»

Preprečevanje kondenza

OCtools - Na strani, ki je ne obiščem prav velikokrat, sem našel zelo dober članek z zelo dobro idejo preprečevanja kondenza. No, ta ideja temelji na nekem dielektriku, oziroma na neki pasti, ki je na prvi pogled podobna silikonu in jo namažemo na pine od socketa na matični plošči ali slotketu ter med procesor in socket (ja vem sliši se čudno). Potem zatesnimo še peltier in nato nanj namontiramo hlajenje, ki je bilo v njihovem primeru zračno!

Drugače pa je to članek, ki nam pokaže kako do dobrega hlajenja po liniji najmanjšega odpora.

0 komentarjev

CeBIT

več strani - Kot že verjetno veste, se je danes začel eden največjih računalniških sejmov, CeBIT, v Hannovru. Sicer si močno želim, da bi bila tam tudi osebno, vendar no such luck letos.
Ta sejem se bo odvijal od 22. do 28. marca. Organizatorji so povedali, da razstavlja nekje 8.500 podjetij in da pričakujejo okoli 750.000 obiskovalcev. Poudarek na sejmu bo predvsem na mobilni telefoniji, ter možnostih BlueTooth tehnologije.
Kaj več o samem sejmu, podrobnosti, trenutne dejavnosti in tako naprej, pa si lahko ogledate na CeBIT-ovi uradni spletni strani, pa tudi na CNN-ovi strani je kar dosti informacij.
Veselo branje in slin slin....

0 komentarjev

Logitechova brezžična optična miška

CNet - Logitech je izdelal novo miško, Cordless MouseMan Optical, ki deluje na podlagi optične tehnologije in tehnologije radijskih valov. Miškina optična kamera zajame 1.500 slik na sekundo in deluje na resoluciji 800dpi - dvakrat toliko, kot optični senzorji, ki so trenutno na trgu - za večjo natančnost na kakršnikoli podlagi.
Njene baterije delujejo nekje 3 mesece; in da je poraba energije čim manjša, ima miška štiri načine energijske porabe.
Miška vas bo stala $69.95.
Več o miški si lahko ogledate na Logitechovi strani. Zadevca je kar zanimiva, tudi luštna na pogled.

4 komentarji

Veliki brat nas gleda...

Jaz - Pa tudi še kaj drugega. Kako naj si potem lahko razložimo dejstvo, da se, v bran pred kopijami Napsterja, organi poslužujejo tudi moralno dvoumljivih sredstev? Stvar je bolj poznana kot Internet Anti-Piracy System. Ta program išče programe, ki bi lahko bili povezani z izmenjavo MP3 datotek, ter jih shranjuje v svojo bazo. Beleži tudi vse (pazite sedaj to) IRC pogovore. Če program slučajno odkrije uporabo programa za izmenjavo, pri ponudniku interneta odredi prepoved uporabe. To je pa že preveč! Do kam bo morala prlesti glasbena industrija, da se bo končno zavedla, da štancanje glupih komadov na predrage cedejke pač več ni uporabno? Evolucija narekuje... Vinilke --> kasete --> cedejke. Od tu pa naprej v dve skrajnosti. DVD-A/SACD ter mp3. Mp3 bo prevladal. Glasbena industrija bo asimilirana. Upor je brezpredmeten. Thnx, AA Unique

5 komentarjev

Adijo Ultima Online 2?

Shacknews - Vem, da ta novica sploh ne spada v svet trdine (I just hate that word) ter navijanja, a vseeno. Origin se je odločil ukiniti projekt Ultima Online 2. Razlog je beden: Namesto da bi se trudili in vlagali moči v UO2, bodo raje za vse zveste igralce UO sproti pripravljali nove svetove. Taki primeri postajajo vse bolj pogosti, saj veliko prominentnih igric postane žrtev megalomanskega založnika, ki mu je mar samo in le za dinarčke. Falus jih gleda.

3 komentarji

Nova anketa

Jaz - Ker je stara anketa bila aktivna že kar nekaj časa, sem se odločil ter vnesel novo. Ta podatek nas zanima predvsem zato, ker so se nekateri ljudje že hudovali nad nami, saj smo napisali enostavno preveč novic. So pa bili tudi dnevi, ko na Slo-Techu novic kar ni in ni bilo. Tako da - sprašujemo vas.

6 komentarjev

1.5 GHz Athlon

HardOCP - Uf uf... Na forumu malih [T]rdih Amerikancev so se pojavile prve slike 1.5 GHz Palamino procesorja (znano kodno ime? ). Potil se bo na podnožju s 462 pini ter imel 5 L1 mostičev, ki bodo po vsej verjetnosti namenjeni navijanju. Predstavljen naj bi bil na CeBitu, na prodajnih polical pa julija. Utra slin ali mega slin? Nekaj od tega že... . Klik!

1 komentar

1 GHz?

The Register - Intel je prav ponosno naznanil, da bo v prenosnike začel vgrajevati 1 GHz prenosnike. The Register meni drugače. Ugotovili so, da 1000 MHz procesor pokuri kar zajetnih 38W. V sebi ima tudi temperaturni senzor, ki ob preveliki zaznani temperaturi avtomatično zniža frekvenco delovanja na 700 MHz. 38W je tudi zelo požrešno, vsaj gledano s strani baterije za prenosnik. Prenosniki naj bi tudi po defaultu tekli na samo 700 MHz, medtem ko tečejo le na baterije, torej se ne polnijo. Nateg? Možno. V istem članku so tudi izpostavili, kako SpeedStep, tehnologija ki omogoča nižanje frekvence, dela. V bistvu gre vse po sistemu: Vključi 4 KHz kvarc na enega od pinov na procesorju. Temu skladno se procesor upočasni. Tako so tudi razložili, kako je Intel pred časom dosegel samo 1W porabo procesorja. Vzel je taisti, 1 Ghz, procesor, ga declockal na 600 MHz, kar je onemogočilo stabilno delovanje pri 1.15V ter ga "SpeedStepal" na 12.5% zmogljivosti, zagnal Word ter meril porabo elektrike. Pustimo...

0 komentarjev