»

Google s preveč denarja, zato gre v tujino po nakupih

U.S. Securities and Exchange Commission - Google namerava v prihodnosti za nakupe podjetij izven ZDA odšteti od 20 do 30 milijard dolarjev, je mogoče prebrati v decembrskem pismu ameriškemu regulatorju trga vrednostnih papirjev (SEC), ki so ga razkrili ta teden. Omenjena sredstva ima Google (vsaj formalno) parkirana v tujini, ker s tem za nedoločen čas odložijo ugotavljanje davčne obveznosti. Takoj ko bi ta denar prenesli nazaj v ZDA, bodisi za izplačilo dividend bodisi za prevzeme v ZDA, bi bil ta dobiček obdavčen, zato ga je Googlu v interesu investirati v tujini.

SEC je namreč od Googla zahteval pojasnila, kaj nameravajo storiti s tem denarjem, saj je odlog davčne obveznosti in parkiranje denarja v tujini načeloma dopustno le, če ima podjetje za to utemeljene razloge, kot so bodoči prevzemi izven ZDA. Trenutno ima Google v...

103 komentarji

Hekerji vdrli v Ebay, priporočljiva zamenjava gesel

Slo-Tech - Zaradi vdora za zdaj še neznane vrste in obsega je spletni velikan Ebay pozval vse svoje uporabnike, naj čim prej zamenjajo svoja gesla. Napadalci neposredne škode uporabnikom naj ne bi povzročili, a je za vsak primer priporočljiva zamenjava gesel.

Ebay sporoča, da so neznani napadalci uspeli pridobiti dostop do šifrirane podatkovne baze gesel. Najprej so dobili dostop do prijavnih podatkov nekaj Ebayjevih zaposlenih - podrobnosti še niso znane - ki so jih potem izkoristili za nadaljnji dostop do sistema. Ebay zatrjuje, da so finančni podatki, zlasti številne kreditnih kartic, shranjene na drugi lokaciji in niso bile predmet vdora. Prav tako za zdaj še niso zaznali nobenih zlonamernih transakcij, ki bi jih bilo moč povezati s tem vdorom.

Podrobnosti o vdoru še pričakujemo, je pa znano,...

68 komentarjev

Cisco protestira pri ameriškemu predsedniku Obami

The Inercept - Glenn Greenwald je v svoji v prejšnjem tednu izdani knjigi No Place to Hide razkril še nekaj umazanih trikov iz NSA-jinega repertoarja nenadzorovanega prisluškovanja, med drugim precej nazorne prosojnice njihove elitne hekerske enote TAO (Tailored Access Operations), iz leta 2010.

Na njih je prikazano, kako NSA prestreza Ciscove pošiljke mrežnih usmerjevalnikov namenjene v tujino, jih prikrito odpre, v naprave namesti svoje vohunske naprave, zapakira nazaj ter vrne v dostavno verigo. Na ta način dobijo oddaljen dostop do strateške mrežne opreme svojih sovražnikov.

O podobnih mahinacijah NSA-jine enote TAO je nemški Der Spiegel pisal že konec lanskega leta (več). Cisco naj bi že takrat beležil za več deset milijonov dolarjev izpadov naročil, zlasti na kitajskem trgu. Zato so...

16 komentarjev

O težavah z žiroskopi v Android napravah

:-P

vir: Game Oven
Daring Fireball - Skupina nizozemskih razvijalcev mobilnih iger Game Oven Studios je prejšnji teden spisala precej klavrn blogpost o stanju fragmentacije pri Android napravah. Tokrat ni bilo govora o različicah operacijskega sistema Android (kar je že star problem), ampak o strojni opremi. Game Oven je namreč tik pred izidom plačljive ($4) plesne igre Bounden, mišljene za dva igralca, ki vsak s svoje strani držita isti mobilni telefon, in potem s sledenjem zaukazanim kretnjam nekako uspeta zaplesat.

Koncept niti ni tako zapleten (glej video), se pa zanaša na delujoč in natančen žiroskop za sprotne podatke...

24 komentarjev