»

Zaščiteni CD-ji? Ste prepričani?

The inquirer - Na račun zaščite glasbenih zgoščenk in njihove smiselnosti smo na Slo-techu porabili že precej besed. Kot se je največkrat izkazalo, so ljudje, ki zaščito razbijajo, skoraj vedno korak pred tistimi, ki jo izdelujejo.

Tokrat pa na Inquirerju poročajo še o eni precej nelogični potezi glasbene industije. Tako njihov argentinski sodelavec razlaga, kakšno izkušnjo ima z zaščitenimi zgoščenkami. Tako je po prejemu naročene zgoščenke, ki se na naslovnici in zadnji strani ponaša z napisom BMG's Copy-Control presenečen ugotovil, da medij sploh ni zaščiten. Kot preskus je skladbe pretvoril v mp3 datoteke in CD tudi kopiral, oboje brez problema.

Glede na to se nam poraja vprašanje, ali je šlo zgolj za pomoto založbe, ali pa so pri založbi ugotovili, da določeni trgi preprosto preveč verjamejo napisanemu, da bi se jim sploh splačalo ukvarjati z zaščito? Še klik.

14 komentarjev

"Mokre sanje"

vir: Slo-Mod
Slo-Mod - Konec tedna je čas lagodnosti in posvečanja hobijem, recimo brklanju po računalniku. Če se česa podobnega nameravate lotiti tudi sami, čemu ne bi tega počeli kot najboljši? Po mnenju naše "strokovne žirije" je bil med slednjimi na NEST-u 2003 tudi Jakoslav z svojim vodnim hlajenjem. Za vse, ki njegovi predstavitvi v Sečovljah niste prisostvovali, ali pa so vam kakšne podrobnosti ušle iz spomina je sedaj napisal še članek.

11 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech -
Trenutno razsajajoči črv me je obdaril:
ne - moj ISP blokira viruse41%
(325)
imam polno obvestil o virusih22%
(177)
imam polno sporočil z virusi21%
(169)
ne - moj ISP ustavi vse (nič ne dela)12%
(95)
Še vedno me ni izučilo in imam okužen računalnik4%
(34)
Skupaj glasov: 800
Vseh očitno še ni izučilo. Sedaj pa malo bolj pustno obarvano vprašanje.

6 komentarjev

Prototip R420 na IDF

X-Bit Labs - Že dlje časa se na internetu špekulira o specifikacijah novega grafičnega procesorja R420, ki ga bo moč kupiti v drugi polovici letošnjega leta. Na IDF (Intel Developer Forum) je ATI te dni predstavil delujoč računalnik s prototipom R420, ki bo neposredno konkuriral nVidiini NV40. Kakšnih novih detajlov nam ATI ni razkril, dejali pa so, da naj bi bil R420 sposoben poganjati Colin McRae Rally 2004 s prek sto sličicami na sekundo, kar je dva do trikrat hitreje do današnjih kartic. Več o tem.

9 komentarjev

Western Digital WD740GD - Raptor 2

X-Bit Labs - Če ste si kdaj ogledovali cenike slovenskih računalniških prodajaln z namenom, da pregledate cene SCSI diskov, ste verjetno ugotovili, da so le-te precej zasoljene. Ampak, ker gre tehnologija naprej in cene navzdol, so prišli na trg tudi SATA diski, ki ponujajo podobne hitrosti kot njihovi SCSI "kolegi", a za precej nižjo ceno.

Tako so na X-bit Labs spisali test novega Western Digitalovega WD740GD diska, ki s svojo podporo SATA vmesniku prinaša kar 10.000 obratov na minuto in kapaciteto 73 GB. Novinec, poimenovan tudi Raptor 2, se je na veliki večini testov proslavil kot absulutni zmagovalec, vendar pa v nekaj kategorijah izgubi prevlado v boju s konkurenčnimi aduti. Končna...

10 komentarjev