»

Intelov izvršni direktor gre maja v pokoj

Guardian - Intel je objavil, da jih bo maja zapustil njihov dolgoletni sodelavec in v zadnjih letih izvršni direktor Paul Otellini. Odločitev je nepričakovana, saj so vsi pričakovali, da bo Oteliini ostal še tri leta (v Intelu se upokojujejo s 65 leti), zato je dvignila precej prahu.

Otellini se je podjetju pridružil leta 1974 in je po izobrazbi ekonomist z MBA. V letih 1994-1996 je bil podpredsednik in menedžer za prodajo in trženje, v letih 1996-1998 pa je bil vodja te enote. V letih 1998-2002 je bil izvršni podpredsednik in vodja enote, ki je razvijala mikroprocesorje in vezne nabore. V upravni odbor se je prebil leta 2002, ko je bil izvoljen za operativnega direktorja; izvršni direktor in s tem vodja...

3 komentarji

Britanci občutljivi na spletne nergače

Paul Chamers (na sredi), z Fry-em in Murrayem ob strani.

vir: BBC
BBC - Angleški uporabniki Twitterja, Facebooka in podobnih socialnih omrežjih hitro ugotavljajo, da z njihovimi objavami ni šale. V zadnjih nekaj mesecih je pravosodje namreč po hitrem postopku aretiralo, obsodilo in kaznovalo nebroj prestopnikov, pa kljub jasnim opozorilom branikov državljanskih svoboščin prav nič ne zgleda, da bi popuščali.

Najbolj znana zgodba ("The Twitter Joke Trial") zadeva zdaj 31-letnega Paula Chambersa, ki je predlansko zimo zaradi sneženja in posledično zaprtega bližnjega letališča na Twitterju spustil tole krilatico:

Crap! Robin Hood Airport is closed. You've got a week and a bit to get your shit together otherwise I'm blowing the airport sky high!

Očitna šala; pravzaprav nič takega, kar ne bi (domala) dnevno videli tudi na profilih...

32 komentarjev

GNOME ponuja štipendije za punce

GNOME - GNOME je skupaj z Mozillo, Wikimedio, Fedoro in še nekaterimi dobro znanimi odprtokodnimi organizacijami najavil sveži, že peti krog štipendij za punce programerke. Skupaj je na voljo 20 razpisanih mest z 5.000 dolarjev štipendije, za obdobje od 2. januarja do 2. aprila prihodnje leto.

Outreach Program for Women, kot se shema imenuje, želi povečati delež programerk v odprokodnem programju, ki je izjemno nizek, to kljub temu, da na lastniškem (zaprtokodnem) programju dela že več kot debela četrtina žensk. Podobne programe (gender diversity grants) ponujajo še številne druge organizacije, ter v zadnjem času skoraj vse večje odprtokodne konference (zastonj kotizacija, potni stroški, podobne dobrote). Veliko se dela tudi na odnosu med sodelavci, ki naj bi bil v...

113 komentarjev