»

Nekaj za v knjigo želja mladoporočencev

Slo-Tech - Tisti, ki se držite življenjskih načel starega mačka Garfielda, se verjetno strinjate, da so v življenju točno tri najpomembnejše stvari, ki so nujne za življenje. TV, postelja in seveda hladilnik. Prepričan, sem, da bi bil nad hladilnikom, s katerim lahko preko interneta naročite pizzo ter sam skrbi za to, da je vedno poln, navdušen še sam Garfield. Vgrajen ima tudi TV (poleg elektronske pošte, dostopa na internet, igralnika za empetrije, knjige receptov, spletne kamerice, dnevnika, beležnice, digitalnega albuma fotografij,...) Klik!

2 komentarja

Odklepanje Thoroughbreda

Xtreme Systems - Na Xtreme Systems, natančneje v njihovem forumu, je eden od uporabnikov odkril postopek do odklepa AMDjevega 0.13 mikronskega Thoroughbred procesorja, naslednika Athlona XP. Tudi tokrat je nujno potrebna uporaba srebrne termalne paste, sekundnega lepila in podobnih pripomočkov, prebarvati moramo pa L3 mostiče. Po opravljenem procesu si lahko nastavljamo pomnoževalnik popolnoma po meri - od 5x do 12,5x, kar nam da maksimalno svobodo pri navijanju. Če bi le procesor zdržal vse napore [:D]. Klik!

0 komentarjev

Svetleči se GF4

PC Stats - Sprijazniti se pač moramo z dejstvom, da so nedelje dnevi kislih kumaric. Nič novega, nič odkritega, nič ekstremno navitega - kot da bi se celotni računalniški svet kot tak skril pod skalo ter čakal na sledeči dan. No, pa vseeno: Ste že razmišljali, kako bi z modro LED diodo precej enakomerno osvetlili hladilno površino svojega Geforcea4 ali katere druge kartice? V tem primeru oddeskajte semkaj ter se načudite modri grafični kartici [:D].

0 komentarjev

Za novince

Slo-Tech - Ker je danes tako vroče in ker je nedelja dan kislih kumaric, vsaj kar se tiče novic, lahko za vse nove člane, ki jih zagotovo je nekaj in tega še ne vedo, povemo, da imamo na Slo-Techu svojo lastno preoblekico za Winamp in uradno ozadje za namizje. Skin dobite tukaj, ozadje pa tukaj!

Pa dobrodošli med nami...[;)]

19 komentarjev

3D varnostni sistem

Technology Review - Na Technology-review so napisali krajši članek o novem sistemu zaščite večjih urbanih naselij. Ta sistem temelji na več 100 kamerah. Program, ki je temelj nove zaščite, poveže vse kamere v en velik 3D prostor, po katerem se lahko varnostniki za računalniki sprehajajo s pomočjo igralne palice. Program sestavi 3D sliko okolja in nato vsak novi 3D predmet prestavlja po tem prostoru. Tako lahko opazujemo tudi gibanje posameznih ljudi po naselju. Za omejen varnostni sistem se trenutno že odločajo tri newyorška letališča.

1 komentar

Teac naznanil 52-kratni bralnik

CDRLabs - Sicer je to že starejša novička, a vseeno. Teac je naznanil novi 52-kratni bralnik zgoščenk, ki je sposoben brati s hitrostjo 7,8 MB v sekundi, s povprečnim dostopnim časom 120 ms. Deluje na IDE vodilu, podpira 12 cm in 8 cm cedeje ter vse trenutne formate (no, DVDja ne [:D]). Teac seveda ponuja tudi dvoletno garancijo. Klik!

4 komentarji

Nov ATIjev čip

X-Bit Labs - ATI naj bi izdal čip z kodnim imenom RV280, ki bo v bistvu RV250 s podporo AGP 8x. Zakaj ATI te podpore ni dodal že v RV250, ni jasno - uradna ATIjeva razlaga je, da je AGP 8x še premlad, da bi že sedaj podprli ta standard. Zato je tudi začetek prodaje tega čipa načrtovan šele za Q4 tega leta.

2 komentarja