»

Še ena primerjavica

Slo-Tech - Izgleda, da je alien-wjeva primerjava nVidiinih Detonatorjev navdihnila nove ljudi k istemu početju. Tako se je OCHack spravil primerjati Detonatorje 6.50 ter 11.01 v Windowsih ME. Primerjavo je izvajal na sistemu s procesorjem AMD Thunderbird 900, sparjenega z 256 MB pomnilnika ter Leadtekovim Geforcem 2 MX. Nameščene je imel DX 8.0a. Opravil je dva testa v 3D Marku 2001 na ločljivosti 1024x768 pik pri 32 bitni globini z vključenim triple bufferjem ter 24 bitnim Z-bufferjem. Prišel je do naslednjih rezultatov:


Ker sta tabeli sami preveliki, da bi jih dajal na stran v razmerju 1:1, za ogled rezultatov kliknite na malo slikico. Lepo je tudi vedeti, da se naši bralci ter uporabniki tako...

5 komentarjev

Tweakanje UT

Slo-Tech - Danes sem po elektronski pošti dobil slednje pismo:

Zdravo.

Ko sem še imel Voodoo 3, sem v igri Unreal Tournament lahko opazoval prečudovite teksture (detajle), ker je igra tekla na pogonu Glide. Čez čas sem V3 zamenjal z GeForceom 2 GTS 64 MB. Naenkrat so se ti detajli popolnoma izgubili - zbledeli so. Mislil sem, da je UT narejen predvsem za Glide pogon in da je zato tako. Pred nekaj urami se mi je zgodilo nekaj neverjetnega. Zanimale so me UT-jeve konzolne komande. Tako sem našel meni Preferences. Vendar to ne tisti meni Preferences, ki ga najdemo pod Options. V njem sem brskal po nastavitvah za grafiko. Na vsak način sem hotel spremeniti detajle oz. teksture, da bi...

19 komentarjev

Opis GeForce3

ProCooling - Vem, vem. Takih opisov je polno na Internetu. Samo ta je malo bolj poseben. Ukvarja se z dejansko katrtico in ne s čipom. Na ogled so si namreč vzeli Visiontek-ovo GeForce3 kartico. Kot je že v navadi so jo primerjali z GeForce2 Ultra, tudi od Visiontek-a. Tukaj gre za dejanski test dveh kartic in ne za razlago tehnologij. Primerjali so ju v Win2k in Win98 SE. Končna ugotovitev je, da je kartica super, ampak predraga. Kot ponavadi. Pravijo pa, da če ji cena pade, da postane zelo dober nakup. Opis lahko preberete tukaj.

4 komentarji

Zarečenega kruha se največ poje

X-Bit Labs - To očitno velja za Hercules. Se še spomnite, kako je govoril, da ne bo proizvajal kartic na GeForce2 MX200/MX400 jedru? Da bo izdeloval le Kyro/Kyro II kartice za srednji cenovni razred. No, sedaj se je odločil, da bo nekaj kartic z Nvidia GeForce2 MX 400 čipom le izdelal.
To pa zato, ker je Nvidia prenehala s proizvodnjo GeForce2 MX čipov. Izdeluje le še MX200 in MX400 čipe. Tako bo Hercules kmalu začel s prodajo grafične kartice na MX 400 čipu z 32MB RAM-a za okoli $135.

6 komentarjev