»

Zotac z miniITX Ion ploščami

bit-tech.net - Ledino z Ion sistemi je zaoral Acerjev AspireRevo, drugi sistem na vroči platformi pa prihaja izpod rok inženirjev pri Zotacu, ki je znan po nVidiinih grafičnih karticah. Njihova rešitev bo všeč samostojnim sestavljalcem računalnikov, saj pride le v obliki miniITX matične plošče, medtem ko je AspireRevo celoten sistem.

Matična plošča bo prišla v dveh, sicer zelo podobnih, okusih. Obe bosta imeli DVI, HDMI, VGA in LAN priključke, vgrajen WLAN, 3 notranje SATA in en eSATA port, opremljeni bosta še s 6 USB vtiči, dvema DDR2 pomnilniškima...

29 komentarjev

Western Digital predstavil nov disk na steroidih

The Register - V začetku letošnjega leta je Western Digital začel prodajati svoje dvoterabajtne trde diske, sedaj pa jih je še malo nadgradil. V novo generacijo enako velikih diskov je namestil 64 MB predpomnilnika in dve procesorski enoti, s čimer pričakujejo za četrtino hitrejše delovanje in polovico nižjo porabo energije. Gre za zmogljive diske, ki imajo deklariranih 1,2 milijona ur delovanja pred napakami (MTBF), njihova dejanska velikost pa znaša 2.000.398 MB. Opremili so jih s tehnologijami IntelliSeek, IntelliPark in IntelliPower, ki pametno prilagajajo hitrost vrtenja in skrbijo za nižjo porabo, tako da za branje ali pisanje ta znaša 6,8 W, brez obremenitve 3,7 W, v stanju pripravljenosti pa 0,8 W. Priporočena maloprodajna cena znaša 329 dolarjev.

20 komentarjev

Začenjajo se blokade The Pirate Baya

PC Pro - Po končanem postopku zoper upravitelje zloglasne švedske strani The Pirate Bay, ki sicer zunaj švedskih meja nima posledic, avtorje skladb pa navdaja z zadoščenjem, je bilo le vprašanje časa, kdaj se bodo prvi ponudniki dostopa do interneta odločili, da je čas za blokiranje dostopa. Med prvimi je britanski ponudnik dostopa do interneta British Telecom, ki je za svoje stranke v mobilnih omrežjih onemogočil dostop do The Pirate Baya.

Pri dostopu do strani uporabnike pričaka obvestilo, da je stran blokirana zaradi zaščite mladoletnih uporabnikov. Nato so navedene kategorije strani, ki se blokirajo, pri čemer pa ni navedeno, kaj točno je pri The Pirate Bayu spornega. Zanimivo je, da tega od njih ni zahteval zakonodajalec, ampak gre za dogovor med ponudniki samimi. Še več, uporabniki, ki si želijo do strani na vsak način priti in lahko dokažejo, da so polnoletni, lahko s klicem na uporabniško podporo omogočijo dostop do strani s svojega IP-ja. Klik, klik!

72 komentarjev

Microsoftove novičke

Slo-Tech - Microsoftu gre malo za nohte pri prodaji svoje konzole Xbox 360, tako da so se odločili predstaviti še njeno obogateno elitno verzijo. Ta ima že sedaj priloženih cel kup bonbončkov, od maja pa bo na voljo še omejena količina paketov Xbox 360 Elite "Game of the Year", ki bo za 399 dolarjev priložila še igri Halo 3 in Fable II. Žal se je Microsoft odločil, da smo Evropejci premalo navdušeni nad njihovo konzolo, zato bo paket na voljo v vseh državah sveta, razen v Evropi.

Naslednja Microsoftova vest pa se (spet) nanaša na prihajajoči operacijski sistem Windows 7. Po njihovih lastnih izračunih naj bi bil ta do uporabnikov prijaznejši, saj jim bo težil 29 odstotkov manj časa. Gre za User Account Control, poznan iz Viste, ki preprečuje ugrabitev oz. zlorabo vašega mlinčka in je včasih kar malo preveč paranoičen. Izid končne verzije Sedmice še ni znan, kandidata za izid pa pričakujemo v začetku maja.

10 komentarjev

ATI Radeon 4770 končno na police

vir: engadget
engadget - Skoraj 2 meseca je že minilo, odkar smo poročali o testu prvega 40 nm grafičnega čipa, ATijevega RV740. ATi Radeon HD 4770, kot je poimenovan celoten paket srednjega razreda z načrtovano ceno okrog 100 $ (oz. €), je navdušil predvsem s hitrostjo, saj se je uvrstil med modela 4850 ter 4830, z nižjo ceno od slednjega. Ob času testiranja datum izida seveda ni bil znan, končno pa je ta dan blizu.

Novinec bo na police prišel v maju, kar sicer še vedno ni povsem točno, a ne tako daleč. Za pribižno 100 € boste dobili 512 MB GDDR5 pomnilnika na 128 bitnem vodilu, ki bo tekel pri 800 MHz, jedro s frekvenco 750 MHz in podporo DX 10.1 standardu, za povrhu pa bo le-to proizvodno najbolj napredno...

28 komentarjev

Izumrl tudi Pleo

vir: engadget
engadget - Pleo je zanimiv robot oz. igračka, ki je bil po mnenju mnogih daleč najboljši robot v svojem razredu. A žal, tako kot vsi dinozavri, tudi Pleo ni preživel izumrtja. Po nekaj mesecih ugibanja je Ugobe, izdelovalec Plea, odpustil vse delavce in razglasil bankrot. Začelo se je z nedelujočim forumom prejšnega decembra, nadaljevalo z napol delujočo stranjo in istim forumom, nato pa je sledila tožba enega izmed dobaviteljev sestavnih delov, ker Ugobe ni poravnal vseh računov. V začetku Aprila je prišlo obvestilo, da se bo z nastalo situacijo družba spopadla odgovorno in organizirano z uradnim odgovorom v nekaj tednih. Po približno treh tednih pa je prišla novica o bankrotu. Še vedno obstaja možnost, da bo izdelovanje...

15 komentarjev