»

GEiL demostriral svoj DDR 466 SDRAM

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs je podjetje GEiL demonstriralo do sedaj najhitrejši DDR SDRAM. Zadevca lahko pri 466 Mhz, za kolikor je specificirana, skozi sebe pretoči kar do 3.7 GB podatkov na sekundo. Stvarca je namenjena predvsem največjim navdušencem nad friziranjem svojega abaka, saj specifikacije za PC3700 še niso bile odobrene s strani JEDECa in bi zato lahko moduli povzročili nestabilnost - nekaj, s čimer navijaški fanatik™ zdrži, da le ima nekaj Mhz hitrejšo mašino kot njegov sosed, za resno delo pa je uporaba teh pomnilnikov bržkone vprašljiva, pa tudi smiselno ni tlačit tako hitrih modulov v računalo, ki bo vse svoje življenje poganjala Word in Outlook [:)].

Stvarco so predstavili v računalniku, kjer je ždel še Intelov Pentium 4 2260, navit na 2975MHz (175 Mhz*19), zraven pa se je v abaku potil še Radeon 9700 PRO. Poleg impresivnega hardvera sodi seveda še impresiven rezultat - 17000 točk v 3DMarku 2001 SE.

In za konec še malce o ceni tega čuda. Točna sicer še ni znana,...

2 komentarja

Tatov še niso našli

The Register - Gotovo se še spominjate senzacionalne kraje pomnilniških modulov v oktobru iz skladišča v bližini letališča Heathrow. Ker angleške oblasti nepridipravov, ki so se polastili za kar 4.5 milijona funtov dragocenih ploščic, še niso našle, so se odločili za pomoč zaprositi javnost. V Veliki Britaniji je tako razpisana nagrada 100.000 funtov za vsakogar, ki bi lahko s svojimi informaciji pomagal spraviti tatove za zapahe. Če imate slučajno kakšne insajderske informacije, pokličite 0208 897 7412 oziroma anonimno številko 0800 555 111. Klik!

1 komentar

SiS Xabre II

X-Bit Labs - Končno smo dočakali, da je tudi SiS predstavil kakšno grafično novost na letošnjem Comdexu. Danes so se odločili, da nam postežejo z detajlnimi podatki o svojem novem grafičnem procesorju, Xabre II. Xabre II VPU bo po zagotovilih SiSa podpiral DirectX9 oziroma vsaj Vertex Shaders 2.0 ter Pixel Shaders 2.0. Kartica bo imela osem cevovodov, vsakemu bo pripadal en TMU. Podobno tehnologijo uporabljata tudi GeForceFX (NV30) ter Radeon 9700. Celotna zadeva bo izdelana v 0.13 mikronski tehnologiji, na voljo pa bo v prvi polovici prihodnjega leta. Klik!

0 komentarjev

Shuttle's SB51G Mini PC

HotHardware - Na tej strani si lahko preberete test Shuttleovega novega Mini PCja. Dimenzije tega računalnička so le 200 x 181 x 280 mm, v osrčju pa ga poganja Pentium 4 procesor. Ima podporo standardu USB 2.0 (2 priključka), razširljiv pomnilnik integrirane grafične kartice do 64 MB, integrirano AC '97 v2.2 zvočno kartico in še mnogo drugih stvari. Še tehnikalije:
  • 2x UltraDMA/100 IDE - SiS962
  • možnost spreminjanja FSB od 100 do 166MHz
  • Podpira DDR200/266 DDR SDRAM
Za več informacij kliknite semkaj.

0 komentarjev

Dekleta, ne zamerite se geekom!

The Register - (še posebej če ste pred tem z njim imeli spolne odnose)

Dejstvo je, da znamo biti geeki prav tako zamerljivi kot vse ostale človeške podvrste. Da temu ni tako, dokazuje izjema: angleški študent. Dekletce ga je namreč zapustilo. Posledično je logično, da je vdrl v njen e-poštni račun, spremenil podatke ter prilimal par sličic njunega lastnega spolnega akta, na spletno stran prilimal video posnetek, natisnil 50 plakatov podobnih Dejanj™ ter jih kanil razobesiti po njenem domačem mestu. Vsekakor izvirno. Poleg tega so se na tapeti znašli tudi vrli administratorji ter še nekaj stupidnosti, za katere pa velja embargo, torej se po njih odpravite tjakaj -- Klik!

