»

Cenzor Microsoftove kode znan

The Register - Kot že pisivši, je bil tožečim strankam proti Microsoftu (da, v ONI zadevi) odobren vpogled v programsko kodo operacijskega sistema Windows XP. Sedaj pa je znan še revizor, ki je Lee Hollaar, sicer profesor na univerzi v Utahu.

Slednji pa niti najmanj ni novo ime. Pod okriljem Caldere je namreč že imel vpogled v kodo izpod Microsoftovih programerjev... Tukaj pa je hakeljc: kot se spodobi, je takrat moral podpisati NDA oz. 'non-disclosure agreement' (pogodba, ki določene stvari označi za poslovne skrivnosti, če posplošim). Kaj to pomeni? To, da profesor prejšnjih izkušenj tokrat ne bo smel uporabiti. Absurd?

0 komentarjev

Be Inc. tožari

The Register - Po zapletu z raznimi 'oem' računali, ki so imeli naložena kar dva operacijska sistema -- Okna in BeOS -- kjer je slednje Microsoft s svojimi pogodbami uspešno zatrl, ter tožilci teh dejstev nekako niso želeli omenjati v najbolj vroči zadevi proti Microsoftu, se je Be odločil za samostojno iskanje pravice.

I, porečete, česa pa Be obtožuje velikana? Jah, zgolj tega, da jim je 'uničil biznis'. Z uporabo svojih pogodb ter 'sredstev' je zatiral vsakovrstne dejavnosti tožeče stranke, ob ustanovitvi zbijal ceno delnic ter onemogočal dokapitalizacijo.

0 komentarjev

Prenosni telefon: Please log-in!

The Register - Če gre verjeti Wall Street Journal-u (in mu), bo Microsoft logično nadaljeval svojo širitev sortimenta na druge, a neločljivo povezane platforme od obstoječih. Govora je mobilni telefoniji, oz. aparatusih, za katere namerava razviti (oz. že ima primerke) operacijski sistema Pocket PC 2002 - Phone Edition. Koda je prej kot navadnim (kompaktnim) mujotom namenjena ceglom, ki predstavljajo nekakšno kombinacijo dlančnikov ter mobilcev -- kot recimo Motorolin 'Tajči'.

Če odmislimo vse slabe izkušnje, ki smo jih z velikanovimi os-i imeli (kar ni ravno mogoče), pa nekako ne morem mimo dejstva, da bi to morebiti pomenil še en velik korak k povezljivosti komunikacijskih naprav oz. vsaj zmanjšanje vmesnih členov -- recimo vsega onega programja za povezovanje Outlooka ter PDAjev...

2 komentarja