»

Okvir-Tiskalnik

vir: Gizmodo
Gizmodo - Še ena zabavna napravica z Gizmoda za lahko noč - nek nadebuden oblikovalec se je spomnil, da bi lahko izdelal navezo okvirja za slike/fotografije in tiskalnika. Napravico lahko pritrdite na steno, jo z brezžično povezavo spravite v kontakt z vašim računalnikom, nato pa vanjo od zgoraj vstavite list in pričnete s tiskanjem. Rezultat bo na spodnji strani prispel iz tiskalnika in padel v pripravljeno odprtino sredi okvirja, kjer bo postavljen na ogled vsem obiskovalcem prostora. Zaenkrat je zadeva šele koncept, a treba je priznati, da kljub malce čudaški ideji ne izgleda slabo. Izvorna novica.

3 komentarji

Nintendo optimističen glede prodaje v prihodnosti

Daily Tech - Med konzolami zadnje generacije po številu prodanih primerkov trenutno vodi Xbox 360, kar je precej logično, če upoštevamo, da je na trgu dlje kot konkurenta, na drugem mestu pa je Nintendo Wii. Do sedaj jih je blo prodanih več kot 2,5 milijona, avtorji pa so prepričani, da bo do leta 2012 Wii igralo 35 milijonov Američanov. Sklicujejo se na veliko trenutno povpraševanje, ki je izpraznilo zaloge v trgovinah, čeprav je Nintendo ob preizkušenem hardveru lahko zagotovil večje število konzol ob lansiranju. Analitiki menijo, da gre vendarle za malce preveč optimizma.

Izvorna novica.

16 komentarjev

Morski psi se lahko nespolno razmnožujejo

Slashdot - Slashdot poroča o nedavnem odkritju ameriških in irskih znanstvenikov, ki so v nekem živalskem vrtu opazili, da je na svet privekal mladič morskega psa (samička), kljub temu, da so bile v istem bazenu zgolj tri ženske pripadnice vrste. Po analizi genetskega zapisa so ugotovili, da je nova stanovalka nastala v procesu partenogeneze (vrsta nespolnega razmnoževanja) brez oploditve z moškimi spolnimi celicami, kar je dokaz, da se določene vrste morskih psov lahko razmnožujejo tudi brez spolnih odnosov.

Izvorna novica.

98 komentarjev