»

TV: Lego mindstorms

Slo-Tech - Na naslednjem KŠK Tehnološkem večeru v četrtek, 25. marca 2010, ob 19.30 uri bo Andraž Zalokar, študent mehatronike, predstavil robotke Lego Mindstorms. Pokazal nam bo nekaj različnih robotov, predstavil program Mindstorms NXT in programiranje v njem ter sprogramiral robota.Vse, ki imate radi Lego kocke™ in bi radi kaj izvedeli o programiranju robotov, vljudno vabimo v OpenLab. Vstop prost.

19 komentarjev

Vizualizacija proračuna 2010

Planirani "prihodki" za leto 2010

Slo-Tech - Zaradi velikega povpraševanja po grafu celotne proračunske porabe, ki smo ga bili deležni po objavi info grafike porabe denarja za naložbe v IT v letu 2010, je tokrat Jure pripravil grafe na podlagi sprejetega in objavljenega proračuna za leto 2010.Zaradi boljše predstave razmerij med posameznimi postavkami so v grafih skupaj združene vse tri bilance (A - bilanca prihodkov in odhodkov, B - bilanca finančnih naložb in C - račun financiranja), kar sicer ni skladno z uradnimi podatki, vendar odlično predstavi, od kje se denar pojavi in kam gre. V bližnji prihodnosti lahko pričakujete še info grafiko porabe denarja po proračunskih porabnikih.

Veselo komentiranje.

116 komentarjev

Palm spet v rdečem

Yahoo News - Poslovni rezultati (PDF) za tretje fiskalno četrtletje leta 2010 kažejo, da se umiranje Palma na obroke nadaljuje. V zadnjem kvartalu so zabeležili izgubo v višini 22 milijonov dolarjev, kar je 60 odstotkov več kot v četrtletju poprej, a manj od 98 milijonov dolarjev v tretjem kvartalu fiskalnega leta 2009. Prodajo so uspeli povečati na 350 milijonov dolarjev, kar je dobro desetino več od pričakovanj analitikov. V tem obdobju so distributerjem prodali 960 tisoč pametnih telefonov, a le 408 tisoč so jih dejansko kupili tudi končni kupci, kar je 29 odstotkov manj kot v preteklem četrtletju.

Palmov izvršni direktor Jon Rubinstein ni skrival razočaranja, ki je rezultate označil za zelo slabe, a kljub temu optimistično dodal, da se na trgu kaže potencial za Palm. V novem kvartalu načrtujejo prodajo zgolj v višini 150 milijonov dolarjev, saj so...

1 komentar

Na udaru spletnih prevarantov to pot pravniki

SFGate - Spletne prevare so lukrativno delo in vse, kar je potrebno za uspeh, je igranje na človeški pohlep in občasna sprememba zgodbe. Princip prevar pa vedno ostaja enak - nakazovanje denarja tujcem v zameno za obljubljen lahek dobiček. Hongkonški prevarantje so se odločili zaigrati na veliko in za tarčo so izbrali kar pravno pisarno.

Na pravno pisarno v Long Beachu so se obrnili s pretvezo, da skušajo izterjati dolgove od ameriških potrošnikov. Po mesecu dni telefonskih pogovorov in elektronske korespondence je odvetnik prejel ček domnevnega dolžnika za 200 tisoč dolarjev. Dogovorjeno je bilo, da bo njegov delež znašal pet odstotkov, zato je ček poslal na banko v inkaso in nemudoma nakazal 190 tisoč dolarjev naprej v Hong Kong. Poldrugo uro kasneje ga je banka obvestila, da ček nima kritja, in samo počasnost ameriških bank mu je rešila kožo, saj se je nakazilo še dalo ustaviti.

Odvetniki in izvedenci za varnost pravijo, da je takšnih napadov vedno več. Niso pa zlikovci vedno na lovu...

0 komentarjev

Novell zavrnil prevzemno ponudbo

Gibanje cene delnic Novella

vir: CNet
CNet - Novell je zavrnil prevzemno ponudbo, ki jo je posredovalo podjetje Elliot Associates. Kot so zapisali v izjavi za javnost, je njihov upravni odbor po premisleku odločil, da je dvomilijardna ponudba nezadostna. Elliot Associates, gre za hedge sklad iz New York z 8,5-odstotnim deležem v Novellu, je 2. marca letos ponudil prevzem podjetja po 5,75 dolarja za delnico, kar je dvajsetodstotna premija glede na borzno ceno tistega dne. Investitorji so delnico pognali do šestih dolarjev, saj so računali na izboljšanje ponudbe in naposled njen sprejem.

Ušteli so se, saj Novellov upravni odbor meni, da je podjetje vredno več. Na sestanku so še sprejeli odločitev, da bodo zvišali vrednost delnic, kar kanijo storiti z vračanjem odvečnega kapitala delničarjem z odkupovanjem lastnih delnic, izplačilom višjih dividend, formiranjem strateških partnerstev...

2 komentarja