»

Originalne kartuše zaostajajo

TrustedReviews - Tržni model, ki ga uporabljajo proizvajalci tiskalnikov, predvsem v nižjem in srednjem razredu, zna marsikomu iti na živce. Najprej vam za mizerno ceno prodajo izjemen tiskalnik, nato pa vas oberejo do kosti, ko se odpravite po originalno črnilo in papir. Tukaj stopijo na sceno manj priznani proizvajalci/restavratorji neoriginalnih kartuš, ki za svoje izdelke zahtevajo bistveno manj denarja. Tiskalniški mogotci se jih pogosto lotevajo s tožbami, še pogosteje pa jih poskušajo diskreditirati s podatkom, da originalen material ponuja mnogo višjo kvaliteto tiska in obenem ne kvari naprav.

Pa je res tako? Fantje s TrustedReviews so se odločili, da trditev enostavno preizkusijo v praksi. Nabavili so multifunkcijske naprave (kombinacija tiskalnika in skenerja) štirih vodilnih proizvajalcev (HP, Lexmark, Epson in Canon), se oborožili z različnimi kartušami in papirjem ter pričeli s tiskanjem. Vse vzorce so nato v prostoru s kontrolirano osvetlitvijo ponudili na vpogled ocenjevalcem,...

45 komentarjev

Kaj skriva Xbox 360 Elite?

bit-tech.net - Pred kratkim izdana elitna različica Xbox-a 360 v črni barvi ima poleg preobleke tudi nekatere druge dokumentirane novosti, prednjačita predvsem HDMI izhod (kabel priložen) in 120 gigabajten trdi disk. Obenem so se mnogi spraševali še, ali bo konzola izboljšana tudi od znotraj, pri čemer so imeli v mislih predvsem prehod na 65 nanometrski proizvodni proces, ki bi olajšal težave s hlajenjem in posledično glasnost. Na Llama.com so ravno z namenom, da se prepričajo o slednjem, razstavili novo konzolo in analizirali njeno drobovje.

Žal do trdnih zaključkov niso prišli, dejstvo, da sta grafični in centralni procesor še vedno enako velika, ni ravno vzpodbudno, postavili pa so teorijo, da naj bi kljub prehodu na manjše tranzistorje ohranili velikost jedra zaradi lažjega odvajanja toplote. To so podprli predvsem s pomanjkanjem določenih elementov, odgovornih za napajanje, na glavnem vezju.

izvorna novica in članek.

1 komentar