»

Iz OpenSSL tudi BoringSSL

Slo-Tech - Dva meseca po najavi paketa LibreSSL, ki nadomešča OpenSSL oziroma predstavlja razvejitev (fork), bomo dobili še tretjo varianto. Google je najavil BoringSSL, ki predstavlja Googlovo lastno inačico.

Spomnimo, da je plaz vprašanj o zanesljivosti OpenSSL-a in njegove alternative verzije sprožila ranljivost Heartbleed, ki je od marca leta 2012 do letošnjega leta omogočala pridobitev neposrednega dostopa do pomnilnika v strežniku in razkritje podatkov v njem, vključno s šifrirnimi ključi. To je poleg žolčnih debat sprožilo nastanek LibreSSL in zaposlitev večjega števila razvijalcev in vzdrževalcev "starega" OpenSSL. Sedaj pa prihaja še Googlov BoringSSL.

Google pravi, da BoringSSL ne bo povzročal težav v trenutnem razmerju moči. Še vedno bodo finančno podpirali Core Infrastructure...

15 komentarjev

BlackBerry po dolgem času z dobičkom

The Wall Street Journal - BlackBerry je v minulem četrtletju presenetil z dobičkom, potem ko smo več četrtletij poročali o izgubi. V četrtletju pred tem se je izguba skrčila na dobrih 400 milijonov dolarjev, kar je naznanjalo boljše rezultate in tri mesece zaključujejo s skromnim dobičkom.

V tem obdobju so ustvarili 23 milijonov dolarjev dobička, kar je zelo malo, a še vedno bolje od izgube. Prodaja je v primerjavi s četrtletjem pred tem upadla za odstotek na 966 milijonov dolarjev (padec v primerjavi z lanskim letom pa je kar 69-odstoten), kar pa je še vedno bolje od pričakovanj analitikov. Glavni razlog za pozitiven rezultat kljub nižji prodaji je znižanje odhodkov, ki so v primerjavi z enakim obdobjem lani nižji za 57 odstotkov, in posledično...

10 komentarjev