»

Novi načini spletnega oglaševanja

CNet - Na kaj pomislite, ko vam nekdo omeni 'bota'? Verjetno na kolega, ki bi si na kanal rad postavil bota, pa ne ve, da mora zato imeti dostop do neprenehoma v splet povezane mašine?

Bot, o katerem imam govoriti v tejle novički, pa je malce drugačne nravi. Za komunikacijo ne uporablja irca, pač pa programje za 'instant messaging'. Microsoft je to storitev na svojem že napovedal, Intel pa je svojega bota pravkar postavil na AOL in Yahoo messengerjih.

In kaj je tako posebnega? I, to, da sta prijazna do uporabnikov! Šalo na stran: 'Yourdigitalbuddy', kakor se reč imenuje, se doda na uporabnikov seznam 'buddyev', nakar pa lahko prinaša novice (recimo o novih Intelovih čipih), uporabnik ga lahko povpraša o digitalni fotografiji, pa mu bo v prijaznem jeziku interesantno področje razložil, po možnosti pa dodal še kaj spletnih povezav. Klik!

0 komentarjev

Jutri pa Infos!

Slo-Tech - Danes sva s Primožem cel dan preždela na našem razstavnem prostoru. Stvar zdaj izgleda takole: Na Slo-Tech boste lahko hodili prek štirih računal, na katere je naložen Red Hat Linux s slovenskim KDE namizjem, na katerem boste našo stran ogledovali z Mozilla 0.9.5. brkljalnikom. Ekrani so Philipsovi, trije 17" ter eden 19". Ob mizici bodo sedeli admini ter se pretvarjali da so pametni, v resnici pa samo čakali na to, da nas kakšen od bralcev ogovori . Nato je tretji objekt, omara imenovan, v katerem boste lahko občudovali ter častili naš stari Slo-Tech strežnik. Zaradi dramatičnega vtisa je zadeva razstavljena na prafaktorje, hehe . Torej: Dve mizi, sedem stolov, štirje računalniki, ena kredenca. Slo-Techov štant. Bodite tam.

22 komentarjev

Nov DVD

Slo-Tech - Novica: Ker se pospešeno pripravljamo za Infos ter ker nam je včeraj izpadel strežnik, se opravičujemo za malo daljšo odsotnost z vsebino. Navkljub vsemu si pa lahko danes preberete nov DVD, ki ga je za vas spisal že dolgo ustaljeni Slo-Techer DrSergioDJ. Pay it forward je film o čustveno razrvanem učitelju, ki ima fiksno idejo o tem, kako bi spremenil svet. Sin, mati, oče ter učitelj so glavne osebe v zgodbi o uspehu, ljubezni ter razočaranju. Dober film, vam povem. Je bil vam tudi tako všeč kot meni? Komentirajte!

9 komentarjev

Uspehi BSA

CNet - V Sloveniji kar nekako tarnamo nad nesposobnostjo oz. neučinkovitostjo BSA, organizacije, ki preganja krištelje avtorskih pravic na področju programske opreme.

Zadnji dosežek BSA pa je vsekakor zaprtje strani Warez.at. Stran je obiskovalce usmerjala na 20 drugih strani z nelegalno vsebino. Stran naj bi bila eno pomembnejših evropskih stičišč za spletne gusarje. Klik!

5 komentarjev

'Wipe' v Windows XP

The Register - Nova (Pro) verzija Windowsov XP ponuja tudi t.i. 'wipanje' datotek; za razliko od navadnega 'brisanja', kjer se zgolj zbriše prva črka imena datoteke v FAT tabeli, se pri 'wipanju' ne zbriše le fat vnos, ampak tudi samo datoteko n-krat povozi z naključnim vzorcem enic in ničel.

Neprisotnost te funkcije v dosedanjih Oknih so pridoma izkoristila podjetja, kot recimo Symantec/Norton. No, danes pa se nekateri oglašajo, da je to zelo slabo, saj otežuje delo kriminalistov v iskanju nelegalnih vsebin (v članku se sklicujejo predvsem na pedofilijo). No, isti gospod, ki wipanje označuje za skoraj teroristično dejanje (seveda zgolj posredno), pa kar nekako pozablja, kakšne prednosti uničevanje datotek ima - na primer, za podjetja. Jok.

Kaj mislim? Ja, pač - Ameri. So Okna postala predobra? Klik!

18 komentarjev