»

Creative s Kamnom dobro konkurira Appleu

Guardian - Proizvajalec glasbene račualniške opreme Creative zadnje čase v najnižjem razredu MP3 predvajalnikov meša štrene Applu. Njihovemu iPodu Shufflu so nasproti postavili Zen Stone, ki je po dimenzijah dokaj podoben konkurentu, po funkcionalnosti pa je daleč pred njim. Pesmi lahko nanj nalagate kar z naprednim sistemom povleci in spusti, opremljen je z revolucionarno funkcijo - zaslonom, za nameček pa stane približno polovico cene najmanjšega Jabolčnika. Po novem so Zen Stone posodobili z različico Plus, ki je opremljena z OLED prikazovalnikom, vgrajenim mikrofonom, uro, štoparico in grafičnim izenačevalnikom.

Izvorna novica.

18 komentarjev

Morebiten konec spletnega radia

Slashdot - V ZDA se pripravlja morebitna sprememba predpisov, ki določajo kako naj bi radijske postaje plačale avtorjem oz. založbam nadomestilo za predvajanje njihovih del. Če bo predlog v celoti sprejet, bodo spletne radijske postaje morale namesto za posamezno pesem denarce odšteti za vsako predvajanje posameznemu poslušalcu. S tem bi se zneski nadomestil močno povečali, kar bo večino tovrstnih postaj, ki so ponavadi precej manj finančno sposobne od tistih bolj klasičnih, pahnilo v prepad. V znak protesta bodo mnogi lastniki čez tri dni, 26. junija letos, s tišino opozorili na problem.

Izvorna novica.

19 komentarjev

Asus P5K deluxe

X-Bit Labs - Na X-Bit labs so se spravili na Asusovo najnovejšo ploščo, ki seveda temelji na Intelovem veznem čipovju P35. Ugotovili so, da gre za zelo kvaliteten izdelek, plošča se je namreč izkazala tako s svojo dodatno opremo, kot z golo zmogljivostjo in navijalskimi funkcijami. Če nabavljate nov sistem, ne boste zgrešili z nakupom, sicer pa nadgradnja ni pretirano smiselna, saj se od prejšnje generacije razlikuje zgolj v nekaterih malenkostih (podpora za prihajajoče procesorje, ...).

Izvorni članek.

21 komentarjev