»

Ali bo Longhorn pustil vrata odprta?

Neowin - Neowin.net omenja v eni od svojih novic tudi vnos v dnevniku nekega razvijalca, ki se sprašuje ali bo Longorn še vedno dopuščal takšno stopnjo sprememb zunanjim razvijalcem, kot jih današnja Okna XP. Svojo tezo razvije iz dejstva, da so pri Microsoftu že večkrat izrazili nejevoljo ob dejstvu, da je skoraj polovica sesutij, o katerih dobijo poročila, posledica slabega programiranja neodvisnih podjetij. Kot tako bi bilo morda smiselno bolj omejiti dostop razvijalcem do internega delovanja sistema.

Poleg preganjavice pa je na njegovi strani mogoče videti tudi nekaj lepih posnetkov zaslona iz trenutnega Longhorn okolja.

22 komentarjev

Avtor minixa se oglaša

Slo-Tech - Avtor Minixa, Andy Tanenbaum, je na svoji spletni strani objavil izjavo v kateri razlaga dodatne stvari o ozadju njegovih izjav ter o čudnih dejanjih instutucije Alexis de Tocqueville Institution. Za spletno javnost je verjetno najbolj zanimivo dejstvo, da je on samo profesor, ki je napisal Minix v prostem času, ker so mu pri AT&T prepovedali učiti iz neke druge knjige. Prav tako poudarja, da ni jezen na Linusa in je celo ponosen nanj, da je uspel ustvariti Linux jedro, saj se je lahko tako osredotočil na svoje akademsko delo in se mu ni bilo potrebno več ukvarjati z Minixom.

Vsekakor priporočeno branje za vse, ki zagovarjate mnenje raziskovalca, ki je napisal celo knjigo o tem kdo je avtor Linux jedra in pri tem pozabil stopiti v stik s samim avtorjem.

8 komentarjev

Nezaželjena pošta po nemško

Heise - Heise.de poroča, da so sistemski administratorji Tehnične Univerze v Braunschweigu bili prisiljeni ugasniti zaščito pred nezaželjeno pošto ter virusi. K temu jih je prisililo tako dejstvo, da so dolžni dostaviti vso pošto, tako zaželjeno kot nezaželjeno, kot tudi zaostanek le te za pet dni. 20 strežnikov, ki skrbijo izključno za pošto se je tako trudilo s procesiranjem 100,000 zaostalih elektronskih sporočil medtem, ko je vsako uro prispelo še 10,000 novih. Od tega jih je približno 98% virusov in ostale nezaželjene pošte.

Sedaj administratorji svetujejo uporabo dnevno posodobljenega antivirusnega programa in veliko živcev svojim uporabnikom.

So to že prvi kazalci, da se e-mail tehnologija, kot jo poznamo danes, umira? Le kaj nas še čaka v prihodnosti...

7 komentarjev