»

Velika Britanija bi prestavila ure naprej

Časovni pasovi marca 2010

vir: Telegraph News
Telegraph News - Zatem ko je Rusija objavila, da po koncu letošnjega poletja ne bodo prestavili urinih kazalcev nazaj na sončni čas, in bodo tako de facto celo leto uporabljali poletni čas, se podobne ideje porajajo tudi v Veliki Britaniji. Koalicija želi še pred poletnimi olimpijskimi igrami v Londonu leta 2012 sprejeti novo strategijo za turizem, ki bi pomagala pritegniti več turistov. Del te strategije je tudi stalen pomik kazalcev naprej.

Velika Britanija uporablja greenwiški čas (GMT), ki se poleti prestavi za uro naprej (GMT+1). V novem predlogu je zapisano, da bi Britanci poleti uro prestavili še za eno uro naprej (na GMT+2), tako da bi uporabljali isti čas kot kontinentalna Evropa (razen Portugalske in vzhodne Evrope). Ali bo premik veljal tudi pozimi (GMT+1), s čimer bi Velika...

32 komentarjev

Apple iTunes omogoča razkritje domače zbirke glasbe, filmov in aplikacij

Slo-Tech - Andrew McAfee je v svojem blogu razkril resno pomanjkljivost v Applovem iTunes, ki omogoča razkritje uporabnikovega okusa za glasbo in video, ne da bi prizadeti to vedel ali lahko preprečil. Težava tiči v neposrečeni izvedbi možnosti poklanjanja vsebin kot darilo prek iTunes.

Za poklanjanje je potrebno poznati le elektronski naslov prejemnika, s katerim je včlanjen v iTunes. Nato lahko v iTunes izberemo želen seznam glasbe ali video vsebin in kliknemo Gift. Če prejemnik neko vsebino že ima, aplikacija na to opozori, jo navede in ne dovoli nadaljevati, dokler podvojene vsebine ne odstranimo. Na ta način lahko z malo truda za želeno vsebino preverimo, ali jo nek uporabnik že ima. To je mogoče izvesti z glasbenimi datotekami, videom in aplikacijami za iPhone in iPad.

Na ta način seveda ne moremo pridobiti celotne zbirke...

11 komentarjev

Telstra izpolnila obljubo in spoštovala GPL

Slashdot - Lani novembra je Angus Gratton ugotovil, da avstralski ponudnik dostopa do interneta v svojih izdelkih krši licenco Splošno dovoljenje GNU (GPL). Programska oprema, ki so jo distribuirali poleg sistema za domačo telefonijo T-Hub, je imela dele kode, ki so bili vzeti iz Linuxa. Ker je ta licenciran pod GPL, licenca terja, da je tudi vsa izpeljana programska oprema ponujena pod isto licenco. Ta zahteva jasno oznako o uporabljeni licenci in dostopnost izvorne kode. Telstra je takrat obljubila, da bodo zagato uredili in sedaj je obljubilo izpolnila.

Na internetu so zapisali, da je uporabljena koda delno vzeta iz kode pod licenco GPL in LGPL. Zraven so zapisali, da lahko na zahtevo zainteresiranim strankam pošljejo zgoščenko z izvorno kodo uporabljenih...

1 komentar

Chrome: nova beta, hitrejši pogon za Java Script, napoved nove podobe

Slo-Tech - Google je pretekli teden izdal novo beta verzijo svojega brskalnika Chrome 10, ki nosi oznako 10.0.648.82. Prva novost, ki jo je Google posebej poudaril, je bistveno povečanje hitrosti izvajanja Java Scripta. Sodeč po njihovem testu V8 Benchmark Suite je nova beta za 66 odstotkov hitrejša od trenutne stabilne različice Chroma. K poskočnosti bo pripomoglo tudi pospeševanje videa z GPU.

Druga novost je prenovljen način urejanja nastavitev, ki se sedaj odprejo kot običajen zavihek in ne več posebno okno. Dodana je možnost iskanja po nastavitvah, s katero hitro najdemo želeno nastavitev brez nepotrebnega iskanja po menijih, ter avtomatsko osveževanje naslova pri navigaciji...

78 komentarjev

Intel bo gradil novo tovarno v Arizoni

X-Bit Labs - Intel je konec tedna napovedal, da bodo v mestu Chandler v Arizoni, kjer so že prisotni, zgradili nov proizvodni obrat. To je v skladu z oktobra predstavljenim načrtom, ki predvideva razširitev štirih proizvodnih obratov v ZDA in izgradnjo enega novega.

Obrat v Chandlerju bo poimenovan Fab 42 in bo sprva omogočal izdelavo čipov na 300 mm-rezinah, kasneje pa 450 mm, v 14 nm-tehnologiji. Gradnja bo stekla letos, končana pa bo do sredine leta 2013. Investicija bo vredna okrog pet milijard dolarjev, prinesla pa naj bi nekaj tisoč novih delovnih mest, so zatrdili v Intelu.

10 komentarjev