»

Britanski kupci PS3 dobili brezplačne TV-je

The inquirer - Več kot sto navdušencev, ki so v Londonu taborili pred trgovinami in čakali na izid Sony-jeve zadnje (no pun intended) konzole, je bilo nagrajenih za svoje skavtsko-geekovske sposobnosti, skupaj s PlayStationom 3 so namreč prejeli 46-palčne televizorje, povrh vsega pa so jih s taksiji tudi brezplačno zapeljali domov (večina najbrž ni pričakovala dodatne teže). Razveseljivo vest je objavil Inquirer, dodajajo še, da je na Otoku ob izidu bilo v trgovine poslanih 200 tisoč primerkov IgralnePostaje 3, od tega se jih je dobrih šeststo že pojavilo na eBay-u.

8 komentarjev

Ubuntu 7.04 Beta

OSNews - Pisci trenutno zelo popularne distribucije Linuxa, Ubuntu, nadaljujejo svoj strog razvojni načrt, v skladu s katerim naj bi aprila letos izšla naslednja različica, kodno imenovana Feisty Fawn. Zaenkrat vse kaže na to, da bo izid potekal običajno (brez zamud, podobnih lanskim), kar dokazuje tudi včerajšnji izid Beta verzije Pogumne Srnice. Poročata Slashdot in OSNews, dolpoteg in dodatne informacije najdete na uradni strani.

15 komentarjev

Test Apple TV

AnandTech - Že januarja je Apple na Macworld Expo-tu predstavil svojo izvedenko HTPC-ja, imenovano Apple TV. Po malenkostnih odlaganjih (prvotno naj bi napravica izšla sredi februarja) so izdelek postavili na police trgovin, na splet pa so seveda začeli kapljati prvi testi naprave. Med drugim so si jo ogledali na AnandTechu, kjer so se lotili zgolj razstavljanja in analize vsebovanega hardvera. Pri tem so ugotovili, da v ohišju tiktaka gigaherčni Pentium M ter nVidiin GeForce 7300 Go. Podrobnejše testiranje bodo opravili v naslednjih dneh, do takrat pa se lahko zadovoljite z New York Times-ovim člankom.

17 komentarjev

Hitachi odpušča

Slo-Tech - Japonski proizvajalec trdih diskov Hitachi bo odpustil enajst odstotkov, oziroma 4500 zaposlenih. Odpuščanje delavcev je le eden izmed ukrepov, s pomočjo katerih namerava Hitachi v petih letih privarčevati kar tristo milijonov ameriških dolarjev. Med drugim naj bi ukinili svoje obrate v Mehiki in jih prenesli na Filipine, na Tajskem pa so ustanovili nov obrat za izdelavo 2,5-palčnih trdih diskov.

Več o tem v Hitachijevem sporočilu za javnost ter na DigiTimes.

9 komentarjev

Francija odprla internetno stran z dokumentacijo o NLP

Večer - Francija je postala prva država, ki je svojo dokumentacijo o pojavih neznanih letečih predmetov (NLP) v celoti objavila na internetu.

Internetna stran, ki bo tudi sproti ažurirana, vsebuje zapiske o več, kot 1600 primerov opažanj NLP. V spletnem arhivu lahko uporabniki najdejo zapise od nepomembnih pripovedovanj do natančnih opisov in celo za znanstvenike težko pojasnljivih primerov.

Izmed več kot 1600 datotekami jih skoraj 25 odstotkov spada v razred D, kar pomeni, da primeri vsebujejo, kljub verodostojnim pričam in vsem informacijam, ki so na voljo, še vedno nekaj nepojasnljivega. Približno 10 odstotkov primerov, ki so objavljeni na internetni strani, preiskuje tudi francoska vesoljska agencija CNES.

Internetna povezava, ki je sicer zelo dobro organizirana in vsebuje tudi kopije policijskih zapiskov, se zaradi velikega obiska sesula le nekaj ur po odprtju.


40 komentarjev