»

Dual i815?

VIA Hardware - i815, čipovje za množice, naj do pred kratkim ne bi podpirajo SMP (Simultaneous Multi Processing ali, po naše, večprocesiranje). Poudarek na besedama "pred kratkim", kajti Acorp je naredil dvoprocesorsko osnovno ploščo, ki temelji na čipovju i815. Ne verjamem, da se bo dual i815 kombinacija prijela, kajti čipovje ima omejitev 512 MB pomnilnika, dual konfiguracije se pa večinoma uporabljajo v strežniških sistemih. Kot vedno, se pa lahko tudi motim . Specifikacije te platke si oglejte na tem naslovu. Hvala, Mate!

1 komentar

Test nove 19" Iiyame 451 Pro

Gamer's Depot - Mate, Slo-Techovo "oko sokolovo", je zasledil test nove Iiyame 451 Pro... Sama "evolucija" iz 19" Iiyame 450 je potekla nekako takole: Vzamimo Iiyamo, zapakirajmo jo v lepše ohišje, dodajmo USB Hub v podstavek ter malo spremenimo zmogljivosti (kolikor opažam, na slabše -- ampak čisto za malo...). Test tega monitorja so se lotili na Gamer's Depot ter ga opravili solidno. Klik!

Še opozorilo za najnatančnejše: Vision Master Pro 451 po novem nima BNC vhodov, kar pomeni da bodo grafiki ostali pri 450 Pro. Hvala, Mate!

1 komentar

Čisto vse o Pentiumu 4

Tech Report - Na The Tech Report so si zastavili zelo ambiciozen cilj ter na globoko ter široko opisali novi Intelov paradni konj, Pentium 4. Na kar 13 (ja, prav ste prebrali, trinajst) strani dolgem, obsežnem, informativnem ter širokem članku so Pentium 4 popeljali čez domala vse. Izjemno informativno govori o sami strukturi procesorja, o čipovju itn. Testirali so ga z veliko igrami ter programi, med drugim s Photoshopom 5.5, s igro Quake III, grafičnim bench programom 3D Mark 2000 ter s še veliko programi. Če vas vsaj malo zanima, koliko pravih novosti prinaša Pentium 4 od PPro procesorjev dalje, si članek kar pogumno oglejte.

2 komentarja

Nova inkarnacija Unreal pogona

The Fastest Game News - Najnovejša inkarnacija pogona Unreal je prirpavljena za licenciranje (prodaja programejem, ki nato napišejo igre). Pogon sedaj podpira 2048x2048 teksture, izboljšano upravljanje z video pomnilnikom (zadevo so končno prepustili kar DirectX-u ) - kar je bila ena največjih hib pogona, ki je uporabljen v Unreal Tournament. Izboljšana pa so tudi orodja za delo z pogonom. Epic pa zelo očitno namerava s tem pogonom prodreti tudi na področje X-Boxa (ja, ja vsi na X-Boxa...). Epic pa je objavil še dva nova screen-shota, ki dokazujeta sposobnosti novega pogona. Klik.

7 komentarjev

Da ne pozabim...

Jaz - Danes smo končno zamenjali pomnilnik v našem strežniku. Po novem ga je celih 512 MB. Vsi se radujemo, držimo za roke in molimo "onemu tam zgoraj", da bo strežnik še naprej stabilen. Zahvalil bi se pa jetiju, niggerbobu, DRSergioDJ-ju ter DoBri-ju, saj so dotični osebki dobrosrčno prispevali za nakup 256 MB pomnilnika. Vsakemu brhko mladenko ter liter rujnega.

Aha, še to: Po vzpostavitvi delovanja naše strani se je nek Gnoj™ spravil nad naš ubogi forum. V celi uri je dodal okoli 600 novih tem po vseh oddelkih foruma. Uboga žival se pač ni zavedala, da se posledice lahko odpravi trenutno. Na žalost smo dva Gnoja™ imeli samo nekaj sekund (do popolne dekompostacije dotičnega osebka, ki je vključevala pospravljanje za njim z buldožerjem (beri: brisanje vsega kakorkoli povezanega z njim)). Verjetno se tudi ni zavedala, da se po pravilih, ki veljajo v Sloveniji tako dejanje lahko razglasi za "napad na integriteto strežnika" in se ga kot takega neformalno tudi preganja. Torej... osebek......

23 komentarjev

Hercules Geforce II MX

Hexus - Vem, da je recenzij te kartice na internetu na tone, a bom vseeno dal povezavo na še eno . Hexus.net se je spravil testirati Herculesovo tv-out Geforce MX beštijo. Čeprav je na začetku stran malo sumljiva, saj tipi dobesedno prepišejo specifikacije iz Herculesove strani, se test izkaže za dobrega. Spravili so se testirati tudi TV-out ter slikali sliko. Test si oglejte na tej dotični strani, če se vam pa slučajno zaželi slovenskega testa grafičnih kartic, si oglejte Slo-Techov primerjalni mučilnik grafikulj, v katerem je zajeta tudi ena od grafičnih kartic z Geforce II MX procesorjem.

0 komentarjev

Linux 2.4

The Duke Of URL - Dosti ljudi je čakalo 2.4 verzijo jedra vse bolj priljubljenega operacijskega sistema Linux. Izid se je prelagal in prelagal, a končno smo ga ugledali. The Duke Of URL je spisal poučen članek, ki opisuje in razčlenjuje vse prednosti novega jedra, od podpore ATA-100 diskov ter PCMCIA kartic... Poučno branje za vse, ki se s tem ukvarjate ljubiteljsko, vam "Linux Destiny's Childom" pa stvari niti ni treba gledati, saj je to vam že itak znano . Članek si oglejte na tej strani.

0 komentarjev

Raztaljotka: The American Way

I Am Not A Geek - Na strani I am not a geek (ktero hudo ime) sem zasledil nagradno igro. Na strani podarjajo čisto svež 81.9 GB Maxtorjev ATA-100 disk. Whoa... Edini pogoj za soudeležbo v tej nagradni igri je sodelovanje v njihovem forumu. Do 14. februarja morate oddati čimveč sporočil, vsak spam ne bo upoštevan. Če vprašate mene - ne bi okleval . Podrobnosti o tej raztaljotki si preberite na tej strani. Če pa še ne veste: tudi mi držimo svojo raztaljotko, na njej pa lahko sodelujejo vsi prijavljeni, razen administratorjev seveda . Samo toliko, da vas spomnim...

0 komentarjev