»

Mimogrede

VIA - Kaj vse je pomembno na tech strani? Razen dobre ekipe, aktualnih testov, prijetnega vzdušja,... Izgled. Nedvomno. Mimogrede, naša stran zgleda prav ubitačno, a ne? Kmalu bomo imeli 500.000 ljudi obiska (wow ). No, ne glede na to, VIA se je odločila, da bo svojo stran spremenila. Prejšna je bila tako... nepregledna. Nova sicer ni ne-vem-kaj, je pa boljša od tiste prej. Tipična proizvajalska stran pač.

16 komentarjev

Computex

X-Bit Labs - Kaj vse se dogaja junija? Konec šole (ou, yeah!), poletje pride (in s tem pomankljivo oblečene punce (no offence, girls)),... Na računalniški sceni pa je zelo pomemben dogodek: Computex sejem v Taipeu.
Na tokratnem se bo govorilo o: AMD bo predstavil strežniško različico Palomino procesorja. Prva verzija naj bi imela frekvenco delovanja 1.2GHz. Še ena iz AMD-ja: izšlo bo AMD-760MP čipovje, ki naj bi popravilo napake predhodnika in bilo ultimativno DDR čipovje. Tyan, podjetje, ki je šele pred kratkim prišlo v Slovenijo, bo predstavilo svoje dvo-procesorske matične plošče na zgoraj omenjenem AMD-jevem čipovju. AMD bo, ker namizni Palomino še ne bo izšel, predstavil zadnjega iz Athlon Thunderbird družine. To bo Athlon Thunderbird 1.4GHz. Stal bo okoli $240 in bo le začasna rešitev do prihoda Palomina. V začetku junija bo izšel tudi Duron 950MHz, ki bo stal okoli $110. O Intelu pa ni ne duha ne sluha. ...

5 komentarjev

i815EP B na ASUS-ki

X-Bit Labs - Tako. Eksterci so mino in spet sem tu, da vam postrežem z najnovejšimi novicami iz računalniške scene. O tem, kako sem pisal, vam raje ne bom razlagal. Primeren bi bil izraz, da je moj rezultat potonil kot Titanik.
ASUS bo kmalu izdal novo matično ploščo na i815EP B čipovju. i815EP B je i815EP čipovje, le da ima nekaj izbolšav. Plošči bo ime ASUS TUSL2-C in bo podpirala Pentium III (Tualatin) procesorje in Intel Pentium III (Coppermine) ter Celerone. Na njej bodo 3 reže za do 512MB PC100/PC133 SDRAM-a, AGP 4x reža, 6 PCI in 1 AMR reža. Dobiti se bo dalo tudi različico z audio kontrolerjem in/ali z ATA100 diskovnim kontrolerjem. Procesorju se bo dalo spreminjati frekvenco v korakih po 1MHz in nastavljati napetost procesorja in/ali pomnilnika. Oh, kako (ne)razburljivo!

5 komentarjev

Cybergverila?

več strani - No, tole v bistvu ni novica, bolj razmišljanje. Namreč vse bolj se zdi, da hekerji vedno več sodelujejo z borci za drugačno globalizacijo in različnimi skupinami, ki želijo spremeniti svet. Recimo medtem, ko so se nekaj tednov nazaj na ulicah Quebeca trle množice demonstrantov, so se napadi na strani FTAA (Free Trade Area of the Americas) kar vrstili. Ali je velike organizacije kot so WTO in svetovna banka možno ogrožati še kako drugače kot s preprečevanjem njihovih sestankov? Prav tako poskušajo palestinci s cybergverilo sesuti čimveč Izraelskih strani. Smo v vrticnu cybervojne? Se lahko kaj podobnega zgodi tudi pri nas?
Obiskala nas bosta Bush (osovražen zaradi smrtnih kazni, jedrske energije, splava itd.) in Putin (Čečenija). Že dan zatem sledi prelomni referendum. 16. junija naj bi se dogajalo veliko. Bodo tudi slovenski cyber borci pokazali zobe? Neglede na čigavi strani so, imajo tarče na dosegu roke: rkc.si, svobodna.si...
Mestna občina Ljubljana, Microsoft.si, kdo je...

8 komentarjev