»

Nov test

Slo-Tech - Navkljub Infosu smo še vedno pridni. Še posebej alien-w - človek je spisal vzporedni test petih Logitechovih brezžičnih namizij. No, eden je od Dexxe, ampak saj veste, kam pes taco moli. Pet namizij. Pet brezžičnih klofotal. Pet mišk. Nič žic. Veliko veliko baterij. Sistemi, dragi od 15.000 do 34.000 SIT znajo zadovoljiti tako najbolj petične uporabnike kot tudi manj zahtevne pisarnike, ki rabijo brezžičnost ter prenosljivost. Obvezno branje.

10 komentarjev

Danes na Infosu...

Slo-Tech - Zabavamo se, podučujemo ter se imamo čisto sejemsko. Jaz sem prevzel vlogo uradnega darovalca Slo-Tech listkov vsakemu mimoidočemu, ki se je slučajno znašel v območju petih metrov od dometa mojih oči. Ko se mi tega več ni dalo, je vlogo prevzel Morpheus, ki je tu prav zaživel, saj je pildkov kar zmanjkovalo. Vsa mu hvala. Sicer pa nas je na štantu bilo zelo dosti. TinkaPinka, luni, PaJo, Primoz ter moja malenkost smo se imeli zelo fajn - kdor še ni probal vdihovati helijevih balonov, zamuja dosti, saj salve smeha sprostijo dogajancijo še treh stojnic naprej. Sicer smo doživeli neodobravajoče poglede nekaterih odraslih oseb, za kar se jim iskreno opravičujem. Pokoril sem se - pustil balone ter se popolnoma posvetil razlaganja računalniških znanosti mimoidočim. Tri slikice (hvala, Brane), da boste videli Slo-Tech majice tudi v živo:
Če vas slučajno zanima, kdo so ti čudni ljudje, oblečeni v Slo-Tech majice zgoraj: Od leve proti desni Sergio, luni, TinkaPinka ter PaJo. Drugače pa -...

29 komentarjev

.Net na tapeti

ZDNet - Naj se zavzeti anti-Microsoftovci še toliko trudijo (ali, kot pravi eden naših rednih bralcev: Karkoli Microsoft stori, se bo našel nekdo in ga kritizial. (ne-dobesedni navedek)), v .Net strategiji nekaj 'je'. Da je temu res, v prid kaže tudi projekt podjetja 'Dollar Rent A Car Systems', ki je ustvarilo program, s katerim si je preko strani Southwest Airlinesa sposoditi avto. Poglobljen članek (na širše o .Net-u) najdete tu!

1 komentar

Iz vašega pomnilnika v Microsoftov žep

ZDNet - Microsoft uporabnike Officea XP ter Internet Explorerja 5 opozarja, da je pri pošiljanju podatkov o sesutju programa možnost, da se pošlje tudi trenutno urejevani dokument. Natančneje: pri pošiljanju vloge se pošlje tudi trenutna slika pomnilnika, ki pa lahko delno ali v celoti vsebuje kakšen dokument. Kakorkoli, podatki so na kanalu zašifrirani ter 'razumljivi' le Microsoftu. Klik!

3 komentarji

IBM je tožen

The Tech Report - Se spomnite, ko smo na Slo-Techu zagnali tako paniko okoli neverjetno visokega odstotka uničenih 75GXP diskov, še posebej 45 GB modela? No, sedaj, ko so v prodaji novi IC35 Ericsson modeli, smo že vsi mislili, da bo zadeva pač postala in ostala pozabljena kot ena mala zamera računalniškemu gigantu. Ni tako. IBM je namreč naredil napako ter opustil uveljavljanje garancij za ta model - pač zato, ker te linije ne proizvajajo več. Tega pa v Kaliforniji niso prenesli in tožili IBM. Hehe .

1 komentar

Si želite 3dfx Voodoo5 6000?

eBay - 3dfx je propadel, to je že vsem znano. Eno od podjetij, ki je krojilo razvoj trodimenzionalnih pospeševalcev v zgodnjih obdobjih, je bilo kupljeno s strani nVidie. Vsi patenti, izdelki, delavci - kupljeni. Enako se je zgodilo s proizvodno linijo, katero je nVidia brez pardona ustavila. Poleg projekta Rampage, ki je tudi neslavno propadel, je bil 3dfxov paradni konj, ki bi se zanašal na večprocesorsko moč, Voodoo5 6000. Narejenih je bilo petdeset primerkov. Si ga želite? Na E-Bayu se je znašel eden od njih. Dražba traja že slabe štiri dni, postavljenih je bilo že 45 ponudb, cena trenutno znaša 1500 dolarskih zelencev. Vso srečo .

Zlektoriral p'ščanček Pretorijanec ...in ker je p'šanček, še marsikatero napako spregleda... zato pa ima Slo-Tech LPPja, ki se trudi za slovnično pravilnost

21 komentarjev

Thermaltakeovo hlajenje pomnilnika - drugič

Tweak Town - Thermaltake, avtor vseh možnih Orbov, Gorbov, Borbov ter ostalih malih okroglih kovinskih zverinic, je izdal še en paket, s katerim si lahko pomagamo pri hlajenju. Thermaltake Memory Cooling Kit je komplet dveh ploščic, ki lepo prekrijeta pomnilnik, nanj se pa brez posebnih težav namesti dodaten ventilator, ki naredi 5 cfm zračnega pretoka. Kakšne pridobitve, pravite? Na tem naslovu si lahko preberete, kaj točno pridobite z namestitvijo ventilatorja nad pomnilniške reže. Vprašanje je le, ali se vam splača v računalo vgraditi dodaten vir zvoka za hlajenje pomnilnika. Vredno razmisleka...

0 komentarjev