rezervnih.

...

26 komentarjev

Potres in vdor Sonyju povzročila milijardno škodo

Izvršni direktor Masaru Kato je včeraj na tiskovni konferenci objavil popravljene načrte za to fiskalno leto.

MSNBC - Sony se je lani skoraj izvlekel iz rdečih številk, ki so jih beležili predhodna leta, a bo letos po vsej verjetnosti zopet posloval globoko negativno. Čeprav je do konca fiskalnega leta še daleč (zaključi se namreč 31. marca 2012), si je Sony že sedaj nabral ogromno izgube. Najbolj ga bosta udarila potres na Japonskem in fiasko s PSN, tako da ne bo nič s prvim pozitivnim letom po dolgem času.

Vdor v PSN, zaradi katerega so morali PSN začasno izključiti, jih bo stal vsaj 14 milijard jenov. V to vračunani tako oportunitetni stroški zaradi nedelovanja storitve kot tudi stroški ponovnega vzpostavljanja storitve, lovljenja storilcev in plačila uporabnikom za nadzor nad njihovimi kreditnimi kartice za preprečitev zlorab.

Še večjo...

9 komentarjev

Microsoft Exchange Online po dveh tednih težav spravljen v red

Ars Technica - Po dobrih dveh tednih težav je Microsoft končno spravil v red svoj Exchange Online, ki je del paketa Business Productivity Online Suite (BPOS). Težave so se pričele 10. maja, ko so zaradi nepravilno formulirane e-pošte nastali zastoji, zaradi katerih je pošta prihajala s šest- do deveturno zamudo. Podobno se je primerilo še dva dni pozneje, ko se je zamuda povečala za tri ure, kasneje pa je odpovedal DNS-strežnik in storitev je bila za nekatere uporabnike docela nedosegljiva (ta odpoved ni bila povezana z ostalimi napakami). Naslednje težave so se zvrstile 17. in 19. maja, ko je pošta spet prihajala s četrtdnevno zamudo.

Ta vikend je Microsoft uspel vzpostaviti normalno delujoče stanje, pri čemer se še vedno ukvarjajo s pripravo...

0 komentarjev

Apple: Razvijalci aplikacij za iOS ne kršijo Lodsysovega patenta

CNet - V začetku maja je podjetje Lodsys poslalo grozilna pisma razvijalcem aplikacij za Applovo platformo iOS, ki so uporabljala tehnologijo nakupovanja dodatkov v aplikaciji (in-app purchasing, recimo nakup dodatnih predmetov v igrah), češ da kršijo patent št. 7.222.078. Patent pokriva "metode in sisteme za zbiranje informacij od enot dobrin po omrežju" in je bil podeljen leta 2004. Zagrozili so s tožbami, če razvijalci ne bodo licencirali uporabe tega patenta pri Lodsysu in plačali ustrezne licenčnine.

Apple se je odzval in Lodsysu poslal mnenje svoje pravne službe, da so zahteve brezpredmetne. Apple je bil namreč licenciral uporabo tega patenta, pridobljena licenca pa pokriva tudi tretje razvijalce aplikacij za...

0 komentarjev

Sony bo obnavljal igre za PSP

Slo-Tech - Pri Sonyju so se odločili, da bodo nekatere naslove, ki so jih sprva sicer izdali le za prenosni PlayStation Portable, osvežili, jim izboljšali grafično podobo, zapekli na plošček Bluray in jih prodajali kot igre za PS3. Prva izmed njih bo za japonski trg namenjena Monster Hunter Portable 3rd HD Ver., medtem ko naj bi obnove oz. izboljšave deležne naslove, ki bodo na voljo v ZDA, verjetno pa tudi v Evropi, najavili na igričarski konferenci E3. A obnova in izdaja za PS3 ne bo glavna novost, čeprav je prikladna. Bolj pomemben podatek tukaj je, da bo mogoče isto igro s celotnim napredovanjem igrati tako na prenosni kot na hišni konzoli.Podobno novotarijo je že predstavil Steam, kjer so s SteamPlay sprva povezali igre za operacijske...

8 komentarjev

Rootan Android ne omogoča nakupa filmov

Poleg aplikacij in knjig so od nedavnega na Marketu na voljo še filmi

vir: HotHardware
HotHardware - Nedavno predstavljena možnost najemanja filmov prek Android Marketa, ki je mogoča tako v Android 2.2 in Android 3.1 (pravzaprav bo v Androidu 2.2 mogoča v kratkem, Android 3.1 pa ima zaenkrat zgolj Verizonov 3G Xoom), magično izgine, če uporabniki svoje naprave rootajo oz. dobijo polni, administratorski dostop do operacijskega sistema. Poizkus nakupa oz. ogleda filma, najetega z Marketa ali z YouTuba, kar je pravzaprav enako, na napravah s polnim dostopom rezultira v napaki 49 (Error 49). Razlog za to napako je preprost, saj Google takšne naprave aktivno blokira zaradi avtorskih pravic.

S polnim dostopom je namreč mogoče brskanje po sicer nedostopnih delih hrambe naprave, tako pa bi bilo precej enostavno najti...

5 komentarjev

Nemci dosegli nov rekord v hitrosti prenosa podatkov po optiki

vir: BBC
BBC - Raziskovalci z Inštituta za tehnologijo v Karlsruheju so postavili nov rekord v hitrosti pošiljanja podatkov po optičnih vlaknih z uporabo samo enega laserja. Medtem ko so večlaserski sistemi že dosegli hitrosti 100 terabitov na sekundo, so ti dragi in izredno potratni, zato so v Karlsruheju z enim samim laserjem uspeli zakodirati in poslati 26 terabitov na sekundo. O dosežku poročajo v znanstvenem članku v reviji Nature Photonics.

To je nadgradnja lanskega dela, ko so uspeli prenesti 10 terabitov podatkov na sekundo prek optičnega vodnika dolžine 50 kilometrov. S kombinacijami pulzov ustvarijo 325 različnih barv, ki vsaka nosi svoj del informacij. Sprejemnik nato uporabi hitro Fourierjevo transformacijo, da jih razplete in prebere. Dosežek ekipe je...

4 komentarji