»

Varnost brezžičnih omrežij

Elite HW - Kljub temu, da smo po tehnološki razvitosti v Sloveniji še kakšno leto ali dve stran od brezžičnih omrežij, se po svetu že ubadajo z njihovo varnostjo. Tako se avtor članka na EliteHW na zelo poljuden način loti brezžičnih omrežij in varnosti le-teh. V članku odgovarja na vprašanja, kako lahko sosedovemu mulcu preprečite, da bi se obesil na vašo 100 Mbit linijo, kako je s cenami, kaj je "WEP stuff" in podobna vprašanja. Zanimivo (in dokaj kratko) večerno branje.

3 komentarji

Stran l337 haX0rjev napadena

Vnunet - Medtem, ko je brazilska 'hekerska' skupina Hax0rs Lab praznovala svoj 1000. vdor tako, da je vdrla v nadalnjih 1158 strani in jim spremenila podobo, je 'heker' z vzdevkom CarderBR spremenil podobo njihove lastne strani.

Na tej jih je obtozil, da so lamerji ter niso sposobni uporabljati lastnih orodij temveč zgolj ukradene skripte drugih skupin. Ka-Klik!

0 komentarjev

Dvolični kot procesor

Vnunet - Saj ne gre verjeti, kako znajo politiki svoje stališče do spama oz. uce-ja spremeniti, ko so pred vrati volitve ter je vsak glas vreden malo bogastvo. Če gre verjeti nekdanjemu Clintonovemu predstavniku za tisk, naj bi se na naslednjih volitvah (kakršnihkoli in katerihkoli že) kar nekaj dirkačov poslužilo oglaševanja svojega imena preko e-maila. Stvar je pač cenejša, če pa prejemnik ne želi več prejemati tovrstnega materiala, zadostuje preprost klik... Ja, potem pa Bill Gates za tekočim trakom zapakira škatlo winsev. Flop!

1 komentar

Ko se nakupovalni voziček ustavi

Gambit - Verjetno vam je znana sobotna gneča iz lokalnega Interšpara, ko se včasih zgodi, da celo zmanjka nakupovalnih vozičkov. Podobno dogajanje so pod drobnogled vzeli pri britanski trgovski verigi Asda in ugotovili, da nove lastnike najde tudi do 80% vozičkov.
Tako so izračunali, da je ekonomska računica boljša, če kupijo nove, elektronsko podprte vozičke, ki "vedo" kje se lahko nahajajo, v primeru da pa se preveč oddaljijo od dovoljenjega območja, pa se vklopi zavora, ki oteži krajo. Kul, ne?
Zanimivost so zasledili tukaj.

3 komentarji

Halo, Rex? Dej mi Fidota na telefon!

Vnunet - Če po bazah vlačimo američane ter krožkarje pa ne bo narobe, če našo pgsql bazo (ter cenjeno bralstvo) osvetlimo z informatizacijo -- lovske -- družbe na finskem.

Verjeli ali ne, lovskim psom bodo lastniki lahko montirali gsm telefon (z gps napravo [:\\]). Lovec bo tako lahko poklical svojega psa ter ga vprašal katero žival je zasledil. Ta mu bo odgovoril z laježem... Benefooš!!

4 komentarji

Evropska Unija: Digitalni policaj

Vnunet - Kakor sem dobil vtis, da bi Američani najrajši imeli popoln nadzor že kar nad osebkom, ne le njegovo korespondenco s soljudmi, tako se mi (osebno) zdijo dejanja evropske unije veliko bolj razumljiva (pa saj imajo včasih kakšne 'divje', a še vedno ne tako kot čezlužniki).

Tokrat 'naš' ljubi bruseljski krožek želi, da bi 'ponudniki telekomunikacij' (beri: ponudniki emailov ter mobilne telefonije) podatke (loge) hranili do kar leta dni. To seveda ne vključuje celotne vsebine, ampak 'le' pošiljatelja, naslovnika ter čas. EUlik!

0 komentarjev

2600+ in 2400+

več strani - No, danes je AMD na tržišče poslal svoja nova procesorja - to sta AthlonXP 2400+, ki miga pri 2GHz ter AthlonaXP 2600+ z 2.13GHz. Skeptični smo bili glede njunih FSB hitrosti, toda ostali sta na najavljenih 266MHz in tehnologija izdelave na 0,13 mikronih. Seveda testi kar dežujejo:

11 komentarjev

Posedujem računalniško DVD enoto:

Slo-Tech -
  • Da; 58% (559)
  • ne; 35% (339)
  • šiš-kebap. 7% (71)

Skupaj glasov: 969

Nova anketa je plod skupnega dela - izmislili smo si jo pa s skupnimi močmi na Ircu.[:D]

PS: Zaradi možnega nesporazuma moram dodati, da Tomi NI Thomas!
PS2: Zaradi bolj izenačenega boja smo odstranili možnost Šiš-kebap jr., ker vas je enostavno preveč glasovalo zanj. [:D]

12 komentarjev