»

AMD izdal dodatno dokumentacijo za grafične kartice

OSNews - Pri OSNews poročajo, da so se pri AMDju odločili izdati še več dokumentacije za svoje grafične kartice.

300 stranski dokument, ki opisuje implementacijo 3D grafike na R500 čipih z nekaj drobci, ki opisujejo tudi določene lastnosti R300 in R400 jeder. Dodatna dokumentacija bo na voljo v kratkem še tudi za R600 jedra. Odveč je omenjati, da bo ta dokumentacija izjemno pomagala razvijalcem odprtokodnih gonilnikov za AMDjeve grafične kartice, ki bodo s tem dejansko lahko počasi začeli podpirati 3D pospeševanje grafike.
Skupaj s tem pa bo AMD še izdal izvorno kodo programa Tcore, ki je v bistvu emulator grafičnega procesorja in so ga do sedaj uporabljali za razvoj gonilnikov prej kot je bil na voljo dejanski čip.

34 komentarjev

Intel pripravlja šestjedrnika?

Gizmodo - Intel naj bi za drugo oziroma tretje četrtletje letošnjega leta načrtoval predstavitev šestjedrnega procesorja s kodnim imenom Dunnington. Šestjedrnik naj bi vseboval tri dvojedrne Penryn čipe, ki bodo imeli na voljo 16 MB drugonivojskega predpomnilnika. Šestjedrnike bodo na vrhi Intelove ponudbe procesorjev nasledili predvidoma osemjedrni procesorji s kodnim imenom Nehalem. Več o tem si preberite v izvorni novici na Gizmodu.

26 komentarjev