»

Rdeč klobuk je mehek klobuk

100si - Red Hat, največji distributer Linuxa, je naznanil združitev Red Hat Linux Projecta s Fedora Linuxom, skupino, ki izdeluje pakete RPM različne programske opreme za Red Hat Linux. Nastala skupnost prostovoljcev se zdaj imenuje The Fedora Project in jo sponzorira Red Hat. Namen skupnosti je razvijati odprt operacijski sistem, ki bo temelj za razvoj Red Hat Linuxa in ustvarjati temelj za preskušanje novih tehnologij, ki bodo morda nekoč postale del Red Hatovih izdelkov.

fedora [fido´:r*] n A mehek klobuk

0 komentarjev

1 GB DDR500 pomnilnika

Legit Reviews - DDR 500 je še dokaj nov standard pomnilniške tehnologije, a vsi večji proizvajalci ga že masovno proizvajajo. Na Legit Reviews pa so zapravili preko dva tisoč dolarjev za test najboljših pomnilniških ploščic.

Vsak komplet je bil sestavljen iz dveh 512 MB modulov, ker pa so to izdelki višejga razreda, so bili vsi tudi oblečeni v hladilne ploščice. Izmed podjetij OCZ, Corsair, Kingston in Geil se je še najbolje odrezal Corsair, ki ni napravil niti ene napake pri testiranju. Če se odločate o nakupu pomnilnika in ne mislite kupovati no-name izdelkov, si test le preberite.

0 komentarjev

Computex se je pričel

X-Bit Labs - Po tem, ko so zaradi SARS-a letošnji Computex, tradiconalni računalniški sejem, ki vsako leto v Taipei privabi množice ljudi, prestavili, se je ta s petmesečno zamudo le pričel. Na letošnjem Computexu bodo kot vsakokrat predstavili mnoge nove izdelke, ki jih v naši Kokoški sicer še nekaj časa ne bomo videli, največ pozornosti pa gre tokrat Athlonom 64, Prescottom in prenosnikom s Centrino procesorji. Omeniti velja še nove matične plošče, opremo za brezžične komunikacije in novo programsko opremo. Več o tem.

1 komentar

Osnove PHP in MySQL

Geek Shelter - Na Geek Shelter so včeraj objavili kar dva zanimiva članka, ki govorita o PHP in MySQL. Oba članka sta namenjena predvsem začetnikom, saj se ukvarjata tudi z nekaterimi najosnovnejšimi vprašanji, tako da če v znanju PHP-ja in MySQL-a niste najbolj podkovani, utegneta predstavljati pravo začetno branje. PHP in MySQL za novince.

2 komentarja

Linux konferenca v Portorožu

Lugos - V Portorožu bo 29. in 30. septembra potekala druga Linux konferenca. Konferenca je namenjena predvsem poslovni javnosti, zaposlenim v javni upravi, vsekakor pa bo vsak uporabnik Linuxa in drugih odprtokodnih sistemov na konferenci našel nekaj zase.

Izmed malce bolj znanih imen bodo letos predavali: Don Rosenberg, Brian Aker in Steve Best. Na predavanjih bodo poslušalci lahko izvedeli marsikaj o samem gibanju odprte kode, uporabi odprte kode v poslovnem svetu, prav tako pa bodo na račun prišli razvijalci programske opreme in spletni programerji.

Za več informacij pa kar na spletno stran Linux konference.

6 komentarjev

Prescott 64-biten?

Slashdot - Pri Inquirerju špekulirajo, ali bo naslednji Intelov paradni konj, Prescott, že imel vgrajeno podporo za 64 bitnost. To jim je zagotovili vodilni pri Intelu, nato pa iz Intela ni pricurljala nobena izjava več, tako da določene stvari ostajajo nejasne, predvsem nabor ukazov, ki bi ga procesor uporabljal. Preberite si novico in sami presodite, ali je kaj na tem.

7 komentarjev

Za Googlom - Microsoft

CNN.com -

Microsoftov spletni portal za uporabnike MSN je dobro znana stvar med našimi uporabniki, če ne zaradi drugega zato, ker ga morajo zamenjati za drugo privzeto domačo stran, ko opravijo svežo namestitev Oken. Sedaj so si v Redmondu zadali cilj, da bo to prostovoljna domača stran večine uporabnikov interneta, saj nameravajo razviti spletni iskalnik do te mere, da bo boljši od trenutnega nespornega voditelja na tem področju, Googla.

Kirk Koenigsbauer, vodja MSN portala, je prepričan, da lahko brez problema premagajo vse tekmece na trgu, saj so lastniki oz. avtorji ogromne količine informacijskih tehnologij, za razliko od ostalih, ki jo le najemajo oz. so njeni kupci. K vsemu temu dodajmo še Microsoftove ogromne finančne rezerve in v nekaj letih lahko s konstantnim razvojem premagajo kogarkoli.

4 komentarji

Mozilla Firebird in Mozilla Thunderbird v slovenščini

Mozilla.Lugos.Si - Mozilla Firebird in Mozilla Thunderbird, novopečena samostojna programa iz Mozilline kodne osnove, sta odslej na voljo v slovenščini. Že pred časom je bil na voljo jezikovni paket XPI za namestitev slovenščine v angleški različici programov, zdaj pa sta na voljo še binarna paketa Mozilla Firebirda 0.6.1 in Mozilla Thunderbirda 0.2 za Linux in Windows. Ker so poslovenjene različice in tudi programa sama še vedno v razvojni stopnji, jih uporabljajte le za preskušanje. Veseli bomo vsake povratne informacije! V kratkem lahko pričakujete novi različici obeh programov in še dve novi različici Mozille.

4 komentarji

Šef prepovedal e-pošto

CNet - John Caudwell, vodja britanske verige trgovin s telefoni Phones 4U, je v četrtek prepovedal uslužbencem uporabo elektronske pošte za medsebojno komunikacijo. Od sedaj naprej naj vsa komunikacija ponovno začne potekati po telefonu oziroma osebno.

Po njegovih ocenah je približno 2500 zaposlenih vsak dan porabilo približno tri ure za elektronsko korespondenco s kolegi. Odločitev je povezana z ugotovitvijo, da so uslužbenci vedno več časa preživeli za računalnikom, namesto da bi se pogovarjali s sodelavci oziroma strankami. Podjetje ocenjuje, da bodo s to akcijo prihranili milijon funtov mesečno. Rezultati so vidni že po parih dneh, saj naj bi se storilnost občutno povečala.

11 komentarjev