»

Največji trdi disk na svetu: WD2500JB

Ko prostor na disku ni več problem... :)

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - X-Bit Labs se je tokrat odločil stestirati največji trdi disk, kar se ga da dobiti. Izdelali so ga pri dobro znanem Western Digitalu. Enota je kapacitete kar 250 gigabajtov in se vrti pri danes povsem vsakdanjih 7200 obratih na minuto, izdelek pa so zaradi velikosti poimenovali kar Drivezilla. Če vam na vašem računalniku primanjkuje zadnji megabajti, bi vam močno priporočil branje članka, v katerem je predstavljen WDjev dvesto petdeset gigabajtnež™. Klikus!

8 komentarjev

Telemach nadgradil povezavo s SiOLom

Telemach - Pri največjem kabelskem operaterju v Sloveniji so sporočili, da so nadgradili še zadnjo 100 megabitno medomrežno povezavo, tokrat s SiOLom, s čimer bodo uporabnikom obeh omrežij olajšali delo in pospešili prenos podatkov. Telemach ima po novem lastne medomrežne povezave z ostalimi internetnimi ponudniki. Če se ozremo na mnenja uporabnikov v našem forumu, pa se s pozitivno oceno delovanja Telemacha ne moremo strinjati. Če preberemo njihovo sporočilo za javnost, kjer omrežje označujejo kot "Sodobno zasnovano in tehnološko napredno omrežje", dobimo občutek, da gre za dve podjetji -- Telemach in Telesmeh, kot mu pravijo nezadovoljni uporabniki. Naj samo spomnimo na javno repliko enega od ljubljanskih podjetij (zoper raziskavo Financ o prednosti kabelskega interneta pred ADSL tehnologijo), ki je s Telemachom vse prej kot zadovoljno. Mnenja se seveda trejo v našem forumu.

14 komentarjev

MSI priznal navijanje FSB-ja

Tom's Hardware - Na nedavnem testu matičnih plošč z novim Intelovim čipovjem 865, o katerem je poročal tudi Slo-Tech, so v laboratorijih strička Toma, opazili kaj nenavaden pojav. Po podrobnem pregledu rezultatov testov so pri MSI-jevi plošči Neo 2 odkrili nadvse prebrisan trik. Gre za t.i. dinamično navijanje FSB med poganjanjem aplikacij. Spremembe so med 6 % in 8 %, s čimer se avtomatično navija tudi procesor. Novica seveda ne bi bila tako zanimiva, če ne bi omenjena lastnost bila razmeroma dobro prikrita, saj je ni moč zaznati s sicer temu namenjenimi programi, kot sta npr. WCPUID ali SiSoft Sandra.Zadeva najverjetneje ni vredna skrbi, jo je pa seveda moč razumeti tudi kot poizkus prehitevanja konkurence po desni in nategovanje...

4 komentarji

KaZaA bo podrla rekord

The inquirer - Najbrž vsi poznate p2p program z imenom KaZaA, ki služi izmenjavanju datotek na Internetu. Vsem ljubiteljem tega programa naj povem, da bo KaZaA danes podrl svetovni rekord v t.i. downloadanju, ki sedaj znaša celih 229.363.307 dolpotegov. Dnevno se vleče iz medmrežja okoli 366.000 kopij KaZaAja. Upamo lahko samo, da bo zmagal v boju z ameriško agencijo RIAA, s katero je stalno v tožbah. Rekord!

9 komentarjev

CRT, LCD, OLED

Kvalitetnejša slika v primejavi z LCD

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Še pred nekaj leti smo vsi uporabljali "navadne" CRT monitorje. Nedolgo zatem je prišla na trg tehnologija LCD. Sprva so jo uporabljali le zaradi manjše velikosti na prenosnikih. Razlog za nepriljubljenost je bila visoka cena, slaba kakovost in nezmožnost gledanja slike pod večjimi koti. Pred kakim letom in pol pa je LCD začel svoj zmagoslavni pohod. Kvaliteta slike je bila od proizvoda do proizvoda vedno boljša in še cena se je nižala.

Na X-Bit Labs pa so...

6 komentarjev

nForce 2 plošče na testu

Tom's Hardware - Vsi poznamo besedico nForce. Predvsem se nam je priljubila druga različica tega nabora zaradi odličnih hitrosti in navijaških sposobnosti. Tokrat so si na Tom's Hardware ogledali najnovejše plošče zgrajene okoli tega nabora. Ogledali so si izdelke znanih proizvajalcev kot so na primer Epox, MSI ter Shuttle. Pognali so jih skozi nemalo testov in prišli do zanimivih ugotovitev. Naj omenim še to, da testirane plošče bazirajo na nVidiinem izboljašnem naboru -- nForce 2 Ultra 400. Tukaj!

1 komentar