»

Nove AMD-jeve grafične kartice

Radeon HD 3650

več strani - AMD je danes predstavil nove grafične kartice srednjega in nižjega cenovnega in zmogljivostnega razreda Radeon HD 3600 oziroma 3400. Vse nove grafične kartice podpirajo DirectX 10.1 ter CrossFireX, pri čemer jih bo možno povezati tudi z AMD-jevimi integriranimi grafičnimi rešitvami veznih naborov serije 7.

Priporočena cena novih grafičnih kartic je med 49 in 65 ameriškimi dolarji za Radeon HD 3400 oziroma med 79 in 99 ameriškimi dolarji za grafične kartice iz družine Radeon HD 3600. Več o tem si preberite v AMD-jevem sporočilu za javnost, več informacij o specifikacijah novih grafičnih kartic pa najdete tukaj.

Asus pa je predstavil grafično kartico Radeon HD 3870 X2, ki premore dve RV670...

36 komentarjev

Fire GPG ponudil API vmesnik za spletne strani

Slo-Tech - Dodatek za Firefox FireGPG, ki omogoča uporabo GPG šifriranja na strani spletnega odjemalca, z različico 0.4.8 prinaša zanimivo in potencialno uporabno novost poimenovano FireGPG API.

Uporabnik bo namreč za posamezno spletno stran (seveda z ustrezno podporo na strežniški strani) dovolil neposredno uporabo FireGPG funkcij.

V kolikor bodo razvijalci spletnih strani vgradili možnosti za uporabo FireGPG preko API vmesnika, bodo uporabniki s pomočjo FireGPG dodatka lahko enostavno in varno dostopali do šifriranih podatkov in vsebin na spletnih strežnikih.

FireGPG sicer že sedaj omogoča razmeroma enostavno uporabo šifriranja spletne e-pošte.

8 komentarjev