»

(Nepreverjene) informacije o zmožnosti navijanja Intelovega Conroe procesorja

Slo-Tech - Na strani HKEPC so se pojavile informacije o potencialu, ki ga imajo (šele prihajajoči) Intelovi Conroe procesorji. Model E6400, ki privzeto tiktaka na 2.1 GHz (4 (2X2) MB L2 predpomnilnika) in diha skozi 1066 MHz FSB-ja, so navili na 3.11 GHz (1533 FSB). Informacije o stabilnosti in voltaži sicer manjkajo, je pa bil procesor hlajen z zrakom, klasično torej. Pri tej hitrosti SuperPI (1 MB) izračuna v 16 sekundah.

Večni rumeni The Inquirer je objavil zadnjo različico predvidenih cen novincev. Testirani model bo tako stal 240, najšibkejši model (1.86 GHz) pa 210 zelencev. Procesorji bodo predvidoma predstavljeni v tretji četrtini letošnjega leta.

Letošnja jesen bo, kot ste naši bralci seveda že ugotovili, gotovo zelo vroča. Nazadnje je bilo tako toplo (statistično gledano), ko je AMD predstavil družino K8. .

16 komentarjev

Seagate ponuja 750 GB trdi disk

Slo-Tech - Seagate je z modelom Barracuda 7200.10 pričel ponujati trdi disk, s kapaciteto 750 GB. Z modeloma ST3750640A in ST3750640AS bodo ponujali tako EIDE kot tudi SATA diske.

Tako veliko kapaciteto so lahko dosegli z uporabo tehnologije Perpendicular Recording, ki jo lahko najdemo tudi pri novih modelih SCSI diskov (Cheetah 15k.5). Plošče se vrtijo s 7200 obrati na minuto, predpomnilnika je na voljo 16 MB. V sosedni Avstriji želijo za disk približno 450 evrov. Pričakujemo lahko, da jim bodo tudi preostali proizvajali hitro sledili, pa tudi cene ostalih, manjših diskov bodo padle.

Tako veliko prostora kar kliče, da ga zapolnimo z multimedijskimi vsebinami. Domači režiserji (in glasbeniki) imajo tako še malce bolj proste roke pri uresničitvi svojih idej.

Na svoj račun bodo prišli seveda tudi kmetovalci (in vrtnarji), saj lahko sedaj kupijo večje kose travnikov (in cvetličnih lončkov).

54 komentarjev

Pipin odprti termin: Zakaj Python?

Slo-Tech - V torek, 25. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin, kjer bo imel Sebastjan Trepča predavanje z naslovom Zakaj Python?

Python je s svojo edinstveno sintakso in praktičnostjo nekaj posebnega med programskimi jeziki. Deluje na skoraj vseh platformah ter ima ogromno standardno knjižnico. Na predavanju bomo skušal prikazati njegove posebnosti ter zakaj je tako všečen in osupljiv.

Sebastjan Trepča je spletni programer in navdušen uporabnik Pythona.

15 komentarjev