»

VIA povečala pasovno širino DDR SDRAMa?

The inquirer - Po besedah The Inquirerja , naj bi VIA na prihajajočih P4X333 čipovjih za Pentium 4 procesorje (PC2700, V-Link/533, AGP 8x), ki naj bi se začelo razvažati že to leto implementirala QBM (Quad Band Memory) arhitekturo. Le ta naj bi "virtualno" povečala pasovno širino DDR SDRAM vodila, brez, da bi vključevala nov spominski kanal. O tem, kako naj bi VIA to izvedla, pa še vedno ni nič konkretnega, le ugibanja. Sigurno se pa RAMBUSu ne piše dobro, saj bo sedaj lahko DDR razpolagal P4 z dovoljšno pasovno širino. Več o tem tu.

0 komentarjev

Kdor ne toži, ni Američan, hej hej fej!

The Register - Kot je v modi, da tožena podjetja milo za drago tožijo nazaj svoje tožnike, tako se je v nekratkem nizu tožb v IT prikazala še ena: Broadcom proti Intelu. Tožencu se očita protizakonita uporabo Broadcomovih grafičnih patentov v novih procesorjih. Uh... Omembe vredno je tudi dejstvo, da si Broadcom lasti ServerWorks, podjetje, s katerim Intel v tesni navezi kuje nabor čipovja 870.

9 komentarjev

OS diskriminacija

The Register - Še pomnite, tovariši, moje zadnje novice o CDju Natalie Imbruglia, ki naj bi kot prvi uporabljal novo zaščito proti ripanju oz. branju CDja v računalniški enoti?

No, na stran dejstvo, da je bil priložen predvajalnik za Okna ter je bilo branje na drugih operacijskih sistemih 'privzeto nemogoče', pa se je založnik BMG odločil, da bo vsem, ki to želijo, zakodirane CDje zamenjal z nezaščitenimi. V nadalje naj sicer bi uporabljali taisto zaščito, vendar bodo na to, hec, kupce upozarjali z nalepko na škatli. Klik!

Še majčkena zanimivost: ko sem prejšnjo novico pisal, je bila v viru omenjena neka nova zaščita, ki naredi TOC računalniku neberljiv -- tokrat pa na The Register piše, da gre za 'klasično' Cactus zaščito, ki sistematično poškoduje oz. modificira določene sledi, zaradi česar naj bi bilo predvajanje v računalniški komponenti 'pokajoče'. ...

1 komentar

Pozabite na gesla

Gambit - Takšen bi lahko bil slogan ob predstavitvi naprave Digital Persona, ki so jo pred nedavnim predstavili v ZDA.
Gre za preprost senzor, ki se priključi na USB, in s pomočjo prstnih odtisov omogoča (ali pa seveda ne) uporabo računalnika. Tako lahko pozabite na vsa zamudna vpisovanja gesel, dovolj je le, da pred delom položite prst na senzor.
Kot veste, je prstni odtis vsakega posameznika edinstven, vendar se da tudi to zaščito pretentati
Novico na najdete tukaj.

2 komentarja

Smešna Microsoftova poravnava

Linux Today - Torej MS bo očitno odnesel celo rit iz tožbe, ki jo je proti njemu sprožilo 20 zveznih držav. Zadnji MSjev predlog za poravnavo je bil, da bi plačali 1.1 miljarde dolarjev za računalništvo v 14000 najrevnejših ameriških šolskih okrožjih. ... Ne boste verjeli... 900 miljonov od te miljarde naj bi MS dal v lastnem softwareu. Pa koga oni zajebavajo?

No ... po drugi strani pa se je odzval RedHat in rekel, da bo dal zastonj software in podporo za _vse_ ameriške šole. S tem namerava priskočiti na pomoč MSju, da lažje izpolni obljubljeni cilj - pomagati otrokom. RedHat mu predlaga, da naj prihranjen denar raje investira v hardware, ki ga šole krvavo potrebujejo. Evil :)))))

14 komentarjev