»

Starr in Microsoft

Newsfactor - Ken Starr, ki ga vsi zelo dobro poznamo iz preiskav o Billu Clintonu ter Monici Lewinsky, bo igral ključno vlogo v protimonopolni preiskavi proti Microsoftu.
Ken Starr, ki je že pripravljal podlago za ločitev Microsofta na več pravno ločenih enot, je javno opozoril Bushevo vlado, naj se ne poravna z Microsoftom. Starr je tudi povedal v intervjuju, da Microsoft uživa dejanski monopol na področju operacijskih sistemov in to tudi izkorišča. To je bilo tudi zelo očitno v primeru Netscape-a, ki je bil Microsoftova velika konkurenca na področju spletnih brkljalnikov.

Več o tem pa lahko preberete tukaj.

8 komentarjev

Mladoletnik poslal e-poštno grožnjo ameriškemu predsedniku Bushu

Ananova - 14-letni fant je bil obtožen pošiljanja e-poštne grožnje ameriškemu predsedniku Bushu, in sicer z vsebino "Im looking for you and im going to kill you wen I get you I do not like you I kill you".
Policija pravi, da je bila grožnja poslana direktno na predsednikov e-poštni predal. Agenti tajne službe so e-poštno grožnjo izsledili do tega mladoletnika predvsem zaradi slovničnih napak, ki so v besedilu. Fant jim je pozneje tudi povedal, da je to grožnjo poslal zato, ker se je želel postaviti pred nekom, s katerim je govoril na Internetu. Kasneje pa je tudi poslal še eno e-pošto z opravičilom.

1 komentar

SMP

Earth Web - Na EarthWebu so napisali informativen članek o računalnikih z dvema procesorjema. Zaključki niso nič kaj pretresljivi, menijo pa, da se za domačo uporabo in uporabo v pisarnah to definitivno ne izplača. Drugače je pri različnih grafičnih porgramih, pa tudi tukaj se za SMP sistem odločimo le, če nam dotični program podpira mulitprocesiranje in bomo s tem prihranili veliko časa.

3 komentarji

Antec SX1030 ohišje

Rizenet - Test tega ohiša sem zalsedil na Rizenetu. Je midi velikosti in ponuja obilo razširitvenih možnosti. Vgrajen je 300w napajalnik (v SX1040 različici 400w). Prav tako so vgrajeni štirje 80 mm ventilatorji, ki dokaj dobro prevetrijo celotno ohišje. Spodbudna je predvsem cena tega ohišja, ki znaša $99, kar je približno 25 tisoč sitov.

0 komentarjev

Grd izgled

Jaz - Glede na to, da se ni nihče razpisal v moji temi na forumu, sklepam, da vam sedaj stvar dela. Če komu ne dela naj se javi (vsi z izjavam tipa... mi ni delal ampak mi dela boste kaznovani - res bi rad videl a sem zrihtal al nisem)

6 komentarjev

Blizzard S370 Solid Copper Heatsink

Flipchip - Na FlipChipu sem našel test zelo zanimivega hladilnika, ki je zelo podoben Copper hedgehogu, čeprav pravijo, da so vse podobnosti zgolj naključne. Zanimivo je, da se ta hladilnik zelo dobro obnese, v primerjavi z Copper Hedgehogom pa je celo cenejši, in to za več kot polovico. Rezultati, pridobljeni z 933 megaherčnim Pentium III procesorjem, pa so 23 stopinj pri idlanju, kar je le eno stopinjo več od temperature ohišja. Temperatura po 20 minutnem igranju Quakea pa je bila samo 32 stopinj. Če vas test zanima, si ga oglejte tukaj.

0 komentarjev