»

Nov, hitrejši RDRAM

Ace's Hardware - Čeprav Intelu ni najbolje uspelo, ko je na začetku pohoda Pentiuma 4 podprl le in samo RDRAM, pa ta neuspeh ni zaustavil razvoja. Tako je sedaj na voljo še hitrejši RDRAM z oznako PC1066. Sedaj pa samo še čakamo na plošče, ki bodo zmogle izkoristit poln potencial tega pomnilnika...

1 komentar

Ko en procesor ni dovolj

HotHardware - Takrat si kupimo matično ploščo za več procesorjev in seveda ustrezno število le - teh. Ena takih plošč, ki podpira dva AMD - jeva AthlonaMP, je tudi MSI - jeva KD7 Master. Njene specifikacije in kako se obnese, ko jo sparimo z dvema AMP 2000+, si lahko ogledate v tem testu. Pa veselo branje[:)]!

1 komentar

V ponedeljek cenejši Pentiumi 4

X-Bit Labs - V ponedeljek lahko od Intela pričakujemo pocenitev. Le-ta se bo gibala od okoli 29% za Pentiume 4 2.4 pa vse do 44% za 2.2 GHz model. Pocenili naj bi se vse izvedenke Pentiuma 4, razen najhitrejše inačice, ki tiktaka na 2.53 GHz. Zanimivo bo videti, kako se bo na to odzval AMD. Kot vemo iz preteklih izkušenj, je vsaki Intelovi pocenitvi sledila AMDjeva. Upajmo, da bo tudi tokrat tako [:D] .

25 komentarjev

Odpirač steklenic piva

Real Beer - Študent Flroidske univerze je želel narediti nekaj neobičajnega, nekaj, kar še nikoli ni bilo narejeno. Po 4 mesecih mu je uspelo in sestavil je robota za odpiranje pivskih steklenic. Robot je sestavljen iz 150 delov in 20 metrov žic. Robot se pomakne do steklenice, jo prime, odpre in postavi nazaj na mizo ter se loti naslednje steklenice. Za kalibriranje in poskusno delovanje je robot odprl 134 steklenic. Pa naj še kdo reče, da lenoba ni največji izumitelj! [:))] Več najdete tukaj.

3 komentarji

Nakup zvočnikov

NeoSeeker - Vsak nakup je lahko težavna zadeva, še posebej, če je pogojen z omejenimi finančnimi sredstvi. V pomoč pri nabavi zvočnikov vam bo verjetno tale članek, kjer avtor razdeli zvočnike v cenovne razrede od 25 pa vse do 100 tisoč tolarjev. Nato pa se loti namena zvočnikov in vam svetuje kaj poterbujete za igranje iger, poslušanje glasbe in gledanje DVD filmov. Članek pa konča z nekaj splošnimi nasveti za nakupovanje.

4 komentarji