»

Microsoft z gverilsko taktiko ob izidu PlayStation-a 3

Skladovnica Zlatoroga bi bila še približno dvakrat večja.

več strani - Microsoft se na Stari celini pošteno trudi, da bi prevzel čimveč medijske pozornosti ob izidu Sony-jeve nove konzole, pri čemer so uporabili kopico inovativnih oglaševalskih metod.

Najprej so se na francoski splavitvi pojavili Xbox navdušenci in se mimo peljali s čolnom, na katerega je bil pritrjen prisrčen transparent. V Londonu so v vrstah čakajočim ljubiteljem PS3 prijazno prinesli stole z napisi Shouldn't have kept you waiting in URL...

44 komentarjev

Bill Gates bo končno diplomiral

Daily Tech - Eno od bolj zanimivih dejstev, po katerem je znan Bill Gates (in še kopica drugih najbogatejših ameriških poslovnežev), je to, da ni nikoli zaključil študija. Z rosnimi dvajsetimi leti je namreč pustil Harvard in posvetil svoje življenje Microsoftu, kar se mu je vsekakor obrestovalo, vseeno pa je bil manko diplome do sedaj gotovo ena od bolj priljubljenih tem za zbadanje softverskega mogotca. Kakorkoli že, na Harvardu so prišli do zaključka, da si Gates za vse svoje dosežke v informacijski tehnologiji zasluži častno diplomo. Prejel jo bo sedmega junija, ko bo izvedel tudi otvoritveni govor na uradni podelitvi diplom, poroča Daily Tech.

27 komentarjev

Še več cenejših procesorjev

The inquirer - Zadnje čase po spletu kot gobe po dežju rastejo različne vesti o pocenitvah procesorjev, o mnogih smo poročali tudi na Slo-Tech-u. Tokrat je odličen sprejem izvedel AMD in žogico odbil nazaj proti Intelu. Inquirer je namreč danes objavil novico, v kateri pravijo, da bosta primerka X2 6000+ in 5600+ cenejša za skoraj polovico, medtem ko se bodo ostali dvojedrniki pocenili za 20-30 odstotkov. Nekateri Semproni bodo 37-49, Athloni FX 62 in 64 pa 20-25 odstotkov cenejši. Na zadnjem mestu so pocenitve starejših enojedrnikov. Različice 4000+, 3800+ in 3500+ bodo stale 9, 16 in 23 odstotkov manj. Več v izvorni novici.

21 komentarjev

Kanadčanka umrla zaradi zdravil s spleta

The Register - Poleg ugodnih hipotek, zelenih kart, univerzitetnih diplom in tehnik za povečanje penisa nam spamerji pogosto ponujajo tudi raznovrstna zdravila (predvsem tista, za zdravljenje impotence). Sumljiv izvor nadležne elektronske pošte sicer nekatere odvrne od nakupa, a marsikoga prepričajo ugodne cene. 57-letna Kanadčanka je recimo preko spleta naročila sedative, katerih jemanje je v treh tednih privedlo do njene smrti, saj so vsebovali uran, stroncij, selen, barij, aluminij in bor. Pri nas bi se kaj podobnega zaradi mnogo strožje zakonodaje sicer težje zgodilo, a previdnost pri podobnih nakupih ni odveč.

37 komentarjev