»

MobileCamp Ljubljana

Slo-Tech - V soboto, 27. marca 2010 bo v prostorih Fakultete za Elektrotehniko prvi MobileCamp Ljubljana. MobileCamp je enodnevna konferenca, BarCamp formata, ki jo oblikujejo udeleženci s svojimi predavanji. Namenjena je vsem, ki se ukvarjajo z mobilnimi tehnologijami od programerjev, oblikovalcev, operaterjev do uporabnikov.Udeležba je brezplačna, vendar za vstop nujno potrebujete vstopnico. Za dodatne informacije o tem, kako pridobiti vstopnico obiščite http://www.mobilecamp.si

8 komentarjev

Twitter raste

PC World - Že dolgo po spletu krožijo govorice, da popularnost največje storitve za mikrobloganje, Twitter, upada. A temu očitno ni tako, saj so v prispevku na svojem blogu pri Twitterju ponosno obelodanili, da imajo zdaj dnevno že okrog 50 milijonov tweetov oz. približno 600 na sekundo. Rast števila tweetov je skorajda eksponentna, saj so samo v lanskem letu (v primerjavi med začetkom in koncem leta) zabeležili 1.400% povišanje.

Pred tremi leti, ko se je saga začela, so dnevno zabeležili le 5.000 tweetov, a se je to že leta 2008 dvignilo na 300.000. Ta številka se je nato do začetka leta 2009 še skoraj podeseterila, saj se je dvignila na 2,5 milijona dnevnih tweetov. Kot rečeno pa je do prave...

43 komentarjev

Radeon HD 5830 neuradno razkrit

vir: Hexus
Hexus - Po vseh zamudah še vedno nismo ugledali ATI-jevega najcenejšega predstavnika družine Radeon HD 5800, 5830, a zdaj vsaj vemo, s kakšnimi specifikacijami se bo ponašal. Gre za pravo mešanico zmogljivejših primerkov iz družine 5800 z nekaj začimbami iz Radeona HD 5770. Frekvenca jedra bo precej višja od 725 MHz, kolikor znaša pri HD 5850, saj bo pri HD 5830 znašala 800 MHz.

Število stream procesorjev bo 1120, 480 manj od HD 5870 oz. 320 več od HD 5770, enako pa velja tudi za 56 teksturnih enot, ki jih je v primeru HD 5870 80 oz. v primeru HD 5770 40. Da gre le za na pol delujoča jedra, ki bi morala sicer biti Radeon HD 5850 oz. 5870, pove dejstvo, da je aktivnih le 16 ROP (Render Output Processor), podobno kot na HD 5770 in...

23 komentarjev

Bloom Box

Velike enote, ki napajajo eBay

vir: engadget
engadget - Bloom Box nam bo v prihodnosti morda omogočil odklop iz električnega omrežja, saj je pravzaprav elektrarna v malem. Je delo K.R. Sridharja, ki je pred tem razvijal gorivne celice za NASA-o, ki delujejo v obratni smeri ob običajnih gorivnih celic. Omogočale so namreč proizvodnjo kisika na Marsu, a so postale neuporabne po odpovedi poletov na Mars.

Gospod Sridhar se je zato usmeril na potrošniški trg. Obrnil je postopek in izdelal običajno gorivno celico, ki s pomočjo kisika in goriva (do sedaj v veliki večini primerov vodik) in primerne aparature proizvaja električno energijo. Glavna prednost Bloom Boxa je prav neodvisnost od vodika, saj lahko poleg kisika kuri mnogo bolj dostopne surovine, med katere spada večina...

63 komentarjev

Skupina okrog Intela investira 3,5 milijarde dolarjev v razvoj

The Wall Street Journal - Intel ugotavlja, da bi ameriški tehnološki sektor potreboval nekoliko finančne vzpodbude, da bi ponovno postal konkurenčnejši in uspešnejši na globalnem trgu. V ta namen pripravljajo zavezništvo s 24 skladi tveganega kapitala, ki bo v to branžo investiralo 3,5 milijarde dolarjev v prihodnjih dveh letih, je včeraj v Washingtonu napovedal Intelov izvršni direktor Paul Otellini. Skupina se bo imenovala Invest in America Alliance in želi s svojim doprinosom dopolniti državne in zvezne investicije. Spomnimo, da je Intel lani napovedal investicijo v višini 7 milijard dolarjev v posodobitve svojih proizvodnih obratov v ZDA.

Glavnino sredstev bodo namenili podjetjem, ki se bavijo z informacijsko tehnologijo, čisto tehnologijo in biotehnologijo, med njimi tudi podjetjem iz inkubatorja (start-ups). To pa ne pomeni, da bodo brez ostali na ostalih področjih, saj kanijo podpreti tudi molekularno diagnostiko, bioinformatiko, razvoj električnega vozila in brezžično infrastrukturo.

Dobrodošel...

7 komentarjev

Natal oktobra, novembra

engadget - Microsoft kot po učbeniku igra svojo marketinško podporo prihajajočemu sistemu krmiljenja iger, ki se imenuje Natal. O Natalu je bilo prelitega že ogromno črnila, Microsoft je pokazal že nekaj predstavitev, a najpomembnejših podatkov še ni. Koliko bo stal in kdaj bo na voljo, namreč. V Redmondu so izdali le, da bo Božič nared do božiča 2010.

S tem ustvarili prvovrstno okolje za špekulacije. Britanski televizijec Jonathan Ross je preživel nekaj več časa z Natalovci. Izvedeli smo le skrivnostni Časa je do oktobra, kar pomeni, da bo Natal tu že oktobra ali pa za božično nakupovalno sezono, ki se otvori novembra. Po pričakovanjih, torej.

Zanimivejše so informacije o delovanju tega čuda. MTV-jevci so imeli srečo pretestirati napravo....

20 komentarjev

Google in Kitajci se bodo pogovarjali, napaden tudi Intel

vir: Reuters
The Wall Street Journal - Še vedno so glavna kost za glodanje decembrski napadi na Google, ki so izvirali iz Kitajske, najnovejše sledi pa vodijo do ene poklicne šole in ene univerze na Kitajskem. Nova podrobnost, ki je prišla na dan, kuka iz Intelovega letnega poročila. V njem so zapisali, da je tudi njih doletel sofisticiran kibernapad v istem času kakor Google. Kljub temu Intelov predstavnik za stike z javnostmi Chuck Mulloy zatrjuje, da sta napada nepovezana. Edina podobnost je časovni okvir, to pa je tudi vse, pravi. Dodal je, da napadi niso bili tako obširni kot tisti na Google in da Intel ni bil oškodovan. Vprašanju, ali je izvor napada na Kitajskem, se je modro izognil.

Google se je medtem tudi pomiril. Po hudih besedah njihov portal...

1 komentar