»

Specifikacije GeForceaFX 5700

X-Bit Labs - Kot vam je verjetno že znano, namerava nVidia to jesen rahlo prenoviti svojo ponudbo grafičnih kartic, tako da bo lahko dostojnejši tekmec ATi-ju. GeForceFX 5600 (NV31) se bo tako poslovila, saj jo bo nasledila inačica 5700 s kodnim imenom NV36. Tu so najverjetnejše specifikacije, ki pa so še vedno neuradne:
  • 82 milijonov tranzistorjev,
  • štirje cevovodi
  • 500 MHz GPU in ~325 MHz pomnilnik,
  • 0,13-mikronska tehnologija izdelave.
Kaže torej, da bo NV36 rahlo hitrejša od NV31 in Radeona 9600 Pro predvsem v pomnilniško zahtevnih operacijah, medtem ko se bo tehtnica prevesila na stran Radeona pri delu s Pixel Shaderju 2.0, ki jih je ATi res odlično implementiral. Tu.

3 komentarji

Rdeči Klobuk™ preseneča

PC Linux Online - Red Hat se je odločil za korenite spremembe v razvoju svoje distribucije Linuxa. Ustanovili so The Red Hat Linux Project, ki bo v obdobju štirih do šestih mesecev izdajal nove različice operacijskega sistema, ki bo temelj za razvoj Red Hat Linuxa. Razmerje med distribucijama bo očitno enako kot je sedaj že uveljavljeno v svetu odprte kode; v enakem odnosu sta npr. OpenOffice.org in StarOffice ter tudi Mozilla in zdaj že pokojni Netscape. Seveda je jasno, da bodo podpore deležni le uporabniki Red Hat Linuxa. Trdijo, da bodo z novim razvojnim modelom zagotovili največjo možno svobodo razvijalcem pri izbiri programskih paketov za distribucijo, obenem pa sami še vedno ne bodo izgubili nadzora nad razvojem.

Red Hat se je prav tako odločil, da bo opustil prodajo Red Hat Linuxa kot izdelka v škatli. Že naslednja različica, Red Hat 10, ki ima kodno ime Cambridge, bo na voljo bolj ali manj le kot prenos s spleta ali kot naročilo preko telefona pri prijatelju [:D]. Red Hat Linux 9.0.93...

3 komentarji

Preden pošljete sporočilo v forum, ...

Ko ste že pričakovali zmago enega ali drugega...

vir: OC Prices
OC Prices - ... kjer poteka prepir o tem, kateri proizvajalec procesorjev je boljši, vam svetujem naslednje:
  • Usedite se v svoj najljubši naslonjač, ...
  • ... pomirite svojo vročekrvnost in se čimbolj umirite, ...
  • ... zavedajte se, da so na testu primerjali procesorja dveh glavnih proizvajalcev z isto nazivno hitrostjo, ...
  • ... preden kamorkoli kliknete, naj vas še enkrat opozarim, da se branja lotite mirno in zbrano ...
  • ... nato pa kliknite na ta naslov in preberite članek!
Ste še vedno prepričani v to, da boste pritisnili gumb "Pošlji" ob spisanem sporočilu in se prepirali dalje? [:D]

36 komentarjev

Lindows: Informacijski Gospodinjski Aparati, IGA

Slo-Tech - Podjetje Lindows je tako izdelalo svoj prvi IGA™; sistem WebStation temelji na Viinem 733 MHz C3 procesorju, ki mu druzbo dela 256 MB PC133 DDR (opsa!) pomnilnika, cdrom pogon in pripadajoči paket vhodno-izhodne periferije.

Zanimivo pa je dejstvo, da računalo nima trdega diska -- sistem se tako naloži neposredno s cedeja (virus-proof!); upoštevajoč to dejstvo je vprašljiva tudi uporabnost priloženega paketa OpenOffice (ki na sodobnem sistemu pač mora biti nameščen; če ne iz uporabnostnih pa iz verskih razlogov). Poleg že omenjene hecnosti s pomnilnikom lahko opazimo tudi neprisotnost kakršnegakoli komunikacijskega vmesnika, ki naj v WebStationu načeloma imel svoje mesto -- pogled na spletne strani preprodajalcev vseeno omenja mrežno kartico. Olajšanje.

Sistem je za običajnega uporabnika sicer precej neuporaben, česar pa ne bi mogel trdit za ozkonamenska okolja, kjer bi lahko služil kot informacijski kiosk oz. poceni in delujoč delovni terminal (ali pa za potrjevanje kartic...

3 komentarji