»

Celeroni ...

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so spet razpisali o prihodnosti Intelovih Celeronov in novih modelih, ki jih utegnemo dočakati. Pa si poglejmo.

Prvi primerki, ki bodo izdelani v 0,09-mikronski tehnologiji, bodo prišli na trg v drugem četrtletju letošnjega leta s hitrostmi 2,53, 2,66, 2,80 in 3,06 GHz. Večina Celeronov hitrejših od 2,8 GHz bo na voljo s Socket 478 ali Socket T podnožjem. Močnejše inačice, kot so 3,2, 3,33 in 3,46 GHz, lahko pričakujemo proti koncu letošnjega leta ali v začetku prihodnjega. Vsi procesorji bodo imeli 256 drugonivojskega predpomnilnika in 533 MHz Quad Pumped vodilo, prisotnost SSE3 ukazov pa še ni potrjena. Več o tem.

8 komentarjev

Poslovneži stavijo na mobilnost

Gambit - Morda se sliši že klišejsko (posebej, ker prihaja izpod moje tipkovnice), ampak prenosniki so postali več kot enakovredni klasičnim računalnikom. Tudi cenovno, če pogledamo iz sončne na senčno stran Alp.

Da je temu res, priča tudi sledeča ugotovitev skupine Meta Groups, ki trdi, da bo do konca leta 2006 samo še 45 odstotkov poslovnih uporabnikov uporabljajo namizmi računalnik, oziroma, z drugimi besedami, kar 55 od stotih poslovnežev bo kot primarni sistem uporabljalo prenosnik.

Kot napovedujejo, pa zaradi tega ne bo trpela tehnična opremljenost, saj naj bi povprečen uporabnik te skupine imel v lasti še digitalni sistem za zabavo, po vsej verjetnosti domači kino in/ali igralni sistem, ter napreden mobilni telefon, ki bo do takrat že vseboval lastnosti današnjih dlančnikov. Klik.

Tudi v 21. stoletju je lahko biti jasnovidec...

2 komentarja

Motnje v delovanju interneta po Sloveniji

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili, danes že skoraj cel dan (pa tudi včeraj zvečer) povezave po Sloveniji občasno ne delujejo oziroma delujejo zelo počasi. Strogo neuradno in nepreverjeno (Slo-Tech postaja tabloid [>:D]) je to posledica "manjšega" DDOS-a na omrežji SiOl-a in Telemacha. Dogodek sicer ne bi imel večjih posledic na sam promet znotraj Slovenije, če ne bi večina SiOl-ovega prometa z ostalimi slovenskimi operaterji potekala preko tujine.

23 komentarjev

Recenzija FreeBSD 5.2

Slashdot - O nedavnem izidu različice FreeBSD 5.2 smo že poročali. Če ste do sedaj še bili v hamletovski dilemi "namestiti ali ne namestiti", vam bo morda v pomoč tale recenzija, ki so jo objavili na portalu The Jem Report. Recenzija se začne z opisom licence BSD, nadaljuje s kratko predstavitvijo politike različic, sledita kratko pojasnilo glede domnevne (ne)povezanosti FreeBSD in Mac OS X ter povezava do nepogrešljivega priročnika. V nadaljevanju sta na kratko opisana postopka namestitve in posodabljanja programja, zaključi pa se z opisom novosti, neprizanesljivim seznamom žužkov ter zaključkom, kjer avtor ugotovi, da srečni lastniki različice 5.1 nimajo pravega razloga za nadgradnjo. Zanimivo branje (ki seveda nikakor ne more nadomestiti priročnika!) tudi za tiste, ki se z "hudičkom" še niste srečali in razmišljate, ali bi mu odmerili nekaj GB vašega vedno premajhnega diska. Morda vam bodo kaj koristili tudi odzivi pod novičko na Slashdotu.

1 komentar

Prava Marsova barva

STA - Najnovejše fotografije, ki jih je posredovala NASA, mogoče dokazujejo, da Rdeči planet ni tako zelo rdeč, kot smo doslej domnevali, ampak je v resnici površje Marsa čokoladne barve. Takšno barvno naj bi človek videl, če bi stal na površju Marsa. Kljub temu morajo znanstveniki izvesti še nekatere barvne izračune (ki bodo trajali precej časa), da bodo odkrili pravo barvo "Rdečega planeta". Klik!

5 komentarjev

Naredite boljši Slo-Tech!

Slo-Tech - Prepričani smo, da vam je na Slo-Techu veliko stvari všeč, saj ga drugače ne bi obiskovali, vendar vas prav gotovo nekatere stvari tudi motijo. Ker želimo ustvariti računalniški portal, ki vam bo čimbolj po volji, smo pripravili anketo, s katero želimo pridobiti smernice za nadaljnji razvoj Slo-Techa. Tako imate zdaj priložnost, da z odgovori na nekaj vprašanj poveste svoje mnenje in tudi sami prispevate k izboljšanju največjega slovenskega računalniškega portala! Klik!

P.S.: Vsi, ki dostopate do Slo-Techa preko Arnesa, boste morali potrpeti do jutra.

26 komentarjev