»

Bi svojo tipkovnico nekam vrgli?

Vnunet - Priznajte, da se vam je že kdaj zgodilo, da bi tipkovnico vašega računalnika v napadu jeze nekam vrgli. Če se vam ni, potem imate močne živce, drugače pa ste vabljeni na tekmovanje. In sicer, za kaj gre?
V Moskvi so priredili prvo tekmovanje v metanju tipkovnic. Pravila so narekovala, da je potrebno dotično vhodno napravo vreči z rokami, brez obratov telesa.
Poleg tega naj bi pojavil še en "šport", in sicer brcanje miške. Tu pravili zapovedujejo ravno pot glodalca. Pa naj še kdo reče, da ljudje niso neumni.
Informacije so najprej našli Vnunetovci.

Kaže, da preveč vodke škodi..

8 komentarjev

Test & Tekst: Jabra BT100

Slo-Tech -   IV. POSEBNE OBVEZNOSTI VOZNIKOV
  Prepoved uporabe dodatnih naprav ali opreme


68. člen
(1) Voznik med vožnjo ne sme uporabljati dodatnih naprav ali opreme, ki bi bistveno zmanjševale njegovo slušno in vidno zaznavanje ter zmožnost obvladovanja vozila (pustne maske, slušalke, mobitel itd.). (2) Uporaba mobitela med vožnjo je dovoljena ob pogoju uporabe vgrajene funkcije za prostoročno uporabo telefona.
... [ZVCP]

Omenjena oprema zna biti DenarniciNeprijazna v dveh primerih: če jo kupite ali ne [>:D]. Naš šefe Sergio je seveda med privilegiranimi. Test!

10 komentarjev

Pacient: KaZaA; Diagnoza: Fejst bolan

The Register - Microsoft bi svoj Visual Basic pravzaprav lahko propagiral kot RVDE -- Rapid Virus Development Environment, vsaj sodeč po številu ZlobnihKod™, spisanem v tem okolju.

Kot omenjeno, je p2p omrežje oz. njegove dojemalce napadla tretja gniloba po Benjaminu in K0wbotu, imenovana Duload. Gre za 18432 oz. 7680 (kompresirano) bajtov veliko izvršilno datoteko, ki se po morebitnem prejetju in zagonu skopira v okensko mapo pod imenom SystemConfig.exe. Nato doda ključ v register ter izzove avtomatičen zagon ob vsakem zagonu oken, v mapi Windows naredi podmapo Media ter se vanjo skopira pod 39 različnimi imeni. Na koncu to mapo doda v skupno rabo Kazaa omrežja ter vunpotegne nekaj trojancev za potrebe Remote Desktopa [>:D]. Klik!

1 komentar

RIAA opustila tožbe proti ISPjem

The Register - Po tem, ko je RIAA tožila večje ponudnike internetnih storitev (upravitelje hrbtenic interneta), da so odgovorni za blokiranje spletnih strani in servisov, ki ponujajo dostop do nelegalnih oz. avtorsko zaščitenih vsebin -- konkretno, listen4ever.com -- so tožbe opustili, saj je kitajski listen4ever.com sam, 'prostovoljno' prenehal z delovanjem. Klik!

Ko bi le pri BSA opustili tožbe proti posameznikom, ko/če bi slednji le takoj zakupili licenčnine za pre-prodano programje in igrovje...

0 komentarjev

Opera 7: kmalu

The Register - Razvijalci skandinavskega 'revolucionarnega' spletnega brskalnika Opera so pridni. Sedma različica ima tako okenske uproabnike (linuxaši boste še malo počakali -- pa saj ste že navajeni, ne?) v različici beta obiskati v roku nekaj tednov (odvisno od količine veščovja). Kaj pa prinaša? Nič posebnega -- velik del kode -- vključno z izrisovalnim pogonom -- je na novo napisan, izboljšana oz. dodana podpora za standarde (recimo DOM) ter prav klišejsko izboljšanje hitrosti. Pozdravit gre tudi izboljšan vmesnik za elektronsko pošto, saj na tem delu Opera do sedaj ni ravno kraljevala. Bomo videli. Klik!

4 komentarji

Mozilla inovira

Slashdot - Po tem, ko je Mozilla med prvimi uvedla uhlje za brskanje in so ji sledili vsi ostali (prvi je bil roko na srce Galeon), so mozilini fantje spet na delu in iščejo nekaj novega. Tokrat so uporabili koncept pie-menus, torej krožne menuje. Njihova prednost je v tem, da so lahko zelo podobni 'mouse gestures' in tako služijo tako neukim uporabnikom, ki gledajo kaj klikajo, kot tudi tistim bolj prekajenim, ki bodo z miško lahko le 'zaokrožili' in računalnik bo že vedel kam pes taco (in človek miško) moli.
Več na splošno o pie-menujih lahko izveste tukaj. Več o mozillini implementaciji pa tukaj

6 komentarjev

Sigma Design kršil GPL

Slo-Tech - Fantje skupine XVID, ki piše zastonjske mpeg kodeke pod licenco GPL, so ugotovili, da komercialno podjetje Sigma Design uporablja njihovo izvorno kodo in nato program prodaja naprej kot del lastnega produkta. Po tem, ko so našli takorekoč popolno binarno kopijo svojega programa znotraj Sigmnih produktov, so zagrozili Sigmi in ta je obljubila, da bo v različici 1.1 RealMagic codeca problem odpravila. V resnici so ugotovili, da je Sigma le uporabila nekaj novih trikov (različni parametri prevajalnika, ipd.), da bi zakrila sledove ukradene kode. Iz protesta so fantje prenehali z razvojem kodekov, verjetno pa jim bo FSF pomagal tožiti podjetje.

5 komentarjev