»

Nvidia izdala naslednjo kartico na GK110: GTX 780

Slo-Tech - Nvidia je danes izdala novo grafično kartico GTX 780. Zgrajena je okrog istega jedra GK110 kakor GTX Titan, ki se presenetljivo dobro prodaja. To pomeni, da ima kartica GTX 780 vgrajenih 2304 jeder CUDA, 3 GB 384-bitnega pomnilnika ter podporo za GPU Boost 2.0, SLI in aplikacijo GeForce Experience. GTX Titan pač ni najcenejša kartica (1000 dolarjev) in je za plitvejše žepe nedostopna, zato je Nvidia onemogočila nekaj jeder (Titan jih ima 2688) in prepolovila količino pomnilnika, tako da stane GTX 780 "samo" še 650 dolarjev oziroma 540 evrov v Evropi.

To tudi ni tako malo denarja, dasi še vedno precej manj od tisočaka za Titana, in to ve tudi Nvidia. Zato ciljna publika za novo kartico niso lastnik GTX 680,...

54 komentarjev

Jutri poslovilni žur Kiberpipe

Slo-Tech - Kiberpipa se poslavlja. A le za to sezono in le od trenutnega prostora na Kersnikovi 6. Zgodbo verjetno poznate iz medijev. Za kratko osvežitev: Študentska organizacija želi na obstoječi lokaciji na Kersnikovi 4 oz. 6 odpreti hostel, pod njim restavracijo oz. menzo, v kleti, kjer je zdaj Kiberpipa, pa kuhinjo. Zraven se bo gradila še garažna hiša. Prostora za nas oz. za tak program kot smo ga izvajali doslej, tam žal več ni.

Dobro desetletje je bila Kiberpipa na Kersnikovi 6 valilnica idej in soustvarjalka slovenske informacijske tehnologije. In prav to tudi ostaja. Menjamo le prostor, a ne tudi energije in entuziazma.

Da se dokončno poslovimo od letošnje sezone in trenutnega prostora na Kersnikovi kot se spodobi,...

16 komentarjev

Napadi Aurora lovili odredbe za prisluškovanje

Washington Post - Čeprav zadnje čase redno beremo o vedno novih hekerskih napadih, se je eden izmed najbolj znanih napadov zgodil leta 2009, ko so Kitajci napadli Google in nekaj drugih podjetij. Napad je dobil ime Operacija Aurora, prvi pa je o njem javno spregovoril Google januarja 2010. A izkazalo se je, da Google ni bil pretirano gostobeseden, saj je priznal le del zgodbe, in sicer krajo izvorne kode.

The Washington Post je pridobil podatke, ki kažejo na pravo naravo napadov Aurora. Glavna tarča je bila podatkovna baza, v kateri so bile informacije o odredbah ameriških sodišč za prisluškovanje in druge prikrite metode dela. Kitajci so na ta način želeli pridobiti podatke, katere izmed njihovih agentov so Američani odkrili, tako da bi jih bodisi umaknili iz države bodisi...

3 komentarji

Microsoft izdal na pol popravljeno mobilno aplikacijo za YouTube

ZDNet - Microsoft je posodobil svojo mobilno aplikacijo za YouTube, tako da ustreza nekaterim Googlovim zahtevam, ne pa vsem. Spor se je začel, ko je Microsoft 7. maja izdal aplikacijo za Windows Phone, ki omogoča zelo svoboden dostop do YouTuba. Googlu je šlo v nos predvsem to, da aplikacija omogoča prenos videoposnetkov na disk in da odreže reklame pred in po posnetkih. To pa je, tako trdi Google, v nasprotju s pravili uporabe. Zato je Google Microsoftu poslal zahtevo za prenehanje kršitve in postavil rok 22. maj. Včeraj je rok potekel, Microsoft pa je izdal popravljeno aplikacijo, ki je nekje vmes med prejšnjo in Googlovimi zahtevami.

Nova verzija aplikacije...

9 komentarjev