»

Nov rekord v hitrosti prenosa podatkov po bakru

Bakrene parice

Ars Technica - Čeprav so bakrene parice za prenos podatkov v zatonu, saj jih nadomešča optično omrežje, tehnologija DSL še ni mrtva. To so prikazali v Bell Laboratories, kjer so postavili nov rekord v hitrosti prenosa podatkov po bakrenih kablih. Na razdalji 400 metrov so podatke prenašali s hitrostjo 300 megabitov na sekundo, medtem ko so na razdalji en kilometer dosegli še vedno zavidljivih 100 megabitov na sekundo. Z naraščanjem razdalje nato hitrost hitro pojenja.

Za dosego teh rekordov so potrebovali dvoje bakrenih paric (angl. channel bonding), posebno tehnologijo za preprečitev presluha (vectoring) in analogen fantomski način (angl. phantom mode, ki vključuje...

9 komentarjev

Ubisoft ukinja navodila za igranje iger

Takih prizorov ne bo več

Slashdot - Francoski razvijalec in založnik računalniških iger Ubisoft je napovedal, da bo v okviru zelene iniciative ukinil prilaganje tiskanih navodil k svojim škatlastim verzijam iger. Potiskani zvežčiči so spremljali igre vse od najzgodnejših časov. V njih so igralce poučili o predzgodbi, ukazih za igranje in podobno. Poleg tega je pomemben tudi psihološki vtis, saj prav debela navodila in morebiti še kak drug priboljšek uporabniku dajo vtis polnosti, da je za svoj denar resnično nekaj dobil (in ne zgolj tanke zgoščenke). Zato se nekako ne moremo otresti občutka, da je famozna zelena iniciativa le leporečje za nižanje stroškov na račun uporabnikov. Iluzorno je seveda pričakovati, da bo bodo kupci...

40 komentarjev

Apple in ARM verjetno ne bosta par

Gibanje cene delnic ARM

Slo-Tech - Pred dvema dnevoma so na internetu vzniknile govorice, da se nadvse uspešni Apple zanima za nakup podjetja ARM Holdings, ki ga poznamo po arhitekturi ARM. Gre za najpriljubljenejšo arhitekturo za mobilne telefone, saj je leta 2007 98 odstotkov vseh mobilnih telefonov uporabljajo vsaj en ARM-jev procesor. Vest, da se Apple zanima za nakup 3,4 milijarde funtov vrednega (včerajšnja tržna kapitalizacija na londonski borzi) britanskega podjetja, je razumljivo razburkala računalniško srenjo in borze po svetu.

Špekulanti so zagrabili novico z obema rokama. Prevzem bi bil smiseln, modrujejo, saj bi tako lahko Apple konkurentom preprečil uporabo ARM-jevih procesorjev v svojih telefonih. Pojavile so se povsem neosnovane govorice, da kani Apple za podjetje odšteti 5,2 milijarde funtov.

Strasti je včeraj pomiril ARM-jev izvršni direktor...

22 komentarjev