»

1 Gbps internet v Hong Kongu

več strani - Internetni ponudnik Hong Kong Broadband bo pričel uporabnikom ponujati 1 Gbps internetne povezave - v obe smeri. Storitev bo lahko uporabljalo okoli 800.000 gospodinjstev v Hong Kongu, cena pa bo 215 ameriških dolarjev mesečno (okoli 40.000 SIT). Po podatkih HKBN bo storitev omogočala 166-krat hitrejši download in 1950-krat hitrejši upload glede na trenutne hitrosti ADSL povezav. Manj zahtevnim uporabnikom že sedaj ponujajo 100 Mbps povezave za 34 dolarjev mesečno (6300 SIT) in 10 Mbps povezave za 16 dolarjev (3000 SIT) mesečno.

Več informacij: Convege Network Digest

118 komentarjev

Tudi podpori za Windows 2000 se počasi bliža konec

Slo-Tech - Po tem, ko je Microsoft ukinil t.i. mainstream podporo za Windows NT, jo sedaj načrtuje za operacijske sisteme Windows 2000. Predvidoma bi se naj iztekla v roku dveh mesecev, natančneje konec junija letos.

Od takrat naprej bo na voljo samo še plačljiva razširjena (extended) podpora, ki se bo iztekla 5 let kasneje, torej leta 2010.

V tem obdobju, torej do leta 2010, Microsoft načrtuje, da bo še naprej ponujal varnostne popravke za operacijski sistem Windows 2000, ampak predvsem tiste povezane z varnostjo. Ostali bodo namreč v nekaterih primerih na voljo le uporabnikom razširjene podpore.

V tem duhu je Microsoft pred kratkim začel tudi s kampanijo s sloganom Start Something, v kateru oglašujejo operacijski sistem Windows XP.

Novica, Product Lifecycle Dates, Windows 2000 Update Rollup Announcement.

90 komentarjev

AMD bo morda preskočil podporo DDR2 tehnologiji

X-Bit Labs - AMD, ki je bil vedno skeptičen glede podpore DDR2 tehnologiji, resno premišlja, da bi prešel naravnost na tehnologijo DDR3 ali XDR. Kot je vsem znano, je pri AMD-jevih procesorjih pomnilniški krmilnik vgrajen v sam procesor in sprememba podpore tehnologiji zahteva preoblikovanje jedra. Odločitev je tako vse prej kot lahka.

Zastavlja se vprašanje, kako bo AMD vzdržal korak z Intel-om vse do množične uporabe DDR3 tehnologije. Kot primer naj navedemo, da je Infineon ponudil testne primerke DDR2 pomnilniških modulov v marcu 2003 in šele 16 mesecev kasneje so se pojavile prve matične plošče z ustrezno podporo. Infineon bo ponudil testne primerke pomnilniških modulov DDR3 šele konec leta 2006. Samsung, ki je v sredini februarja izdelal prvi DDR3 pomnilniški čip velikosti 512 MB, načrtuje, da bo spodoben izdelati dovolj modulov že v letu 2006. AMD bi moral tako na stari tehnologiji zdržati vse do leta 2006.

Tudi Intel bo zelo verjetno prešel na DDR3. Tehnologije XDR skoraj zagotovo ne...

63 komentarjev