»

EPoX 8K9A2+

VR - Zone - Vsi tisti, ki ste mislili, da se boste za danes izognili testom osnovnih plošč, ste se pač zmotili. Na VR-Zone so si namreč ogledali Epoxovo umetnijo na KT400 čipovju, ki so jo poimenovali 8K9A2+. Tisti plus v imenu tokrat pomeni prisotnost RAID krmilnika, sicer pa plošča ni nič posebnega, saj ima vse tiste bonbončke, katere vam zagotavlja že sama zasnova KT400. Razen seveda Epoxove posebnosti, debug displaya. V kolikor vas torej mika imeti najnovejše srce v vašem računalniku, odklikajte sem!

15 komentarjev

Velikanski DDoS napad v Ameriki

The inquirer - Po poročanju The Inqurierja, so neznanci v ponedeljek pripravili velikanski DDoS (Distributed Denial of Service) napad na vrhovne DNS strežnike. Napad se je začel ob petih popoldne po ameriškem EDT času (v srednjeevropskega si preračunajte sami [:D]) in trajal preko šest ur. Na srečo so uspeli spraviti na kolena le devet od trinajstih DNS strežnikov, tako da uporabniki niso čutili večjih posledic, razen manjših težav s pošiljanjem elektronske pošte. Dodatne informacije ter originalen članek na tem naslovu.

FBI je trdno odločen ujeti in obsoditi odgovorne bad-guye ...

8 komentarjev

ATI z DDR-II pomnilnikom

X-Bit Labs - Vse kaže, kot da želi ATI trenutno porušiti in sesuti vse, ki se mu postavljajo na pot na trgu grafičnih kartic. Kljub temu, da imajo trenutno najhitrejšo kartico sploh ter še mali milijon njenih izvedenk za manjše vsote, so se danes lotili naslednjega velikega projekta. Danes je namreč kanadski velikan predstavil svoje prve grafične kartice, ki uporabljajo DDR-II pomnilnik, naslednik trenutno uporabljanega DDR. Kartice se zaenkrat še kodno imenujejo (kako izvirno) DDR-2M. Pojavljajo se tudi govorice, da naj bi ATI začel prodajati svojega Radeona 9700 Pro sparjenega z DDR-II pomnilnikom natanko ob splavitvi konkurenčnega NV30. Prav tako naj bi pripravili inačico 9500 z DDR-II, medtem ko o verziji 9000 s tem pomnilnikom še ni nobenih informacij. Klik!

7 komentarjev

IBM zapira madžarsko tovarno

X-Bit Labs - Še ena, že dolgo pričakovana stvar, se pričenja uresničevati. IBM je namreč danes napovedal zaprtje svoje lastne tovarne trdih diskov na Madžarskem. IBM pravi, da zaradi zmanjšanega globalnega povpraševanja po trdih diskih, seveda pa se takoj postavlja vprašanje, v kakšni povezavi je kvaliteta madžarskih diskov s to potezo.

Z zaprtjem bo svoje delo izgubilo približno 3.700 ljudi, prav tako pa bo tudi Madžarska izgubila velik del nacionalnega dohodka, saj je potrebno upoštevati 2.2 milijardi dolarjev prometa, ki ga je ustvarjala IBMova tovarna. Spomnimo se še samo dejstva, da je Hitachi že pred časom oznanil namero o prevzemu IBMovega sektorja za izdelavo trdih diskov za 2 milijardi dolarjev. Klik!

6 komentarjev

Pentium4 na 3.06 GHz

X-Bit Labs - Na internetu se že dober mesec pojavljajo špekulacije, da kani Intel v sredini prihodnjega meseca izdati novega, še hitrejšega Penituma 4. Danes je Intel zadevo tudi uradno potrdil, Pentium4 3.06 GHz izzide 14. novembra letos, procesor pa za razliko od AMDjevih navad, dejansko že obstaja.

To bo prvi Intelov procesor namenjen navadnim delovnim postajam, ki bo podpiral novo tehnologijo, ki jo je sam Intel veličastno poimenoval HyperThreading (glej povezane novice). Zaradi ogromne porabe, procesor ne bo deloval na vseh Socket 478 osnovnih ploščah, zagotovo pa bo deloval na ploščah s čipovji i845PE, i845GE ter i845GV. Še zanimivost, Windows XP naj bi procesor zaradi novih tehnologij zaznali kot dva ločena procesorja. O ceni in dobavljivosti zaenkrat še ni podatkov. Klik!

3 komentarji

Leteča miš

Slo-Tech -

Ne ravno dobesedno. Podjetje Gyration, Inc. (ki na svoji strani zadevico že na veliko oglašuje) je dalo na trg novo vrsto hišnega glodalca - računalniške miške, ki uboga naše želje tudi brez podlage. Ah, nič novega, porečete, toda ta miš ne potrebuje nikakršne podlage - držimo jo v roki in vodimo po zraku, kot so na CNN slikovito opisali - kot bi lovili muhe v počasnem posnetku.

Novi gizmo ima vse priljubljene dodatke ki smo jih navajeni pri "običajnih" miših - levi in desni gumb ter kolešček. Tudi baterij nam ne bo poterbno kupovati pravijo, saj glodalec nosi s seboj NiMH baterije za ponovno polnjenje.

Približna cena čez lužo znaša $79.99.

Če si boste privoščili miško v rangu 20.000 SIT, kar pogumno, na Slo-Techu pa pričakujemo test...

11 komentarjev

Slovenski OpenOffice prvi na Infosu

Slo-Tech - Nedavno bil OpenOffice preveden in prilagojen v slovenščino, kar sta zakrivila društvo LUGOS in Agenda. Stvar se prodaja kot vroče žemljice, oziroma ne čisto tako, saj je zastonj. Čudo se predstavlja na letošnjem InterINFOSu, kjer je Slovenski OpenOffice pobral tudi nagrado revije Monitor za najboljši izdelek sejma. Ostala konkurenca je bila sicer zelo šibka, ampak vseeno nagrada ni kar tako. Zanimanje je še posebno veliko, saj se veliko ljudi želi znebiti cenovno dragega MS Officea, OO pa teče tako pod Polkni kot pod Linuxom.

Polknaši lahko stvar stvar dolpotegnejo tule, pingvinaši pa tule.

7 komentarjev