»

Nova anketa!

Slo-Tech - Ker ste se odločili takole ...
V prihodnje bi rad glasoval na anketo:
le enkrat na anketo (neprijavljeni uporabniki ne glasujejo nikoli)77%
(565)
tolikokrat kot mi srce poželi (tako kot sedaj)23%
(171)
Skupaj glasov: 736


... je bila danes za Vas napisana nova skripta za ankete. Sedaj lahko vsak prijavljen uporabnik glasuje le enkrat na anketo, medtem ko neprijavljeni uporabniki ne morete glasovati nikoli in lahko le gledate potek glasovanja. Še niste registrirani? Registrirajte se!

Nova anketa vas že čaka, pričakujte pa vsaj pol manj glasov kot ste jih bili vajeni do sedaj. Sicer pa je tokrat anketa v stilu novic zadnjih dni.

17 komentarjev

ICANN proti VeriSignu

News.com -

VeriSign je pretekli teden presenetil s potezo, ki je požela mnogo neodobravanja širom spleta. Kot vrhovni registrator domen so si namreč privoščili, da vse neobstoječe naslove (torej zatipkane) preusmerijo na svoj iskalni strežnik, ki vsebuje tudi reklame. Zakaj je to dobro in zakaj slabo, klik!

No, očitno je negodovanje spletnih uporabnikov le preveliko, saj je celó sam ICANN prosil VeriSign, naj prostovoljno umaknejo to storitev. Prostovljno -- za zdaj. Prejeli so namreč veliko število pritožb ogorčenih uporabikov, zato so se odločili vso stvar raziskati, predvsem njeno komercialno naravnanost. Kaj bodo pri ICANN storili, če VeriSign zahtevo zavrne, ni znano. Več o tem.

4 komentarji

Athloni-64 uradno predstavljeni!

The Register - AMD je danes uradno predstavil Athlon-64 družino procesorjev, ko je predstavil njenega prvega člana, ki nosi oznako 3200+. Novinec tiktaka pri dveh gigahercih, od močnejših FX bratcev pa se razlikuje po pomnilniškem krmilniku, ki je to pot enokanalni 64-bitni in ne dvokanalni 128-bitni. AMD-jeva cena za tisoč kosov znaša 417 zelencev, medtem ko 'polni' FX-51 stane 733 dolarjev. Več o tem.

Sveži testi:

13 komentarjev

Ne prenašaj mp3 datotek. Ja, seveda...

The Times-Reporter - Zaradi nedavnih tožb ameriškega združenja RIAA je večina tamkajšnih univerz začela s kampanijami za ozaveščanje svojih študentov, naj ne prenašajo avtorsko zaščitenih datotek iz interneta. Tako objavljajo opozorila v študentskih časopisih in razobešajo plakate. Nekateri so šli celo tako daleč, da so se vsi bruci dolžni udeležiti predavanja na to tematiko.

Tam jim je razloženo, da bo univerza v primeru zahteve s strani RIAA posredovala njihove informacije naprej in bodo tako izpostavljeni na milost oziroma bolj nemilost tožb zaradi kršenja avtorskih pravic. Bolj mili pa priporočajo, da naj vsaj izključijo prenašanje k drugim uporabnikom. Tako bodo manj verjetna tarča.

Študentje se ob vsem tem le nasmihajo, saj so se v zadnjih letih dodobra navadili, da večino informacij dobijo oz. prenesejo iz spleta. Vendar je vseeno marsikdo izključil možnost deljenja datotek z drugimi uporabniki, za vsak primer.

Ob vsem tem je RIAA skupaj z ostalimi založniki sprožila tožbo proti iMeshu, kljub...

16 komentarjev