»

Altec Lansing ATP3

Jaz - Moja malenkost izpolnjuje obljube. Obljubljal sem vam test Altec Lansing ATP3 zvočnikov ter veliki vzporedni primerjalni hudi veliki uibr nori test CD pekačev. No, na polovici smo že. Z veseljem naznanjam test Altec Lansing ATP3 zvočniškega sistema. Vas zanima zakaj z veseljem? Preberite test ter si oglejte oceno. Hkrati je to tudi prvi produkt v zgodovini Slo-Techa, ki je prejel titulo "Slo-Tech priporoča", kar pomeni izjemno dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo. Sedaj pa hitro na branje! Nisem se zaman trudil .

10 komentarjev

Še malo pomnilnika

Ars Technica - Na Arstechnici so objavili članek o izboljšanju in pohitritvi delovanja pomnilniškega podsistema, ki upravlja tudi z nekaterimi drugimi podsistemi. Prvi del članka je splošen in razlaga optimizacijo pomnilnika v biosu. Zelo dobro so razloženi tudi pojmi kot so CAS latency, RAS to CAS delay in ostali. Drugi del pa je namenjen uporabnikom operacijskega sistema Windows 2000. Najprej opiše registerske trike, potam pa še ostale, kot so določanje prioritete in podobne. Članek priporočam tako začetnikom, kot tudi tistim bolj izkušenim.

0 komentarjev

Višanje napetosti

Jaz - Znida mi je poslal e-mail in me napotil na njegovo stran s člankom o višanju napetosti na katerikoli FCPGA matični plošči. Članek je napisan zelo dobro in razumljivo, za izvedbo takega trika pa potrebujete kar nekaj znanja o spajkanju. Torej, če imate kakšnega Celerona II ter mu ne morete dvigniti voltaže, se le odpravite na to stran.
10x Znida

15 komentarjev

Hladilniki za pomnilnik

Club Overclocker - Na ClubOC so se spravili testirat hladilne površine za pomnilnik. Stvar niti ni tako zanimiva, ker so razlike v temperaturi, navkljub Arctic Siver termalni pasti, minimalne. Raje poglejmo, kaj pripomorejo ti hladilniki k stabilnosti. Najbrž že veste, da pomnilnik pri 150 MHz s svojim EMI delovanjem kar pošteno moti ostale pomnilniške enote, kot tudi ostale komponente, ter lahko v najhujšem primeru povzroči zmrzal vašega kavnega mlinčka. Če pa na pomnilnik prilepimo izmenjevalno površino, ki je iz kovine, s tem drastično zmanjšamo količino EMI, kar zna biti še en korak do še hitrejšega procesorja . Ane ane?

3 komentarji

Primerjava med p3 mamaplatkami

Ace's Hardware - Ace's Hardware se je naveličal stalnega testiranja plošč za TBirde ter Durone in se spravil testiranja osnovnih plošč za Pentium III procesorje. Na testu je imel 5 osnovnih plošč, od katerih sta dve bazirali na čipovju i815E (Gigabyteova ter MSIjeva), dve sta tekli na Apollo Pro 266 čipovju (AOPENova ter MSIjeva, s tem da je imela MSIjeva še dodatne reže za navadni SDR 133 MHz pomnilnik), peta je pa tekla na starejšem VIInem 694x čipovju, samo za primerjavo. Detajlov vsake plošče posebej vam ne bom govoril, saj si test lahko preberete. Ustavil se bom predvsem pri uporabnosti nakupa kakšne od teh plošč. Če si že lastite Pentium3, se vam nove plošče ne splača kupiti (o tem sem že razmišljal, saj sem hotel svojo Epox BX6 zamenjati za Abitovo BX133). Če pa kupujete nov računalnik, pa prvo premislite o vsak dan boljši ter cenejši alternativi, AMDju. Intel je zame postal neinteresanten, vsaj do izida 0.15 mikronskih p3 procesorjev, ali pa do masovne pocenitve P4. Do takrat pa - AMD. ...

2 komentarja

Nature Scene @ 3D Mark 2001

Broken Pixel - Vsi, ki ste si že vunpovlekli novi program za testiranje grafičnih kartic, 3D Mark 2001 imenovan, ste najbrž se opazili, da vam Nature ne dela, ker vaša grafična kartica pač "nima hardverske podpore za operacijo". Hkrati pa ste v demotu taistega programa videli drevesa, travnike, listje, pač izrezano sceno iz Naturea. To lahko pomeni le dvoje: Ali je bil demo renderiran že prej in mi v bistvu gledamo samo posnetek, ali pa MadOnion poganja Nature demo samo na karticah s PPL brez razloga. Prvo možnost lahko takoj ovržemo, saj lahko demo gledamo na večih ločljivostih, pri slabših karticah se pa zatika. Ostane nam samo še druga opcija, ki pa tudi ni resnična. Uraden odgovor MadOniona se glasi, da so v demo dali tisti odsek Nature scene, ki ni imel v sebi uporabljene nobene "tehnologije prihodnosti". Torej, tista scena, nad katero smo najbolj orgazmirali, je v resnici le grd približek pravemu Nature demu. Uf, mater, GF3 moram dobiti na test kmalu! ...

4 komentarji

Kdaj bo Geforce 3 na voljo?

Broken Pixel - Prevod predstavnika za VisionTek, enega od podjetij, ki bodo na svoje grafikulje spajkale Geforce 3 čip:
"Na podlagi prošnje, ki je prišla iz nVidiinih logov, ne bomo izdali Geforce3 kartice testerjem ter distrubuterjem, dokler nVidia ne proizvede uradnih gonilnikov. Gonilniki bodo pa zagotavljali, da bodo kartice testerjem čimbolj predstavile Geforceove funkcije ter izrazile najvišjo možno kvaliteto ter bodo identične karticam, ki jih bomo poslali končnim uporabnikom."

Če vam iz "komercialne slovenščine" prevedem to v jezik povprečnega računalničarja, ki ima moralne zadržke proti branju MED vrsticami, vam povem tako: nVidiini gonilniki, ki naj bi poganjali Geforce3 (10.80 ter 11.00) so trenutno, vsaj izgleda tako, še nezanesljivi ter ne podpirajo vseh možnosti, vgrajenih v GF3. Če pa mislijo testerjem poslati ENAKE produkte kot distributerjem, to pomeni, da VisionTek svoje GF3 kartice ne bo izdal še vsaj 3 do 4 tedne. Mar to pomeni, da so bili vsi dosedanji testi referenčnih GF3...

4 komentarji