»

Modificiranje Xbox360 ne bo več dovoljeno?

Reuters - Jason Jones (34), Jonathan Bryant (44) ter Pei "Patrick" Cai (32) so v ZDA obtoženi, da so prodajali modificirane konzole Xbox360 in s tem omogočili uporabo piratiziranih iger. S tem so kršili Digital Millennium Copyright Act in jih čaka do 5 let dolga zaporna kazen. Agenti v krinki so namreč od obtoženih za 265 USD dobili modificiran Xbox360 s trdim diskom velikosti 250Gb in 77 prednaloženimi igrami.

Očitno ta novica še ni dosegla engadget, ki na svoji strani predstavlja prvi del napotkov, kako je moč v konzolo vstaviti iPod dock.
Niti to ni zaustavilo nizozemskih hekerjev, da ne bi razbili zaščito konzole.

V vsakem primeru velja opozorilo: "Domači mojstri pazite se."

49 komentarjev

Analogno - Hollywood sovraži, Kongres bo ukinil (TV)

Slo-Tech - Holivudski studiji so v okviru boja proti piratstvu podali nov predlog omejitev in prepovedi. Zadevo so poimenovali Digital Transition Content Security Act, omenjeni zakon pa naj bi zamašil t.i. "analogno luknjo". V primeru, da bo predlog zakona sprejet v predstavljeni obliki, bodo napravice, ki konvertirajo analogni signal v digitalnega kmalu prepovedane ali omejene. Tako naj bi bili digitalni snemalniki z analognim vhodom omejeni na snemanje do samo 90 minut (v primeru avtorsko zaščitene vsebine). V napravah pa bo morala biti minimalno podpora dvema zaščitama: VEIL - Video Encoded Invisible Light in CGMS-A - Copy Generation Management System Analogue.
Vir: C Net

Po drugi strani pa so v nižjem predstavniškem domu kongresa* v ponedeljek že sprejeli dopolnilni zakon, ki določa prehod ZDA na HD-TV s 17. februarjem 2009. Pri tem so zelo netipično ameriško odobrili 1,5 milijarde USD, s katerimi naj bi ljudem pomagali pri nakupu pretvornikov iz HD-TV v stari TV signal in s tem...

38 komentarjev

Našli razbitine BEAGLE 2 na Marsu

Reuters - Raziskovalno plovilce Beagle 2 naj bi pristalo na Marsu za božič leta 2003, a so žal izgubili kontakt z njim 19. decembra 2003. K sreči evropska izguba ni spravilo NASE v obup in so že v sklepni fazi priprav za misijo k Plutonu in njegovemu mescu.

Danes po skoraj dveh letih, jim je s pomočjo Mars Global Surveyorja uspelo najti razbitine plovila poimenovanem po Darwinovi ladji, ki naj bi nesrečno zadelo steno kraterja in se zaustavilo v njegovi sredini. Ker je bilo zamišljeno, za "pristanek" na vodoravnih tleh, je bilo to za sondo usodno. Če bi pristala samo meter bolj naprej bi pristanek verjetno preživela. Več fotografij si lahko ogledate na domači strani Beagle 2.

Škoda. Delujoči Beagle 2 bi zagotovo pripomogel v temi 50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

13 komentarjev

Novosti s področja trdih diskov

TweakNews.net - Seagate in Maxtor sta danes naznanila, da se bosta podjetji združili. Hlače v tej združitvi nosi Seagate. Po končani združitvi bo skupno podjetja 84% v lasti Seagateovih delničarjev in 16% Maxtorjevih. Skupna vrednost transakcije je skoraj 2 miljardi ameriških zelencev, ki bo v gotovini potekala le v malce manj kot sedmini te vrednosti. Veseli dogodek se bo zaključil v prvi polovici naslednjega leta.

Vodeči Seagata, Bill Watkins, ob tem najavlja, da bodo s sinergijo obeh podjetij lahko znižali proizvodne stroške, ustvarjali še bolj inovativne proizvode in tako ponudili še bolj konkurenčne cene svojih proizvodov.

Tretji proizvajalec računalnikov na svetu, kitajski Lenovo (pred tem IBM), si je za nadaljno rast na tržišču izborilo Williama Amelia, dosedanjega vodjo Della za območje Azije in Pacifika. Vodilni v prodaji PC-jev tako ostaja Dell z 18% tržišča, HP mu sledi s 16%, Lenovo pa s 7,7%.

26 komentarjev