Pravijo, da mora biti računalnik res samo orodje...

3 komentarji

Namiznik vs. Notebook

Tweak Town - Na TweakTown so primerjali prenosnik z namiznikom in sicer v igrah. Prenosnik je bil Dellov Inspiron 8200, ki v sebi nosi 2.2GHz Pentium, 384 MB PC2100 pomnilnika ter ATI Radeon 9000. Medtem ima namizni računalnik prav tako 2.2GHz Pentium, GeForce 4 Ti ter le 256 MB PC2700 pomnilnika. Zanimivo je v UT2003 prenosnik premagal namiznika v največji resoluciji 1600x1200. Seveda je prenosnik priznal poraz pri skoraj večini testov. Za tiste, ki vam računalnik pomeni le igrice (in občasno Slo-Tech [;)]), klik!

0 komentarjev

Slovenska knjiga o PHP ter MySQL na Apacheu

Slo-Tech - Yohan del Sud, eden bolj cenjenih na Slo-Techovem forumu, se je izjemno potrudil ter skupaj s kolegom spisal knjigo z naslovom "PHP ter MySQL na spletnem strežniku Apache". Knjiga na 140 straneh ter v desetih poglavjih obdela kombinacijo teh tehnologij ter je primerna tako za popolne začetnike brez predznanja kot tudi za starejše mačke. Rdeča nit te knjige je izdelava spletnih trgovin, poslovalnic ter vseh aplikacij, ki morajo biti hitre ter učinkovite. Knjigi je priložena tudi zgoščenka s primeri kode v knjigi ter z brezplačnimi različicami PHPja, MySQLa ter Apacheja.

Prodajna cena je 4490 SIT. Vsi, ki jo boste do konca tega meseca naročili preko tega e-poštnega naslova, pa dobite 25-odstotni popust, s krito poštnino. Še slikica naslovnice:

10 komentarjev

Negativna propaganda se ne obnese

OpenSource - Potemtakem bi naše politike morda lahko celo označil za preudarne ljudi [;)]

Pa govorimo o prijetnejših stvareh: na Microsoftovem internem se(k)stanku so predstavili rezultate raziskave, ki je pokazala, da se negativno oglaševanje dejansko ne splača. Javkanje na račun prostega programja tako prinese kvečjemu rezultate, nasprotne od pričakovanih. Klik!

"Hmmm", porečete, "kaj nismo to že vedeli?" Mi smo, Microsoft pa je potreboval raziskavo [:D]. No, tako ravno ni -- rezultati so namreč pokazali, da smo Starocelinci po naravi bolj cinični ter ne nasedamo na oglaševanje v taki meri, kot so dovzetni Američani.

Bill Gates: Kupite Linux! Linux ruls, scandisk Windows!

6 komentarjev

Windows XP SE: Ne.

The Register - Ovržene so bile govorice, da naj bi bili Windows 'Longhorn' pravzaprav druga izdaja XP različice. Omenjeni naj bi kljub vsemu bil -- kot pričakovano -- neodvisen izdelek.

Brian Valentine, eden vodilnih pri Microsoftovi Windows diviziji pa je poleg tega tudi izjavil, da SE (Second Edition) oken XP ne bo: morebitni dodatki bodo pricurljali le v obliki obližev ter service packov. Klik!

0 komentarjev

Microsoft, NetWarez: Upiranje ni ekonomično.

The Register - Zanimiv esej je prišel izpod rok Microsoftovih uslužbencev: v njem namreč trdijo, da je boj proti izmenjevalnim omrežjem tipa Gnutella, kjer ni nekega centralnega strežnika oz. fizične lokacije, prej kot ne brezpredmetno.

No, to sicer vemo tudi sami -- precej bolj pa je zanimivo, da tovrstna izjava pride iz Microsofta (oz. njegovih uslužbencev). No, bolje bi bilo uporabiti izraz presenetljivo, saj izjav, ki bi se ukvarjale s to stranjo tematike, nismo ravno vajeni. Vemo, da so tovrstne stvari večinoma nelegalne (ne sama omrežja), ampak tovrstnega 'priznanja' kratkomalo nismo pričakovali.

Dejstvo je, da avtor tukaj predlaga, da se proti piratstvu bojujemo na ekonomski strani problematike. Bravo.

0 komentarjev