»

Knoppix 3.2

DistroWatch - Zvončki, trobentice, mačice, vijolice in drugi znanilci pomladi so sklenili, da od letos naprej medse sprejmejo novo skupino tovrstnih rastlin. To so distribucije Linuxa, ki so se že v svojem prvem mandatu odrezale odlično in se z zvončki borijo za prvo mesto po številu primerkov. Danes se je na širnih poljih in v gozdovih pojavila distribucija Knoppix 3.2, ki prihaja na plošči CD, iz katere se samodejno zažene in namesti v pičlih dveh minutah. Slovi po odlični podpori strojni opremi, ponuja širok spekter programske opreme, je odličen pripomoček za reševanje nedelujočih sistemov in nudi možnost namestitve tudi na trdi disk. Različica 3.2 prinaša namizno okloje KDE 3.1, OpenOffice.org 1.0.2, Evolution 1.2.1 in druge dobrote.

5 komentarjev

AMD 400 MHz sistemsko vodilo

PC Stats - AMD se je odločil, da bo presedlal s 333 MHz na 400 MHz sistemsko vodilo. Poglejmo si, kaj lahko od tega pričakujemo.

Ni dolgo tega, odkar je AMD prešel iz 266 MHz vodila na 333 MHz -- vse to se je zgodilo lanskega oktobra. Sedaj pa že govorimo o tem, da bo AMD presedlal na 400 MHz v prvi četrtini tega leta.

Kot že vsi overclockerji dobro veste, je FSB (Front Side Bus) zelo pomeben pri celotnih zmogljivostih sistema. V preteklosti smo že videli, kako je Intel z nizkim FSBjem Celerona omejil zmogljivost celotnega sistema ne ozirajoč se na hitrost procesorja.

S prihajajočim 400 MHz vodilom se bo tako veliko kupcev vprašalo "ali počakati na novo izvedenko".

Da vas rešimo tega vprašanja, so na na PC Stats testirali AMDjev Athlon XP 3000+, ki je deloval na 333 MHz sistemskem vodilu, in isti procesor na 400 MHz sistemskem vodilu, pri tem pa so poskušali obdržati čimbolj enaki hitrosti procesorja, tako da se pokaže prava razlika med hitrostima sistemskega vodila. Več o tem.

1 komentar

Test najboljših grafičnih kartic

Digit Life - Tokrat so si na Digit Life vzeli čas in stestirali ter podrobneje pogledali najboljše grafične kartice ta hip. Pod drobnogled so vzeli ATi Radeon 9700 Pro, ATi Radeon 9800 Pro in GeForceFX 5800 Ultra, niso pa pozabili niti na druge trenutno zanimive grafične kartice. Testi in opisi so res obsežni, tako v količini besedila kot slikovnega materiala. Če vas zanima kako in kaj, le hitro na ta naslov!

0 komentarjev

Mobitel in SiOL ponujata brezžični LAN

SiOL -

Mobitel in SiOL sta začela poskusno ponujati javno dostopno brezžično omrežje (WLAN). Projekt ima ime Neo WLAN in je trenutno v testni fazi. Vsi Mobitelovi in SiOLovi uporabniki bodo oziroma že lahko uporabljate to storitev brez dodatnega sklepanja naročniškega razmerja.

SiOLovi uporabniki lahko uporabijo svoje uporabniško ime in geslo, medtem ko Mobitelovi uporabniki vpišejo svojo številko in dobijo geslo prek SMS. Prve takšne javne vstopne točke že delujejo v Mobitelovem centru v Cityparku v Ljubljani, v okolici SiOLove poslovne stavbe na Cigaletovi ter na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Do konca jeseni bo storitev za Siolove in Mobitelove uporabnike brezplačna. Več o tem.

2 komentarja

OCZ EL PC3700/PC3500

Mikhailtech - OCZ je eden izmed najkakovostnejših proizvajalcev DDR pomnilnika. Njihovi moduli slovijo predvsem po dobrih navijalskih sposobnostih. Tokrat so si na Mikhail Tech ogledali ploščici DDR433 in 455 pomnilnika, ki je ravno prešel iz prototipne faze. Zaradi toplote, ki jo proizvajata, je na vsak modul nameščena bakrena ploščica, ki služi kot pasivni hlaidlnik. Ugotovili so še, da je pomnilnik dober za navijanje, še posebej na nForce II in Granite Bay ploščah.

2 komentarja