»

Še počasnejši Radeon 8500?

X-Bit Labs - X-Bitovci poročajo, da namerava ATI izdati še počasnejši model izvedenke 8500. Doslej smo poznali dve vrsti Radeona 8500: 275/550 ter 250/500 MHz izvedenki. Smrtonosnem paru se bo pridružila še okrnjena različica že tako okrnjenega Radeona 8500 LE, le da bo delovala na hitrosti 230/460 MHz. Še bolj presenetljivo je dejstvo, da se bo model prodajal po enaki ceni kot Radeon 8500 LE. Torej pozor, če boste šli v nabavko za Radeonom 8500, se dobro prepričajte, kakšen model boste kupili, saj se lahko dobro zgodi, da boste pristali na slabšem od pričakovanega. Čisto popolnoma možno je, da ima ATI probleme s Hynixom, njegovim dobaviteljem pomnilnika, saj je veliko količino 500 MHz modulov težko proizvesti... Celotna zgodba tukaj.

0 komentarjev

Anketa

Slo-Tech - Naša prejšnja anketa je nakazala, da stopnja piratstva v Sloveniji pa ja ni tako huda, kot jo hočejo nekateri prikazati, saj je kar 49% vseh udeleženih uporabnikov odgovorilo, da je že kupilo legalni program. 37% tega smelega dejanja še niso uresničili, kar 13% pa sploh ne ve, kaj je to programska oprema. V anketi je sodelovalo 1139 ljudi.

16 komentarjev

AT&T Comcast

ZDNet - Še pomnite združitev podjetij America Online ter Time Warnerja? Včasih je bila ta korporacija največji ponudnik kabelske televizije ter interneta.

Včasih? Ja, združujeta se podjetji AT&T Broadband, največje ameriško 'kabelsko' podjetje, ter Comcast. Vrednost novonastalega podjetja AT&T Comcast pa je približno dvakrat večja od konkurenta, AOL Time Warnerja. Več podrobnosti o združevanju - Klik!
Komaj čakam, da se v Sloveniji združita Telekom in SiOL...

0 komentarjev

Zastonjski nateg

Microsoft - Microsoft je že pred časom izdal Plus! XP paket, o katerem sem že pisal ter smo se skupaj navduševali nad 3D temami . Sedaj pa so izdali 18 MB velik 'Windows Media Bonus Pack', ki se pravzaprav izkaže za zelo zelo omejen 'Plus! demo'.

Stvar je resda zastonjska (in podarjeni kobili ne pregledujemo stegen), vendar dvomim, da se bo pretok z neta splačal (niti broadbandašem!). Kaj dobimo? Med drugim...
  • Plus! MP3 Audio Converter LE
    pretvorba glasbenih CDjev v wma format
  • Windows Media Player for Windows XP PowerToys
    nove vizualizacije, skini, možnost izvoza playliste v Excel, orodje za nadzor iz opravilne vrstice
  • Windows Movie Maker Creativity Kit
    dodatki v obliki glasbe, zvočnih efektov, slikic...
Več podatkov dobite tukaj, polno inštalacijo pa tu.

4 komentarji

Popravek za omrežja 802.11

Reuters - Brezžična omrežja so res zanimiva stvar -- za kakšno manjšo pisarno recimo niti ne, za večje prostore, kjer je že itak preveč kablovja (ono za tvojim računalom se skrije), pa skoraj idealna rešitev. Obstaja pa riziko t.i. 'drive-by vdora'. To preprosto pomeni, da se nekdo z ustrezno opremo (prenosnik ter 'antena') spravi v doseg lokalnega omrežja, tega 'poišče' in se nanj priklopi -- torej, lahko izvede neposredni poseg, ali pa brezžični promet shrani in ga obdela kasneje.

Zaradi tega sta RSA in Hifn of Los Gatos izdelala popravek za protokol 'Wireless Equivalent Privacy', ki deluje na principu kodiranja paketkov -- lahko vsakega posameznega z drugačnim ključem! ... In nekaj časa bo zopet vse lepo ...

0 komentarjev