»

Sandy Bridge brez navijanja?

Intelov Tick-Tock

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Glede na novico na bit-tech.net prihajajoča osvežitev Intelovih procesorjev, poznana pod kodnim imenom Sandy Bridge, ne bo omogočala navijanja. Sandy Bridge bo Intelov Tock, nova arhitektura na starem (32 nm) proizvodnem procesu ter bo na trg prinesel novo podnožje (LGA-1155) in nova vezna čipovja (Intelova serija 6, torej P67 in podobni).

V preteklosti smo že nekajkrat slišali novice, da navijanje ne bo več mogoče. Do sedaj so se vse izkazale za neresnične, tudi npr. AMD-jevo onemogočanje odklepanje jeder procesorja. Tokrat je situacija bolj resna, saj se skrivnost pravzaprav ne skriva v samem onemogočanju navijanja, temveč v združevanju posameznih komponent v eno. Da procesorji vedo,...

47 komentarjev

Skupina, ki se ukvarja s kriptoanalizo GSM, izdala program Kraken

Mitološka pošast Kraken

vir: Wikipedia
Slo-Tech - Skupina raziskovalcev, ki se ukvarja s kriptoanalizo A5 šifrirnega algoritma, ki se uporablja za šifriranje pogovorov v GSM omrežju, je prejšnji teden izdala program Kraken. Program omogoča kriptoanalizo prestreženih pogovorov oziroma omogoča uporabo mavričnih tabel, ki jih skupina pripravlja že dlje časa (javno so jih prvič izdali lansko leto na Berlinski CCC konferenci).

...

8 komentarjev

Pol milijarde uporabnikov na Facebooku

Hexus - Čeprav so uporabniki s Facebookom nezadovoljni, vodstvu strani kaže dobro pri doseganju cilja, da bi bili nekoč vsi prebivalci Zemlje povezani prek Facebooka. Pred dnevi so namreč dosegli mejnik, ko se je na socialno spletno stran registriral 500-milijonti uporabnik. Za zadnjih 20 odstotkov oz. za preskok od 400 do 500-milijontega uporabnika so potrebovali zgolj pol leta.

Kljub nezadovoljstvu uporabnikov je Facebook vseeno druga najpopularnejša spletna stran na svetovnem spletu, takoj za Googlom. Prav ta popularnost da misliti, da bo zaradi eksponentne rasti Facebook že kmalu imel milijardo uporabnikov. Vseeno pa bodo daleč od pokritosti celotnega sveta, katerega populacija znaša okrog 6,7 milijarde. S trenutnim dosežkom je povezanih le 7,5% prebivalstva Zemlje.

Ob objavi, da je na Facebook registriranih 500 milijonov uporabnikov, je Mark Zuckenberg, CEO Facebooka, javnosti predstavil še Facebook Stories, ki uporabnikom omogoča deljenje daljših zgodb. Do sedaj so lahko delili le...

24 komentarjev

Skupinske tožbe zoper Sony združene

Prizor preteklosti

Ars Technica - Sony je marca z nadgradnjo 3.21 za stari PlayStation 3 hudo razburil uporabnike, saj je ukinil ob prodaji oglaševano funkcijo Namesti drugi operacijski sistem, ki je med drugim omogočala namestitev Linuxa na konzolo. Uradni razlog za odstranitev so bili varnostni pomisleki, igralce pa so v nadgradnjo prisilili z nedelovanjem PlayStation Networka na starejših revizijah. Ker je Sony odstranjeno funkcijo ob izidu konzole javno oglaševal, so se uporabniki zganili in vložili kar sedem skupinskih tožb zoper Sony, ki jih je sodišče sedaj prepakiralo v eno skupno.

Na sodišču v San Franciscu je bilo vloženih sedem skupinskih tožb, ki jih je sodišče na zahtevo odvetnikov združilo. Tri odvetniške pisarne iz San Francisca bodo sodelovale kot sovodilni...

10 komentarjev

Večina ponaredkov iz Kitajske, naročanje prek interneta cveti

Provenienca zaseženih ponaredkov

ComputerWorld - Evropska komisija je objavila poročilo o zasegih ponarejenega blaga na zunanji evropski meji v preteklem letu. V njem so zapisali, da so v tem obdobju zasegli 43.500 pošiljk, med katerimi je bilo tudi več milijonov kosov prek interneta naročenih izdelkov, za katerih neavtentično poreklo so bili uporabniki zavedeni. Točne številke, koliko odstotkov blaga izvira iz internetnih transakcij, ni mogoče podati, je dejal John Taylor, vodja Generalnega direktorata Evropske komisije za davke in carinsko unijo. Večina ponarejenih izdelkov je sicer ponarejenih znamk, a pomembno mesto zasedajo tudi piratske zgoščenke, mobilni telefoni in MP3-predvajalniki.

Zanimivo je, da povprečna cena originalnega izdelka, ki se ga nepridipravi...

24 komentarjev