»

Facebook predčasno zagnal svojo igralno aplikacijo

Slo-Tech - Po poldrugem letu testiranja med uporabniki v Južni Ameriki in Aziji je Facebook včeraj dva meseca pred načrtovanim datumom splovil svoj Gaming App za naprave na platformi Android. Kot so povedali, je razlog za hitenje izolacija zaradi koronavirusa, zaradi katere računajo na nekoliko hitrejši prodor med uporabnike. Različica za iOS je prav tako na poti, trenutno še čaka na Applovo potrditev za objavo.

Aplikacija ima v prvi vrsti namen tekmovati s Twitchem in YouTubom, pa tudi z Microsoftovim Mixerjem, saj omogoča turnirje, spremljanje izbranih igralcev, gledanje prenosov igranja v živo in komentiranje dogajanja. Prav tako znotraj aplikacije omogoča igranje omejenega nabora večinoma miselnih iger, ki jih ni treba posebej nameščati. Za uporabnike bo morda še posebej zanimiva funkcija za neposredno prenašanje igranja z zaslona svojega pametnega telefona, saj slednje omogoča brez omejitev. YouTube denimo za kaj takega zahteva 1000 sledilcev.

Facebook ni skrival, da ga področje iger...

5 komentarjev

Modeli so, modeli bodo in javnost jih gleda

Slo-Tech - Dandanes smo vsi postali "modelarji". K sreči vsak dan gledamo vedno manj eksponentnih grafov in se več ukvarjamo s tem kako odpreti državo in držati epidemijo pod nadzorom. Pri tem pa ni vseeno kakšne podatke in kakšne modele za to uporabljamo. V Sloveniji je verjetno najkvalitetnejši vir podatkov skupnost Sledilnik, ki vztrajno in pedantno ureja uradne podatke v računalniško berljivo in predstavljivo obliko.

Danes, v torek ob 19.00 bo potekala virtualna okrogla miza tistih, ki na podlagi teh podatkov izdelujejo modele. O pomembnosti dobrih podatkov. O tem kaj modeli sploh lahko povedo in česa ne. Kako verjeti modelom, če pa imajo sto parametrov? Ali morajo biti uradni modeli odprti?

Seveda bo dogodek javen in virtualen. Prijave preko Eventbrite. Stream bo tudi na V zivo. Vabljeni!

6 komentarjev