»

Igralec toži proizvajalca igre zavoljo zasvojljivosti

Extremetech - Ni skrivnost, da nekatere računalniške igre svoje igralce potegnejo vase in tiste manj stabilne tudi zasvojijo. Na Vzhodu so znani celo primeri, ko so ljudje zaradi igranja iger umirali (žal umrli in igralec nista bila ista oseba). Redko pa slišimo, da se kdo izmed igralcev samoiniciativno proglasi za odvisneža. Upoštevaje tožbo, ki jo je vložil zoper proizvajalca in nadejano odškodnino, postane takšna poteza razumljivejša.

Havajec Craig Smallwood je med letoma 2004 in 2009 igranju Lineagea II posvetil 20.000 ur, kar pomeni, da je povprečno igral vsak dan več kot devet ur. Kot je dejal, je med tem časom postal fiziološko odvisen od igre in zasvojen. Ker založnik igre NCsoft ni igri...

29 komentarjev

Belgijski rekord: 2,7 TB mesečnega prenosa z interneta

Ars Technica - V svetu so vedno pogostejši paketi dostopa do interneta, kjer je količina prenesenih podatkov na mesec omejena. Bojda zaradi zagotavljanja enakovredne uporabniške izkušnje vsem naročnikom, za zmanjšane nepravične porabe ali pa zgolj zato, ker je na voljo tudi dražji, neomejen paket. Pri nas imamo za zdaj te omejitve le na področju mobilnega interneta, za kar sta poskrbela največja operaterja Mobitel in Simobil z rezanjem pasovne širine po prekoračitvi mesečnega limita. Nobeno podjetje pa ne pokaže natančnih analiz, koliko je teh nepravičnih uporabnikov, ki prenašajo ogromne količine podatkov, da tako zelo obremenjujejo omrežje. To so za svoj primer napravili Belgijci.

Njihov ponudnikov dostopa do interneta Telenet je objavil anonimno lestvico 25 najzahtevnejših uporabnikov interneta. Kot pravijo, tega niso storili, ker bi želeli očrniti uporabnike ali jadikovati,...

64 komentarjev

LG v novih androidih z Nvidiino Tegro 2

The Wall Street Journal - LG je potrdil, da bo v novi seriji pametnih telefonov Optimus, ki jih bo poganjal Android, uporabljal Nvidiine dvojedrne procesorje Tegra. Nvidia si je že dve leti zelo prizadevala za uveljavitev teh procesorjev na področju pametnih telefonov. Prvi telefon, ki jih je uporabljal, je bil Microsoftov neposrečen poizkus Kin, a so sedaj pridobili pomembnejšega igralca. LG bo uporabil enogigaherčne procesorje Tegra 2, ki imajo podporo za dekodiranje videa v kakovosti 1080p, HDMI-out, ločljivosti do 1680x1050 in fotoaparate z 12 megapiksli.

Nvidiino konkurenco predstavljata Qualcomm s procesorji Snapdragon, ki jih najdemo v HTC-jevih Incrediblu, Evu in Desiru, ter Samsungov Hummingbird, ki ga najdemo v telefonih Galaxy S istega proizvajalca. Qualcomm je že pripravljen na izziv, saj so nedavno predstavili svoj dvojedrni procesor.

10 komentarjev